به گزارش کردپرس، عصر سایبر یک مقطع جدید با سرعت گذر به جهانی جدید و تحولات نو است که در آن مفاهیم و روابط انسان ها تغییرات زیادی با تعاریف قبلی خود پیدا می کنند.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ «اگر امروز خود را با تحولات و سرعت فضای مجازی هماهنگ نکنیم و با آن به روز نشویم به طور یقین از سرعت تحولات در این فضا عقب مانده و دچار زیان خواهیم شد. بالاخص جهان سایبر کوچک و بیاهمیت نیست بلکه آینده کودکان و نوجوانان ما در آن خلاصه میشود».
اما پیچیدگیهای این دنیای مجازی در کنار فوایدش، می تواند کودکان و نوجوانان را هم تهدید کند و یا اینکه از آنان مهندسان زبردستی بسازد که به وسیله آشنایی با ترفندهای مخصوص بتوانند به سو استفاده از این دنیای مجازی اقدام کنند.
افزایش جرایم سایبری و ورود مجرمان نوجوان به این دایره زنگ خطری برای والدین، آموزش و پرورش و نهادهای نظارتی است.
نوجوانانی که امروزه وابستگی های شدیدی به فضای مجازی پیدا کردند از عواقب و آسیب های احتمالی آن آگاه نیستند اما در میان همین نوجوانان گاها مواردی از سو استفاده از این فضا هم رخ داده که از نوجوانان دیروزی به مجرمان سایبری امروز تبدیل شده اند.
تنها در دو ماه اخیر در مهاباد دو باند نوجوانان کلاهبردار اینترنتی کشف و متلاشی شد. این نوجوانان با استفاده از فشینگ و طراحی درگاههای جعلی توانسته اند 6 میلیارد ریال را از حساب های بانکی مختلف برداشت کنند.
فرمانده انتظامی شهرستان مهاباد به خبرنگار کردپرس می گوید: در فاصله زمانی آبان و آذر ماه 4 نوجوان زیر ۱۸ سال با جرایم رایانه ای در این شهرستان طی دو عملیات مختلف دستگیر شده اند.
سرهنگ برزو تجاری در خصوص دستگیری های اخیر این نوجوانان ادامه می دهد: در پی شکایت تعدادی از شهروندان مهابادی مبنی بر برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی شان موضوع در دستور کار عوامل انتظامی و پلیس فتای شهرستان مهاباد قرار گرفت که پس از انجام عملیات سایبری و فنی، پلیس رد پای نوجوانان زیر ۱۸ سال را در این موضوع پیدا کرد.
او اضافه می کند: این دو نوجوان با طراحی درگاه های جعلی بانکی و تبلیغ در فضای مجازی از طریق فیشینگ به برداشت یک میلیارد ریال از ۱۴۰ کارت بانکی اقدام کرده بودند.
تجاری با اشاره به اینکه در سالهای اخیر جرایم از فضای سنتی به فضای مجازی کوچک کردهاند، بیان می کند: رشد جرایم رایانهای در این سالها قابل ملاحظه است و متاسفانه این موضوع در میان نوجوانان به عنوان مجرمان رایانه ای در چندین مورد دیده شده است. آنها توان و استعداد خود در را فضای مجازی و سایبری در جهت نامطلوب مورد استفاده قرار می دهند و اقدام به بزهکاری می کنند.
فرمانده انتظامی شهرستان مهاباد با اشاره به مورد دیگری از باند نوجوانان بزهکار سایبری در مهاباد می گوید: عوامل انتظامی اوایل آبان ماه سال جاری موفق شدند یک باند سه نفره از کلاهبرداران حرفه ای در مهاباد که از حساب های بانکی مردم به صورت غیر مجاز برداشت میکردند را دستگیر کنند.
او اضافه می کند: متاسفانه این باند کلاهبردارن حرفه ایی را سه نوجوان زیر ۱۸ سال سن هدایت می کردند، آنها با طراحی نرم افزارهای مخرب اقدام به برداشت ۵۰۰ میلیون تومان از ۱۲۰ عدد کارت بانکی کرده بودند.
فرماندهی انتظامی مهاباد معتقد است؛ نوجوانان امروزی توانایی و استعداد بالایی در فضای مجازی دارند اما متاسفانه برخی از آنها در جهت کارهای مخرب از آن استفاده می کنند. از این روی انتظامی مهاباد در طول سال ۱۲۰ کلاس با همکاری آموزش و پرورش برای جرایم رایانه ای در مدارس برگزار کرده تا نوجوانان و والدین نسبت به این موضوعات آگاه شوند.
کنترل نوجوانان توسط والدین آنها ضروری است و استفاده از اینترنت در سنین نوجوانی باید توسط پدر و مادرها مدیریت شود و حتی زمانهای محدود و خاصی را برای استفاده نوجوانان از اینترنت در منزل فراهم شود. چرا که کودکان و نوجوانان آسیب پذیرترین اقشار جامعه اند و ممکن است سهوا و یا عمدا در معرض انواع بزه دیدگی و صدمات جبران ناپذیر جسمی، روانی و اجتماعی و ... قرار بگیرند.
لزوم یادگیری والدین به فنآوریهای روز دنیا، شرکت در کلاس های آموزشی کنترل نوجوانان و فضای های سایبری هم می تواند گامی مثبت در راستای حمایت و حفاظت از نوجوانان تلقی شود.
نظر شما