به گزارش خبرنگار کردپرس، تلاش برای «مشارکت حداکثری» در انتخابات؛ یکی از محوری ترین مسایلی است که در هر انتخاباتی بسیار به آن تأکید می شود. در همین راستا برای تحقق این مهم دو نکته کلیدی «اعتماد و صداقت» از ابتدا تا انتهای برگزاری انتخابات ضروری است.
این دو محور کلیدی در واقع اساس یک انتخاب سالم که باید به اتکا آرای عمومی باشد، محسوب می شود. اهمیت این موضوع تا جایی است که در زمینه همین مشارکت حداکثری نشستی میان متنفذین، معتمدین و فعالان سیاسی و اجتماعی اصول گرای شهرستان قروه با امام جمعه برگزار شد.
نشستی که گرچه بیشتر با اعتراض نسبت به انتخاب هیئت اجرایی شهرستان همراه بود اما با توضیحات و ارائه نکات قانونی توسط معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار قروه تنش اعتراضی موجود کاهش یافت.
لزوم شفافیت در انتخاب هیئت اجرایی
در این نشست که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار قروه به عنوان نماینده فرماندار حضور داشت، ابتدا امام جمعه شهرستان قروه با اشاره به تلاش برای برگزاری انتخاباتی سالم، اظهار داشت: مهندسی انتخاب باید به گونه ای باشد که عدالت در آن رعایت شده و منجر به مشارکت مردم برای حضور در پای صندوق های رأی و تعیین سرنوشت خود شود.
به گفته «حجت الاسلام عابدین رستمی» صلاحیت هیئت های اجرایی و نظارت بر انتخابات بسیار اهمیت دارد و نیاز است که متولیان مرتبط در امر انتخابات بی پرده و با شفافیت کامل هر آنچه پیش می آید را به مردم بگویند.
او این نشست را در راستای مطالبه عده ای از فعالان سیاسی و اجتماعی اصول گرا نسبت به شفاف سازی در خصوص انتخاب اعضای هیئت اجرایی دانست. «به هر حال برای عده ای سؤال پیش آمده که اعضای هیئت اجرایی چگونه انتخاب شده و در واقع معیار و ملاک این انتخاب چه بوده است؟»
«رستمی» دوری از هرگونه حاشیه سازی را در این برهه ضروری خواند. «نیاز است برای بالا بردن اعتماد عمومی، شفاف سازی صورت گیرد و این اعتراض ها کاهش یابد.»
انتقاد از عزل و نصب های انتخاباتی
در ادامه به نوبت تعدادی از فعالان سیاسی اصول گرا به بیان نظرات خود پراختند. که ابتدا «حجت الاسلام حسین شکوری» از عزل و نصب های پی در پی به ویژه در خصوص فرمانداران قروه انتقاد کرد و آن را به انتخابات ربط داد و گفت که انتصاب مسئولان در شهرستان مهم است و یکی از گلایه های ما هم به این مقوله باز می گردد.
او همچنین از شورای نگهبان قروه خواستار پاسخ گویی به لیست هیئت اجرایی و شفافیت سازی در این زمینه شد.
به دنبال چالش نیستیم
«اسماعیل اسفندیاری» نفر بعدی بود که در خصوص جریان انتخابات به اعتمادسازی در جامعه اشاره کرد. او هم نسبت به دوری از حاشیه سازی و دامن زدن به اختلافات تأکید داشت. «ما به دنبال چالش و حاشیه سازی نیستیم و اگر انتقاد و یا اعتراضی هست باید با موضعی آرام پیگیری گردد و بیشتر در فراهم کردن زمینه مشارکت حداکثری مردم کار شود.»
این نماینده مجمع ایثارگران قروه به همفکری نکردن با امام جمعه شهرستان در خصوص هیئت اجرایی انتقاد کرد و تعامل و همکاری را لازمه برگزاری انتخاباتی سالم عنوان کرد.
به گفته «اسفندیاری» همکاری نکردن سیستم با همدیگر باعث می شود کسانی به مجلس ورود پیدا کنند که شفاف نیستند و به جای انجام وظیفه تنها به عزل و نصب ها بپردازند و دنبال مواردی باشند خارج از حوزه وظایف.
او با انتقاد به لیست هیئت اجرایی خواستار بیان نحوه انتخاب این افراد شد و گفت که پیگیری شود که چرا مشورتی با امام جمعه صورت نگرفته است.
معتمدان باید آگاه به امور باشند
دیگر فعال سیاسی حاضر در این نشست هم ضمن انتقاد به نحوه تأیید لیست هیئت اجرایی توسط شورای نگهبان بر فراهم کردن زمینه های مشارکت حداکثری مردم تأکید کرد. «محمد کاوه» عمل به حرف را مهم دانست و خواستار شفاف سازی در امور انتخابات شد.
اما «رضا عبدالملکی» به عنوان یکی دیگر از حاضرین در نشست بیان کرد افرادی که به عنوان معتمد انتخاب می شوند باید آگاه به امور شهرستان و کاندیداهای مرتبط باشند و بتوانند نظارتی درست بر روند انتخابات شکل دهند.
انتقاد به وجود مسئولان در هیئت اجرایی
فعال سیاسی اصول گرای دیگر از مجمع روحانیون «حجت الاسلام مسعود فخیمی ادب» بود که با اشاره به اینکه نظام ما را به جایی رسانده که راحت حرف خود را می زنیم افزود که اما می ترسیم سیر قهقرایی ما را بگیرد.
او از وسواسیت خرج دادن برای سمت ها گفت. «از این می ترسیم که یک تفکر در لیست اجرایی لحاظ شده و شورای نگهبان هم آن را تأیید کرده باشد و در واقع نوعی بدبینی نسبت به شورای نگهبان ایجاد کنند.»
«فخیمی ادب» انتخاب مسئولان به عنوان هیئت اجرایی را نادرست دانست و خواستار پاسخ گویی و بررسی روند مرتبط شد.
انتخاب هیئت اجرایی با رعایت قانون بود
در ادامه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار قروه به عنوان نماینده فرماندار پس از شنیدن سخنان تمامی فعالان سیاسی حاضر در نشست مواردی که نسبت به آن ها اعتراض شده بود را تشریح کرد.
«علیرضا عبدی» با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه انتخابات و رأی مردم حق الناس است گفت که براساس قانون انتخابات را معتمدین و مردم برگزار می کنند و وزارت کشور و فرمانداری مجری قانون انتخابات هستند.
او به ترکیب بندی هیئت اجرایی با رعایت بافت جمعیتی شهرستان اشاره کرد. «سعی شده اهل تسنن و تشیع، کرد و ترک، بازاری، کشاورز، خانواده شهدا و ایثارگران، روحانیون، احزاب و ... در لیست معتمدین معرفی شده به هیئت نظارت لحاظ گردد و در واقع باید دانست که عامه مردم خواستار عدالتند و ما هم همان عدالت را تا جای ممکن رعایت کردیم.»
به گفته دبیر ستاد انتخابات قروه باتوجه به تنوع قومیت، مذهب و جناج بندیهای سیاسی در لیست هیئت اجرایی شهرستان قروه در واقع پنج نفر کرد، پنج نفر ترک، پنج نفر شیعه، 3 نفر اهل سنت، 3 نفر با گرایش سیاسی اصول گرا و 3 نفر هم اصلاح طلب و 2 نفر هم مستقل لحاظ شده اند.
همچنین «علیرضا عبدی» افزود که با توجه به اینکه تعداد 50 درصد از مردم منطقه را کشاورزان تشکیل می دهند از وجود این قشر در هیئت اجرایی نام برد.
او از انتخاب نشدن بانوان در لیست معتمدین اظهار ناراحتی کرد. «با وجود آنکه در لیست 30 نفره معتدمین نام بانوان بود اما به دلیل اینکه رأی نیاوردند بسیار ناراحتیم.»
«عبدی» هم بر تلاش برای حضور حداکثری مردم در انتخابات تأکید کرد. «یادمان باشد بعضی از حرکات در این برهه آب در آسیاب دشمن ریختن است و در واقع روی لیست هیئت اجرایی بسیار کار شده و و تمامی جوانب آن براساس قانون صورت گرفته است.»
دبیر ستاد انتخابات شهرستان قروه در ادامه گفت که تلاش فرماندار و همچنین مجموعه ستاد انتخابات شهرستان حفظ بی طرفی و عدالت در راستای برگزاری انتخاباتی سالم و با حضور حداکثری جهت نیل و ارتقای اهداف نظام بوده است و تلاش ما این است که به سمت و سویی نرویم که شائبه ای از سوی افراد مختلف ایجاد گردد.
او با بیان اینکه بخشی از مشکلات موجود در شهرستان قروه مربوط به فعال نبودن احزاب و نهادینه نشدن فعالیت های حزبی و تشکیلاتی در جامعه می باشد خواستار تشکیل دفاتر حزب های مختلف در شهرستان شد. «اگر احزاب به عنوان هادیان سیاسی و تشکل های متفکر جامعه حضور داشته باشند و در این عرصه های سیاسی فعالیت و اظهار نظر کنند قطعاً باعث افزایش آگاهی و بینش سیاسی در بین مردم و کاهش مشکلات و روند بهتر انتخاب اصلح خواهند شد.»
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما