لزوم تغییر گفتمان از رقابت سیاسی به اقتصادی برای بهبود وضعیت خاورمیانه

سرویس عراق و اقلیم کردستان - رئیس جمهوری عراق، لزوم تغییر گفتمان از مناقشه و رقابت سیاسی به رقابت اقتصادی برای بهبود وضعیت خاور میانه را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش کردپرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد ریاست جمهوری عراق، برهم احمد صالح، رئیس جمهوری این کشور عصر پنج شنبه طی سخنانی در همایش موسوم به "رهبران جهان" که دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آمریکا هر ساله آن را در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار می کند، تاکید کرد که کشورش 40 سال از درگیری، تروریسم، گورهای جمعی و نقض شدید حقوق بشر را پشت سر گذاشته و دوران دشواری را از سر گذرانده که مدت زیادی است هیچ کشور دیگری چنین چیزی را به خود ندیده است.

صالح در ادامه اظهار داشت: شاهد امید به عراقِ بهتر پس از شکست نظامی داعش هستیم جایی که امنیت تحقق یافته تر و اقتصاد فعال تر شده و احساس روزافزون اعتماد نزد مردم کشور نیز وجود دارد.

رئیس جمهوری عراق ضمن تاکید بر این که با وجود چالش های زیاد که پیش رو دارند باز آینده می تواند بهتر باشد، اعلام کرد که چنین احساس می شود که کشورش به سمت درست حرکت می کند و یک مسیر برای امید و تحولات مثبت نیز وجود دارد.

صالح همچنین شکست گروه تروریستی داعش را یک دستاورد بزرگ برشمرد که بدون مشارکت اعراب و کردها و اهل تسنن، اهل تشیع و مسیحیان محقق نمی شد جایی که همه آنها در یک سنگر و با پشتیبانی و کمک ائتلاف بین المللی با تروریسم جنگیدند، تاکید کرد که به یک سیستم منطقه ای جدید نیاز هست که مبتنی بر مبارزه با افراط گرایی و تروریسم و جلوگیری از بازگشت دوباره آن یا استفاده از آن به عنوان ابزاری از سوی یک کشور علیه کشور دیگری باشد.

رئیس جمهوری عراق در این باره افزود: ما نیازمند افتخار به پیروزی و حفاظت و دفاع از آن هستیم و باید پیروزی به دست آمده نیز تکمیل شود و به شکست های منطقه ای و نظامی داعش بسنده نکرد.

صالح با بیان این که نیازمند انجام اصلاحات اقتصادی اساسی برای توانمندسازی بخش خصوصی و اطمینان از برخورداری عراق از فرصت های شغلی هستند، خاطر نشان ساخت که افراط گرایی از فروپاشی خدمات و سیستم های آموزش و بهداشت و همچنین نبود فرصت های شغلی برای جوانان به وجود می آید بنا بر این چیره شدن بر میراث جنگ و عایق فساد یک مسئله اساسی و مهم برای پیشرفت جوامع به شمار می آید.

رئیس جمهوری عراق در ادامه اظهار داشت: اگر بتوانیم گفتمان را از این مناقشه و رقابت سیاسی به سمت رقابت اقتصادی تبدیل کنیم و تغییر دهیم، بر این باورم که خاور میانه در آن هنگام در جای بسیار بهتری خواهد بود.

صالح در این باره افزود: ما در عراق پیشنهادهایی برای برخی قوانین اصلی ارائه دادیم که هدف آن تحقق این غایت از طریق تمرکز بر زیرساخت ها، راه آهن، بزرگراه، فرودگاه، مناطق صنعتی و مراکز آموزشی می باشد.

رئیس جمهوری عراق همچنین خاطر نشان ساخت که این کشور به دلیل جغرافیای خود و اقوام و مذاهب تشکیل دهنده آن از عرب و کُرد گرفته تا ترکمان، ایزدی و مسیحی، همان مکانی است که جوامع اصلی در راستای تقویت امنیت، ثبات و صلح، در آن گرد هم می آیند.

کد خبر 148254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha