به گزارش کردپرس، محمد عابدی در پنجمین همایش بین المللی شمس و مولانا با اشاره به سابقه 25 ساله اثبات قرار داشتن آرامگاه شمس تبریزی در خوی افزود: با تبیین هیات امنا تولیت شمس تبریزی در سال های اخیر فعالیتهای فرهنگی و علمی این حوزه منسجمتر شده است.
او تاکید کرد: برای کیفیت بخشیدن به مقالات و تولید آثار فاخر علمی، اعطای «جایزه ملی شمس تبریزی» را از سال آینده عملیاتی کنیم تا بدین وسیله بهترین اثر علمی این حوزه از سراسر جهان معرفی و تقدیر شود.
فرماندار خوی بیان کرد: جشنواره امسال در سه حوزه شعر، موسیقی و تایپوگرافی با حضور هنرمندانی از سراسر کشور برگزار شد و در این همایش پژوهشگران، مشتاقان عرفان اسلامی و معرفت از سراسر کشور و چند کشور خارجی با ارائه مقالات خود، در این برنامه حضور یافته اند.
عابدی تصریح کرد: تلاش شده است برنامههای پیش بینی شده برای معرفی اندیشه و آرامگاه شمس تبریزی علاوه بر فضای دانشگاهی و علمی داخلی، در فضای بین الملل نیز منعکس شود که از آن جمله می توان به همکاری با موسساتی مانند یونسکو، ثبت همایش در پایگاه استنادی جهان اسلام و حضور خبرگزاریها و شبکههای تلویزیونی خارجی اشاره کرد.
او با اشاره به دعوت دریا اورس سفیر ترکیه در جمهوری اسلامی ایران، گفت: اورس، علاوه بر داشتن سمت سیاسی، از اساتید زبان و ادب فارسی و پژوهشگران این حوزه محسوب میشوند و با اندیشمندان خویی آشنایی داشته و آثاری از دکتر عباس زریاب خوئی را به ترکی استانبولی ترجمه کرده اند
در این مراسم "اورس" سفیر ترکیه در ایران، اسلام را دین صلح، برداری و آرامش دانست و گفت: اسلام هراسان باید بدانند که ما مولانا ها و شمس های داریم که در پرتو روشنایی این بزرگان جهان می تواند در طرف صلح و ثبات باشد.
او افزود: مولانا و شمس حلقه وصل بین ممالک هستند و پیام این دو میراث غنی، صلح، تعامل بین انسانها و ملتها، بدون جنگ و دعواست، همانطوریکه پیام اسلام هم صلح، برادری و آرامش است.
به گزارش کردپرس؛ بر اساس اعلام دبیرخانه اجرایی همایش بین المللی شمس و مولانا در خوی؛ برای برگزاری این همایش ۲۵۱ مقاله از پژوهشگران داخلی و خارجی از کشورهای عراق، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، آذربایجان و فرانسه به دبیرخانه همایش ارسال و از این تعداد ۱۰۵ مقاله به مرحله داوری راه یافت.
از مقالات راه یافته به مرحله داوری نیز ۱۸ مقاله برتر در این همایش بصورت سخنرانی ارائه می شوند که در روز آغازین همایش یکشنبه (7 مهر ماه)، 13 مقاله ارائه شده و امروز نیز 5 مقاله نهایی ارائه خواهند شد.
گفتنی است؛ رونمایی از دواثرمکتوب مربوط به شمس و مولانا و نشست های دوجانبه فرماندار خوی با سفیر ترکیه در ایران از دیگر برنامه های جانبی پنجمین همایش علمی و بین المللی شمس و مولاناست.
همایش علمی و بین المللی نکوداشت شمس و مولانا به مناسبت ۷ و ۸ مهر روز شمس و مولانا با حضور اندیشمندان و شمس و مولانا پژوهان داخلی و خارجی و شخصیت های علمی و فرهنگی در خوی در حال برگزاری است.
نظر شما