به گزارش کردپرس، نبرد کردها با داعش در شهر کوبانی در سال 2014 به سمبلی در مبارزه با داعش تبدیل شد. کردها در این شهر هشت ماه در برابر داعش تا دندان مسلح مقابله کردند و سرانجام این شهر که با مقاومت مردم آن به «لنینگراد کردها» شهرت یافته بود از کنترل داعش خارج شد. ائتلاف مبارزه با داعش به رهبری آمریکا همزمان با مقاومت نیروی کرد سوریه در داخل شهر به بمباران مواضع داعش پرداخت که در نتیجه آن بیش از نیمی از شهر به مخروبه ای تبدیل شد.
تلویزیون فاکس در گزارشی که از وضعیت کوبانی تهیه کرده است از مقامات آمریکایی پرسیده است که چرا آمریکا قبل از مقاومت کردها در کوبانی به جنگ داعش نرفت. گروه تروریستی داعش قبل از حمله به کوبانی توانسته بود چند شهر مهم دیگر از جمله موصل در عراق را تصرف کند.
جاناتان براگا، مسئول تیم نیروهای ویژه ارتش آمریکا در مناطق کردنشین سوریه در پاسخ به سوال فاکس نیوز می گوید حمایت آمریکا از مبارزه با داعش از کوبانی آغاز شد زیرا مقاومت در برابر داعش از این منطقه آغاز شد و آمریکا دریافت با این افراد که سرسختانه با داعش مبارزه می کنند می تواند وارد همپیمانی شود.
وی نیروهای کرد سوریه را مردمی متعهد، فداکار و مقاوم توصیف کرده است. این ژنرال آمریکایی در اهمیت همپیمانی با کردهای سوریه و جنگاوری آنها در مبارزه با داعش می گوید نیروهای ائتلاف در این جنگ فقط دو سرباز خود را از دست دادند اما کردها در مقاومت در برابر داعش 11000 تن از جوانان خود را از دست دادند.
بن رودز، مشاور سابق کاخ سفید هم به این شبکه آمریکایی گفته است بعد از نبرد و مقاومت کردها در کوبانی در مقابل داعش، آمریکا به اهمیت همپیمانی با کردها پی برد و روحیه داعش پس از شکست در کوبانی فرو ریخت و در واقع پیروزی کردها بر داعش در کوبانی نقطه عطفی در مبارزه با داعش و شکست های بعدی این گروه تروریستی بود.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما