آیا ترکیه پشت درهای بسته با ناتو به توافق رسیده است؟

سرویس ترکیه – پذیرش طرح امنیتی ناتو برای کشورهای حوزه دریای بالتیک و لهستان از سوی ترکیه که آنکارا آن را همواره منوط به تروریستی خواند YPG توسط کشورهای عضو ناتو کرده بود، این احتمال را مطرح می کند که اردوغان و تیم مذاکره کننده وی توافقاتی را پشت درهای بسته با کشورهای عضو ناتو در خصوص YPG و شمال سوریه کسب کرده باشد.

اجلاس سران کشورهای عضو ناتو در لندن با حاشیه های فراوانی همراه بود که یکی از مهمترین حاشیه های این گردهمایی مهم دیدار رهبران کشورهای ترکیه – انگلیس – فرانسه و آلمان با یکدیگر برای بررسی بحران سوریه و تحولات اخیر در آن بود. در پی دیدار رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، رئیس جمهور ترکیه با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز پشت درهای بسته دیدار کرد.

جای هیچ تردیدی نیست که مهمترین موضوعی که رئیس جمهور ترکیه در این دیدارها به دنبال آن است شناسایی یگان های مدافع خلق YPG به عنوان گروه تروریستی و یا دستکم راضی کردن طرف های ناتوی خود برای سکوت در برابر مبارزه ترکیه با این نیروهای کرد در شمال سوریه است. اگرچه در رسانه ها و اخبار منتشر شده چنین به نظر می رسد که اردوغان و تیم دیپلماسی ترکیه در این سفر به مهمترین خواسته خود دست پیدا نکرده اند ولی برخی جزئیات وجود دارد که فرضیه توافق پشت درها در اجلاس ناتو را تقویت می کند.

رجب طیب اردوغان پیش از سفر به لندن در مصاحبه مطبوعاتی خود در فرودگاه عسن بوغا آنکارا اعلام کرده بود "اگر کشورهای ناتو جنگ ترکیه با «تروریست ها» را به رسمیت نشناسد ترکیه با تمام تصمیمات ناتو مخالفت خواهد کرد». در پی این اظهارات اتفاقی که در ناتو و پس از نشست چهارجانبه و دیدار روسای جمهور ترکیه – آمریکا به وقوع پیوست کاملا عکس این موضوع بود. تحولی که از دید بسیاری از رسانه ها نیز مخفی ماند شناسایی طرح امنیتی ناتو برای کشورهای حوزه دریای بالتیک و لهستان توسط ترکیه بود. طرحی که در چند ماه اخیر آنکارا پذیرش آن را همواره به شناسایی YPG به عنوان گروه تروریستی از سوی کشورهای ناتو منوط کرده بود.

حال سوالی که پیش می آید این است: طرحی که قبول آن حتی پتانسیل برهم زدن روابط بسیار نزدیک ترکیه با روسیه را هم دارد به چه قیمتی از سوی آنکارا مورد پذیرش واقع شده است؟

ترکیه که پیش از سفر به لندن پذیرش تمام طرح های ناتو را منوط به شناسایی مبارزات ترکیه با گروه های تروریستی کرده و در لندن نیز صراحتاً از عدم خروج از سوریه تا پاکسازی کامل تروریست ها سخن گفته است اکنون با طرحی موافقت می کند که حتی می تواند روابط آنکارا – مسکو را تیره کند. از طرف دیگر امانوئل ماکرون با این که در مقابل دوربین ها از عدم شناسایی YPG به عنوان گروه تروریستی صحبت می کند ولی از طرف دیگر از برگزاری نشست چهار جانبه ترکیه – فرانسه – انگلیس – آلمان در اوایل سال 2020 میلادی در ترکیه خبر می دهد.

چنین به نظر می رسد معامله بزرگی پشت درهای ناتو صورت گرفته است که در مقابل دوربین ها به هر دلیلی که باشد رسانه ای نمی شود. معامله ای که بعد از بازگشت اردوغان از لندن و تحولات احتمالی در شمال سوریه می تواند دقیق تر پیرامون آن گفتگو کرد.

خبرگزاری کردپرس/سرویس ترکیه

کد خبر 158984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha