بومی گزینی از نظر علمی به کردستان ضربه زده است/ شرایط برای راه اندازی کارشناسی ارشد ادبیات کُردی هنوز فراهم نیست

سرویس کردستان- رییس دانشگاه کردستان با انتقاد از طرح بومی گزینی گفت: این طرح از نظر علمی به استان های محرومی مانند کردستان که میزان سرانه دانشگاه های دولتی و ... در آن نسبت به کشور پایین است ضربه می زند.

به گزارش کُرد پرس، رحمت صادقی در جمع خبرنگاران در کردستان افزود: این طرح از نظر فرهنگی هم مشکلاتی در پی دارد. مجموعه وزارت علوم به اشکالات این طرح واقف است اما حل و فصل آن از طریق مجلس امکان پذیر است و کاری از دست وزارت علوم بر نمی آید.

وی با بیان اینکه دانشگاه کردستان نیازمند بودجه بیشتر است تا بتواند به توسعه مورد نظر برسد، افزود: در حال حاضر حدود 30 درصد دانشجویان استان در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه کردستان تعداد دانشجویان این دانشگاه را ۱۱ هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۷ هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی در ۶۵ رشته، ۳ هزار نفر در مقطع ارشد در ۱۱۴ رشته و ۵۰۰ دانشجو در مقطع دکترا در ۳۰ رشته در حال تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۴ هزار مقاله خارجی در مجلات معتبر بین‌المللی و ۳ هزار و ۱۰۰ مقاله در مجلات داخلی از طرف دانشگاه کردستان چاپ شده است، گفت: آموزش و تربیت نیروی انسانی، پژوهش بنیادی و کاربردی، حل مشکلات جامعه، کارآفرینی و اشتغال‌زایی، مهارت آموزی و مسئولیت اجتماعی را از جمله اهداف و رسالت های این دانشگاه است.

صادقی تعداد دانشجویان خارجی در حال تحصیل در این دانشگاه را 492 نفر عنوان کرد و گفت: این میزان د دو برابر تعداد دانشجویان در مدت قبل از مسئولیت بنده است و دانشگاه ظرفیت افزایش جذب و پذیرش دانشجویان بیشتری را دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اجرایی نشدن وعده وزیر علوم در ارتباط با راه اندازی مقطع ارشد ادبیات کردی در دانشگاه کردستان تشریح کرد: برای راه اندازی مقطع ارشد ادبیات کردی شرایط به طور کلی فراهم نشده است.

رییس دانشگاه کردستان اعلام کرد: برای تحقق این مهم نیازمند وجود استادیار، استاد تمام و دانشیار و سه دوره فارغ التحصیلی در این رشته هستیم که امید است برای مهر ماه سال آینده بتوانیم اقدام به پذیرش دانشجو در این مقطع کنیم.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه کردستان برای ارتقای وجهه بین‌المللی اهتمام ویژه ای دارد، گفت: خوشبختانه توانسته‌ایم سهمیه‌های خوبی در اراسموس پلاس و ارنست ماخ برای دانشگاه جذب کنیم و دانشجویان زیادی در قالب طرح تبادل دانشجو در دوره‌های مختلف دانشگاه‌های اسپانیا و اتریش حضور پیدا کرده‌اند.

رئیس دانشگاه کردستان با تاکید بر اینکه رتبه‌بندی‌های جهانی برای بین‌المللی شدن دانشگاه ضروری است، گفت: کسب رتبه 1000-801 دانشگاه کردستان در رتبه‌بندی تایمز اعتبار خوبی به این دانشگاه بخشیده و منجر به ترغیب شهروندان کشورهای خارجی برای تحصیل در دانشگاه کردستان خواهد شد.

صادقی عنوان کرد: در حوزه روابط بین‌الملل، توسعه وجهه بین‌المللی در راستای توسعه استان یکی از رویکردهای ما است.۱۹ پروژه بین‌المللی از گرندهای معتبر بین‌المللی همکاران دانشگاه کردستان در حال تهیه است.

وی با اشاره به بودجه سرانه کل کشور، تصریح کرد: سرانه بودجه کل کشور 120 هزار تومان در وزارت علوم بوده اما این میزان در استان کردستان در حدود 80 هزار تومان است و جزو استان‌های آخر در این زمینه هستیم.

وی با اشاره به اهمیت بزرگداشت ۱۶ آذر روز دانشجو، اظهار کرد: گرامی‌ می‌داریم یاد و خاطره سه شهید دانشجوی والامقامی که در سال ۳۲ در دانشگاه تهران در راستای مبارزه با استبداد، با حس استقلال طلبی و جنبش دانشجویی شهید شدند.

کد خبر 158854

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha