صدای پای آنفلوآنزا در قروه شنیده شد/دو مورد فوتی و 17 نفر بیمار

سرویس کردستان- آنفلوانزا با شروع فصل سرما در شهرستان قروه شیوع یافته و تاکنون موجب مرگ دو نفر شده و 17 شهروند دیگر را هم مبتلا کرده و در این میان بیشترین تأکید متولیان بر رعایت نکات بهداشتی است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، با فرا رسیدن فصل سرما صدای پای آنفلوآنزا در شهرستان قروه شنیده شد. سالهاست که این بیماری، جزیی جدانشدنی از فصل سرماست. اگرچه بسیاری از پزشکان معتقدند آنفلوآنزا خیلی هم به فصل زمستان ربطی ندارد، اما واکسن آن در فصل پاییز و زمستان بیش از هر زمان دیگری استفاده می‌شود.

این بیماری که این روزها در شهرستان قروه جولان می دهد بنا به گفته رئیس مرکز بهداشت شهرستان قروه تا کنون باعث مرگ دو نفر شده که یکی از افراد فوتی کودکی زیر 5 سال بوده است.

«مسعود معتمدی» به نمونه برداری از 34 نفر با علایم آنلوآنزا اشاره کرد و گفت که از این تعداد 17 نفر با نمونه مثبت مواجه گشته و در واقع 17 نفر بیمار مبتلا به آنفلوآنزا در قروه شناسایی شده اند.

علایم بیماری

گرچه آنفلوآنزا تا حدودی شبیه سرماخوردگی است اما اشتباهی که عموم مردم می کنند یکی دانستن آنفلوآنزا با سرماخوردگی است و همین موضوع باعث می شود خوددرمانی کرده و یا دیرتر به پزشک مراجعه کنند، آنقدر دیر که دیگر این ویروس تمام بدنشان را درگیر کرده است. شباهت آنفلوآنزا با سرماخوردگی یکی از باورهای اشتباهی است که در بین عموم مردم رایج شده، چرا که آنفلوآنزا هم ممکن است با علائم یک سرما خوردگی شدید مثل گلودرد، آبریزش بینی، عطسه، کوفتگی و سرفه بروز کند.

موارد آنفلوانزا را می توان با کمی کنکاش در جامعه مشاهده کرد، ویروسی که بیمار را دچار تب، سردرد، ضعف و درد عمومی بدن، خستگی شدید و ناراحتی قفسه سینه و اسهال می کند به طوری که افراد مبتلا برای چند روز توان خارج شدن از منزل را ندارند.

همچنین از میان مبتلایان امکان دارد تعداد اندکی دچار مشکلات ریوی شوند که در این مرحله فرد دچار درد در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، کبودی لب ها و انگشتان، افزایش یا کاهش فشارخون، تپش قلب، تشنج یا کاهش سطح هوشیاری خواهد شد.

گروه های در معرض خطر

کودکان زیر۵ سال، افراد بالای ۶۰ سال، مادران باردار، بیماران مزمن قلبی یا ریوی، بیماران مزمن کلیوی، افراد دارای بیماری دیابت (قند خون)، افرادی که دیالیز می شوند، بیماران مبتلا به سرطان که تحت درمان هستند، بیمارانی که داروهای سرکوب کننده ایمنی مصرف می کنند، کسانی که مصرف داروی آسپرین دارند، افراد چاق و بیماران مبتلا به فشارخون بالا، افرادی که دچار بیماری نقص ایمنی مانند ام اس هستند و بیماران تنفسی جزو گروه های پرخطر در زمان ابتلا به آنفلوانزا هستند که به این افراد توصیه شده از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند. البته بهترین فصل استفاده از این دارو قبل از آغاز فصل شیوع و مهر ماه است و در عمل تأثیر این واکسن حدود یک ماه پس از تزریق ایجاد می شود.

این در حالی است که رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرده که در سال جاری شیوع ویروس آنفلوانزا زودتر از سال های گذشته آغاز شده و گفته می شود در سال جاری مدت شیوع بیماری طولانی تر از سال های گذشته خواهد بود.

راهکارهای درمان

رئیس مرکز بهداشت شهرستان قروه تزریق واکسن و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی را بهترین راهکار برای پیشگیری از این بیماری می داند. به گفته «مسعود معتمدی» شست و شوی دست ها را از مهمترین کارها برای ممانعت از ابتلا و همچنین پیشگیری از بیماری است و با این راهکار ساده می‌توان از ابتلا و همچنین انتقال بیماری جلوگیری کرد، پس حتماً شست و شوی دست ها با آب و صابون را باید جدی گرفت.

او از مردم خواست که خود درمانی و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک را کنار گذاشته و در صورت مشاهده هرگونه علایم مرتبط به بیماری به پزشک مراجعه نمایند.

همچنین بنا به اطلاعات منتشر شده توسط وزارت بهداشت ویروس آنفلوانزا به شدت مسری است و حداقل در ۳۰ دقیقه از طریق دست های آلوده منتقل می شود.

کد خبر 158680

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha