عدم شفافیت وجود کیک های آلوده به قرص در آذربایجان غربی!

سرویس آذربایجان غربی- اظهارات دو پهلوی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در خصوص مشاهده کیک های آلوده در آذربایجان غربی نشان می دهد هنوز اخبار مربوط به کیک های آلوده به قرص در این استان شفاف سازی نشده است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، علیرغم بالا گرفتن موضوع قرص های جاسازی شده در کیک های خوراکی در برخی از استان های کشور (آذربایجان غربی، هرمزگان وسیستان و بلوچستان)، اما دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با تاخیر بسیار موارد مشاهده شده در استان را که در پیرانشهر گزارش شده بود، تکذیب کرد و گفت: «کیک های آلوده به قرص های مخفی در بررسی میدانی پیرانشهر پیدا نشد».

این واکنش دانشگاه علوم پزشکی، پس از انتشار ویدیویی مربوط به یکی از مدارس روستای زیوه در پیرانشهر آذربایجان غربی که در آن وجود قرص SHD یا همان ترامادول 50میلی گرم در داخل خوراكى که توسط یکی از دانش آموزان از بوفه مدرسه خريدارى شده بود، صورت گرفت.

در ادامه دانشگاه علوم پزشکی با ارسال اکیپی متشکل از کارشناسان معاونت امور بهداشتی و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی جهت بررسی میدانی و تهیه مستندات مربوطه به شهرستان پیرانشهر، اظهار کرد: «پس از بررسی حداقل 100 نمونه مشکوک کلیه محصولات غذایی ( انواع کیک ) با سری ساخت های یکسان از سطح عرضه ، قرصی در آنها مشاهده نگردید».

اما روز گذشته جلال غفار زاده معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در اظهاراتی دو پهلو اعلام کرد: «به نظر می‌رسد افزوده شدن قرص و کپسول به کیک‌های توزیع شده در بازار استان بعد از مرحله تولید بوده و تعمدی است که از طریق مقامات نظارتی، قضایی و انتظامی پیگیری خواهد شد».

سپس معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در بخشی دیگر از سخنانش، گفت: «گزارش و نمونه‌هایی از وجود قرص‌های مشکوک در کیک‌های تولید داخل در استان‌های همجوار دریافت شده است که صحت و سقم آثار سوء آن‌ها در حال بررسی است».

او افزود: «در دو هفته گذشته شش نمونه از سه برند تولید کیک دریافت کرده ایم، که پس از بررسی کیفیت تولید این محصولات توسط کارشناسان غذا و دارو مشخص شد قرص‌ها و کپسول‌های یافت شده بعد از فرایند تولید و بسته بندی به محصولات اضافه شده است».

غفارزاده تاکید کرد: «اقدامات لازم برای آزمایش نمونه‌های دریافت شده در حال انجام است و از شهروندان درخواست می‌شود تا در صورت مشاهده هرگونه محصول حاوی قرص آن‌ها را به شبکه بهداشت و درمان شهرستان خود تحویل دهند».

بر اساس این گفته های دو پهلوی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی، در نهایت مشخص نشد که کیک های آلوده در استان آذربایجان غربی مشاهده شده اند یا خیر!

چرا که معاونت داروی دانشگاه در وهله اول از وجود کیک های آلوده توزیع شده در بازار استان سخن می گوید و در بخشی دیگر از موارد مشاهده شده در استان های همجوار.

دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی که در موضوع کیک های آلوده با تاخیر واکنش نشان داده بود با ارسال اکیپی به پیرانشهر و بررسی میدانی صحت اخباره منتشره را هم تکذیب کرد، این در حالی است که ویدیوها و گزارش های مردمی مواردی چند از وجود این کیک های آلوده را در پیرانشهر اعلام کرده بودند، اما صحت این موارد تا کنون توسط نهادی رسمی محرز نشد.

هفته گذشته حسن ضیاءالدینی مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: از استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی گزارش‌هایی مبنی بر مشاهده کیک های آلوده به ما رسیده و پیگیر هستیم.

او افزود: این قرص‌ها بیشتر استامینوفن، آنتی هیستامین و رانیتیدین بود و گزارشی از مسمومیت دانش‌آموزان نداشتیم اما تا اطلاع ثانوی فروش کیک در بوفه مدارس ممنوع اعلام شده است.

وزارت بهداشت نیز که در ابتدا موضع تکذیب این خبر را لحاظ کرده بود با بالا گرفتن موضوع و کشف انبار یکی از کارخانه‌های مشهور ساخت کیک و شکلات در جنوب سیستان و بلوچستان که بیش ‌از ۳۰ هزار کیک مشکوک حاوی قرص در آنجا بود، اعلام کرد: جاسازی قرص و کپسول در برخی کیک های برند ایرانی به صورت عمدی و پس از کارخانه انجام شده و احتمالا یک اقدام برای تشویش اذهان عمومی بوده است.

در نهایت وزیر آموزش و پرورش امروز علام کرد؛ مسئولان امنیتی در صدد پیدا کردن عوامل این کار هستند.

کد خبر 159595

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha