منطقه ویژه اقتصادی زاگرس اسلام آبادغرب نماد اتلاف سرمایه های ملی/ وعده 2 هزار اشتغال!!

سرویس کرمانشاه ـ منطقه ویژه زاگرس شهرستان اسلام آبادغرب که بخش اعظمی از زمین های کشاورزی این منطقه را از بین برده است اکنون عملا تعطیل است و تنها چند نگهبان و چند پرسنل در آن حضور دارند.

به گزارش کردپرس، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی زاگرس اسلام آباد غرب طی اولین سفر استانی هیات دولت 30 آذر ماه سال 85 مصوب و در تاریخ 89.7.4 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که مورخ 89/08/11 قانون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی مذکور از سوی رییس جمهور وقت ابلاغ گردید و سازمان همیاری شهرداریهای استان کرمانشاه به عنوان سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب تعیین گردید.

متعاقباً با تشکیل کنسرسیومی از اعضای حقوقی استان که اغلب از سرمایه گذاران استان کرمانشاه می باشند سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی زاگرس از سازمان همیاری شهرداریهای استان کرمانشاه به شرکت منطقه ویژه اقتصادی زاگرس تغییر یافت که این تصویب نامه در تاریخ92/06/11 به تأیید ریاست جمهوری رسیده است.

گفتنی است که در تصویب نامه مذکور مساحت محدوده منطقه ویژه از 850 هکتار به 143 هکتار کاهش یافت!!.

همانطور که همه اطلاع دارند منطقه ویژه اقتصادی منطقه ای جغرافیایی در هر کشور است که قوانین تجاری حاکم بر آن در قیاس با دیگر مناطق آن کشور شدت و محدودیت کمتری دارد.

حال سئوالی که دلسوزان اقتصادی استان از علت کاهش مساحت این منطقه می پرسند علت کاهش 850 هکتاری منطقه ویژه اقتصادی به 143 هکتار می باشد، یعنی نزدیک به بیش از 5 برابر منطقه ویژه اقتصادی کوچک تر و محدودتر شده است و باید گفت که علت این کاهش مساحت را تصمیم هیات دولت عنوان کرد.

حال این منطقه ای اقتصادی که جوانان استان به ویژه جوانان بیکار شهرستان اسلام آباد امید فراوانی برای اشتغال در آن داشتند چرا و به چه علت در مسیر تعطیلی قرار گرفته است و نه تنها خروجی مثبتی برای استان و منطقه ندارد، بلکه باعث تخریب زمین های حاصلخیر کشاورزی زیادی در منطقه شده است.

هدف از تشکیل این مناطق، پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی و برقراری ارتباط تجاری بین المللی و تحرک در اقتصاد منطقه ای و تولید و پردازش کالا، انتقال فناوری، صادرات غیر نفتی، ایجاد اشتغال مولد، جلب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، صادرات مجدد، عبور خارجی (ترانزیت) و انتقال کالا (ترانشیبپ) است.

لذا باید گفت که منطقه ویژه اقتصادی زاگرس دارای موقعیتهای ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک است.

با این حال تا چند وقت پیش «فرهاد تاب زر» به عنوان مدیرعامل این منطقه ویژه ای اقتصادی مشغول فعالیت بود و بعد از رفتن وی این مکان تا مدتها عملا بدون مدیرعامل شد.

فرهاد تاب زر مدیرعامل وقت این منطقه ویژه اقتصادی در مصاحبه ای که در سال 95 با خبرگزاری تابناک داشت، اعلام کرده بود که بر اساس ظرفیت اشتغالی که برای واحدها در نظر گرفته شده، با راه‌اندازی این منطقه حداقل برای دو هزار نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد خواهد شد!!. وعده ای که هرگز رنگ واقعیت به خود نگرفت.

تاب زر در این مصاحبه حتی از احداث پتروشیمی چهارم در این منطقه خبر داده بود و اعلام کرده بود که پتروشیمی چهارم کرمانشاه که قرار است در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس ایجاد شود و خوشبختانه این واحد بزرگ در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس تثبیت شده و در سفر هیات دولت هم به صورت مجازی کلنگ زنی شد!!. ولی بعد از گذشته نزدیک به 4 سال خبری از پتروشیمی مذکور نیست!!.

جالب تر این که تاب زر در این مصاحبه آورده است: تاکنون با احتساب پتروشیمی چهارم، حدود 40 واحد برای استقرار در منطقه ویژه اقتصادی زاگرس اعلام آمادگی کرده‌اند!. این هم وعده ای که هرگز عملی نشد!!.

در هفته های گذشته ملکشاهی به عنوان مدیرعامل جدید منطقه ویژه اقتصادی زاگرس انتخاب گردید ولی با این حال خروجی و راندمان این منطقه اقتصادی به حدی پایین است که نمی توان آماری از آن ذکر کرد.

باید گفت که منطقه اقتصادی زاگرس بخش خاصی ندارد فقط بعد از بیش از 10 سال از شروع بکار آن می گذرد و تنها شرکت مینی پالایشگاه «کیمیا صنعت» در آن احداث شده است و تعداد پرسنل این مینی پالایشگاه هم به بیش از 5 نفر نمی رسد.

از سوی دیگر کل نیروهای منطقه ویژه با احتساب نگهبانان و بخش مدیریت حداکثر 12 نفر می باشد که این تعداد نیروی و این همه مساحت دو مقوله عجیب در بحث اداره این منطقه مهم اقتصادی می باشد.

ولی باید اعتراف کرد که منطقه ویژه هیچ رشدی نداشته بلکه باعث تخریب زمین های کشاورزی شهرستان در اثر تغییر کاربری شده است.

کد خبر 158519

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha