به گزارش خبرگزاری کردپرس، حجتالاسلام والمسلمین حکمتعلی مظفری عنوان کرد: : بحث مصالحه در ایلام بیشتر از میانگین کشوری است، از این رو باید زمینه مصالحه در ایلام افزایش یابد و اعضای شورای حل اختلاف ایلام نیز از ظرفیت موجود استفاده کرده تا صلح و سازش در این استان به جایگاه اصلی خود برگردد.
او گفت: تا کنون ۴ میلیون پرونده در شوراهای حل اختلاف کشور با کمترین هزینه مورد بررسی قرار گرفته است، در حالی که اگر این پروندهها در سیستم قضایی بررسی میشدند قطعا هزینههای هنگفتی برای قوهقضائیه به همراه داشت.
رئیس مرکز امور شوراهای حل اختلاف کشور با بیان اینکه صلح و سازش در بین مردم با ارزش است تصریح کرد: امروزه انسانهای خیر، ریشسفیدان، بزرگان و ... از آبروی خود برای صلح و سازش مایه میگذارند و این موضوع مهم سبب حفظ نظام و اتحاد ملت شده است.
وی بیان کرد: علیرغم همه حرف و حدیثهایی که در مورد شوراهای حل اختلاف زده شد بعد از انتخاب آیتالله رئیسی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، بحث شورای حل اختلاف به عنوان دغدغههای مهم رئیس قوهقضائیه مطرح و مورد اهمیت قرار دارد.
وی تاکید کرد: اعضای شورای حل اختلاف از جنس مردم هستند، و خدماتی که این افراد در دهههای گذشته به مردم ارائه شده ، سبب شده امروز دستگاه قضایی توسعه و تقویت شوراها با راهبرد توسعه صلح و سازش را در راس برنامههای خود قرار دهد و این امر مهم را یکی از نیازمندیهای مهم کشور میدانند.
رئیس مرکز امور شوراهای حل اختلاف کشور خاطرنشان کرد: موضوع شورای حل اختلاف باید در گام دوم انقلاب مورد توجه ویژه قرار گیرد و در این راستا صلح و سازش تقویت و توسعه یابد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین برنامههای قوه قضائیه در سالجاری توسعه شورای تخصصی در سطح کشور است و تعیبن تکلیف اعضا و شورای حل اختلاف از دیگر لزومات مهم است.
مظفری اضافه کرد: هم اکنون ۱۳ هزار نفر از مجموع اعضا و دبیران شورای حل اختلاف واجد شرایط استخدام هستند و این موضوع در لایحهای که در راستای اصلاح قانون شورا بررسی و مورد توجه قرار دارد، در این راستا تلاش میشود تا سه سال آینده این افراد تعیین تکلیف شوند.
در ادامه علی دهقانی رئیس کل دادگستری ایلام نیز در این آیین گفت: در استان ایلام ۱۳۴ شعبه حل اختلاف فعال است که از این تعداد ۶۵ شعبه در شهر و ۶۹ شعبه در روستاها قرار دارد.
وی ادامه داد: در پنج ماهه اول سالجاری ۲ هزار ۵۸۰ فقره پرونده وارد شده به شوراهای حل اختلاف به صلح و سازش ختم شده و این آمار قابل توجه است.
دهقانی اضافه کرد: هماکنون ۴۶ قاضی به صورت پارهوقت با شوراهای حل اختلاف استان همکاری میکنند.
نظر شما