به گزارش خبرگزاری کُردپرس، بهمن مرادنیا به محمد امید، معاون توسعه روستایی و مناطق کشور و معاونان و مشاوران او که امروز به کردستان سفر کرده اند، توضیح داد: درآمد سرانه کردستان از میانگین کشوری پایین تر است، در زمینه اشتغال شرایط خوبی ندارد، سرمایه گذاری در بخش صنعت پایین است، منابع بانکی اندک و درصد جذب آن هم پایین است و سطح زیر کشت اراضی آبی در آن کم است بنابراین با توجه به مشکلات عدیده ای که دارد نیاز به اعتبارات جهشی دارد تا این مشکلات بتواند رفع شود.
او اضافه کرد: کمتر از 400 میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی برای استان در نظر گرفته شده است که رقم اندکی برای کردستان است.
مرادنیا خاطرنشان کرد: اگرچه کردستان یک استان کشاورزی است اما تنها 11 درصد اراضی استان کردستان آبی است این در حالی است که میانگین کشوری 47 درصد است. بنابراین به دلیل اینکه بیشترین اراضی استان دیم است اشتغال روستایی پایین است چرا که اگر اراضی دیم به آبی تبدیل شود می تواند تا سه برابر افزایش تولید، ارزش افزوده و درآمد بیشتر برای روستاییان به دنبال آورد.
استاندار کردستان افزود: 96 هزار هکتار تخصیص جدید برای استان گرفتهایم اما برای اجرای آن نیاز به حمایت و تزریق اعتبار داریم که اگر این اتفاق روی دهد تحول عظیمی در کشاورزی و به تبع درآمد مردم رخ می دهد.
او اضافه کرد: تبدیل 96 هزار هکتار از اراضی دیمی استان به آبی قطعا تحول عظیمی در حوزه کشاورزی و بالا رفتن سرانه درآمدی مردم و اشتغال خواهد داشت.
مرادنیا، تسهیلات را در زمینه اشتغال پایدار روستایی بسیار موثر عنوان کرد و گفت: در روستاهای مناطق مرزی سرمایهگذاری و اشتغال وجود ندارد و باید برای آنها تسهیلات در نظر گرفت تا بتوان گرایش به کولبری را در میان آنها کم کرد.
نظر شما