به گزارش کردپرس، روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در شماره امروز (چهارشنبه) از ظافر العانی و امجد العقابی، اعضای مجلس نمایندگان عراق نقل کرده که بیشتر جریان های سیاسی این کشور بر سر انحلال مجلس و برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در راستای تحقق خواسته های معترضان توافق نظر دارند.
العانی به عنوان نماینده ائتلاف سُنی القرار به رهبری اسامه نجیفی و عضو کمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان عراق در گفت و گو با این روزنامه سعودی گفته است: چیزی شبیه اجماع میان میان جریان های سیاسی بر سر انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام وجود دارد؛ کردها هنوز موضع روشنی در این رابطه اعلام نکرده اند با این حال آنها مخالفت خود با این موضوع را نیز اعلام نکرده اند.
این عضو مجلس نمایندگان عراق در رابطه با دلایلی که جریان های سیاسی را به پذیرش ایده انتحابات زودهنگام وادار کرده نیز اظهار داشت: انتخابات زودهنگام یک خواسته مردمی است؛ اگر چنین چیزی مردم را راضی می کند، چه اشکالی دارد؟ هیچ سیاستمدار صادقی وجود ندارد که در اوضاع نگران کننده کنونی کشور، به حفظ کرسی پارلمانی خود اهتمام بورزد؛ هر کسی که به خود و هوادارانش اعتماد دارد، می تواند نامزد شود و به پیروزی برسد.
در حالی که بر اساس قانون اساسی عراق، برهم صالح، رئیس جمهوری این کشور باید حد اکثر تا 15 دسامبر جاری (یک شنبه هفته آینده) نامزد تصدی منصب نخست وزیری را به مجلس نمایندگان معرفی کند، العانی در رابطه با دوره انتقالی احتمالی پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام تصریح کرد: این مسئله به مدت زمانی بستگی دارد که کمیسیون انتخابات برای برگزاری آن نیاز دارد با این حال پیش بینی می کنم بین شش ماه تا یک سال از زمان انتخاب نخست وزیر جدید در نوسان باشد.
این عضو مجلس نمایندگان عراق در پایان نیز اعلام کرد که روسای جریان های سیاسی امروز جهت بررسی نسخه جدید قانون انتخابات که باید با خواسته های تظاهرکنندگان و استانداردهای تعیین شده از سوی سازمان ملل مطابقت داشته باشد، تشکیل جلسه خواهند داد.
الشرق الاوسط در ادامه نیز از العقابی به عنوان نماینده ائتلاف سائرون که از جریان صدر به رهبری مقتدی صدر و هم پیمانان آن تشکیل شده، نقل کرده است: اکثریت جریان های سیاسی بر سر انحلال مجلس نمایندگان و برگزاری انتخابات زودهنگام توافق نظر دارند؛ ائتلاف سائرون در جلسه رئیس جمهوری شرکت نکرده و نخواهد کرد و انتخاب هر گونه نامزدی برای منصب نخست وزیری از سوی جریان های سیاسی نیز نابودی کامل فرآیند سیاسی به شمار می آید.
نظر شما