به گزارش کردپرس، ناصر عتباتی، در بازدید حوزه قضایی پیرانشهر از گمرک تمرچین ازکلیه قسمتهای گمرک از جمله انبارهای نگهداری کالاها واقلام محل ورود وخروج مسافران و نحوه تخلیه وبارگیری کالاها و مخازن نگهداری سوخت صادراتی و نوار مرزی و نیز محل عبور و مرور کامیونها دیدن کرد.
عتباتی در این بازدید اظهار داشت: یکی از بحث هایی که سیستم قضایی با جدیت دنبال می کند بحث مبارزه با قاچاق کالا و سالم سازی بسترهای مراودات تجاری در گمرکات هست و استان آذربایجان غربی به لحاظ ویژگی های خاص مرزی که دارد از این قاعده مستثنی نیست.
اوافزود: در طی بازدید از گمرک تمرچین و بخش های مختلف این مجموعه از وضعیت و نحوه ترخیص کالا و مشکلات مربوط و بعضاً نواقص و معایبی که می تواند مشکل آفرین باشد و در بحث تجارت خارجی و واردات و صادرات مشکلات اساسی را ایجاد کند از نزدیک مطلع شدیم و اظهارات و نکته نظرات مسئولین شهرستان و گمرک و فرماندهان مرزبانی را شنیدیم.
رئیس شورای قضایی استان ادامه داد: گمرک تمرچین در بحث وضعیت انبارها و ورود وخروج کالا نیاز به ساماندهی جدی دارد و برای ساماندهی و التزام بخشی شرکتهایی که در حوزه گمرک فعال هستند از باب صیانت از حقوق عامه و حفظ حقوق بیت المال ورودهای جدی قضایی خواهیم داشت.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: تلاشمان بر این خواهد بود در سالی که مقام معظم رهبری سال پشتیبانی از تولید و مانع زدایی در حوزه تولید نامگذاری کرده اند در بحث روان سازی فعالیتهای تجاری در حوزه گمرکات که می تواند یکی از آیتم های اصلی پشتیبانی از تولید باشد را در دستور کار قرار دهیم.
او تاکید کرد: باید تا جایی که مقدور باشد بر اساس مقررات قانونی و با استفاده از ظرفیتهای استانی مسائل و مشکلات این گمرک و سایر گمرکاتی که در دستور بازدید هستند را به حداقل ممکن برسانیم و یک فضای مناسبی برای فعالیتهای سالم اقتصادی ایجاد کنیم و در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سوء استفاده های احتمالی که در این موضوع متصور هست اقدامات پیشگیرانه داشته باشیم.
به گزارش کردپرس، خرداد ماه امسال همزمان با حضور وزیر صمت در پیرانشهر، استاندار آذربایجانغربی با اشاره به فعالیت یک شرکت در پایانه مرزی پیرانشهر گفت: «این شرکت بدون هزینه کرد و ایجاد هیچ زیر ساختی در این منطقه، درآمد میلیاردی دارد و اقدام به قاچاق نیز میکند، ولی گمرگ آمده و امسال نیز حضور آن را در این منطقه تمدید کرده است».
شهریاری تاکید کرد: «سریعا باید مزایدهای در این زمینه توسط مسوولان دست اندرکار برگزار و شهرداری نیز در این مزایده شرکت داده شود و کارت کولبری، مرزنشینی و پیله وری نیز در این منطقه برای ارائه خدمات بهتر باید تجمیع شود».
عقد قراردادهای غیر متعارف شرکت های آغری بار و محور طلایی در مرز تمرچین پیرانشهر از مدت ها پیش صدای اعتراض مردمی را بلند کرده است.
اواخر فرودین ماه، نیز نماینده پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی گفته بود؛ «با راه اندازی مرکز لجستیک در مرز تمرچین، قراداد تمام شرکتهای فعال در این مرز لغو خواهد شد».
نظر شما