«ولید حاج عبدالقادر» سیاستمدار کُرد سوریه طی گفتگو با کردپرس درباره خطرات احتمالی خروج آمریکا از کُردستانسوریه، اظهار کرد:نباید فراموش کنیم سیاستهایی که بایدن امروز اجرایی میکند همان سیاستهای ناتمام دوران اوباما است که بایدن سعی دارد آنها را به سرانجام برساند.
وی ادامه داد:البته هنوز زود است در خصوص سیاست بایدن در قبال خاورمیانه صحبت کرد اما انچه که در چند مدت اخیر شاهد هستیم، سیاستهای بایدن به پیش از اقدامات ترامپ در منطقه برمیگردد و بر بنیاد سیاستهای اوباما متمرکز است.
وی افزود:آنچیزی که درباره خروج آمریکا از منطقه توسط افکار عمومی گفته میشود، دقیق نیست، به نظر من آمریکا میخواهد بخشی از نیروی زمینی خود را از افغانستان و یا سوریه و عراق و دیگر مناطق جهان خارج کند و بجای آن پایگاههای دریایی و هوایی خود را تقویت نماید.
این سیاستمدار کُرد تاکید کرد:خروج آمریکا از کُردستان سوریه منجر به مشکلات فراوانی میشود.ابتدا باید این سوال را پرسید که ارتباط پ.ی.د و ق.س.د با دولت مرکزی و روسیه بر چه اساسی است و آنها چه نقشی در کُردستان سوریه دارند؟ من بارها گفتهام که وضعیت امروز که در دست پ.ی.د است مانند هدیهای است که در سال ۲۰۱۲ میان دولت سوریه و جمیل بایک و لاهور شیخ جنگی و نیروهای دیگر به این حزب داده شد تا از آن برای منافع حکومت سوریه امانتداری کنند.
وی افزود:قطعا خروج آمریکا از سوریه بر مذاکرات کُردی-کُردی تاثیر میگذارد و آن را به ابتدا بازمیگرداند و کسانی مانند "آلدار خلیل" را وامیدارد تا الفاظ نادرستی را در خصوص شورای میهنی بر زبان بیاورد و اختلافات را عمیقتر کند و در محله شیخ مقصود حلب که تحت کنترل دولت مرکزی است بر شورای میهنی بتازد و به نحوی نشان دهد که آنها و دولت مرکزی دوست هستند و به یکدیگر میرسند.
ولید حاج عبدالقادر خاطرنشان کرد:همانطور که بایدن اشاره کرد آمریکا از پایگاههای خود در منطقه خارج نمیشود بلکه بیشتر به تقویت پایگاهای دریایی و هوایی خود میپردازد و در مورد کُردستان سوریه هم باید گفت که آمریکا به ارتباط پ.ی.د و پ.ک.ک واقف است و میداند که مهرههای پ.ک.ک در پ.ی.د از قبیل آلدار خلیل و محمود بَرخوَدان و کسانی دیگر چه تاثیری منفی در وضعیت امروز کُردستان سوریه دارند.
نظر شما