کلنگ زنی و افتتاح 27 پروژه صنعت آب و برق در سفر وزیر نیرو به کردستان

سرویس کردستان- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: ۲۷ پروژه حوزه صنعت آب و برق در این استان با حضور رضا اردکانیان وزیر نیرو افتتاح، کلنگ زنی و بازدید می شود.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، کامران خرم ظهر امروز در نشست خبری شورای هماهنگی صنعت آب و برق کردستان با اصحاب رسانه استان، برنامه های سفر یک روزه وزیر نیرو به کردستان را تشریح کرد و در این باره توضیح داد: پروژه های بسیاری برای بهره برداری، کلنگ زنی و بازدید در این استان در حال حاضر وجود دارد که با توجه به کمبود زمان تنها تعدادی از آنها در این سفر افتتاح، کلنگ زنی و بازدید می شوند.

وی ادامه داد: از این تعداد ۱۳ پروژه در صنعت آب و برق آماده افتتاح و به بهره برداری رسیدن است، هفت پروژه جدید در این حوزه کلنگ زنی می شود و روند اجرایی هفت پروژه دیگر نیز مورد بازدید وزیر نیرو قرار می گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان با بیان اینکه در مجموع برای این ۲۷ پروژه اعتباری بالغ بر یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان صرف شده و یا در آینده هزینه می شود، افزود: بهره برداری از بخش دوم سامانه سد آزاد، بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب شهرهای بیجار و حسن آباد یاسوکند و برق رسانی به تعدادی روستا در شهرستان های دهگلان، سقز و دیواندره بخشی از این پروژه ها است.

خرم یادآور شد: سد امیرآباد – رمشت نیز آماده آبگیری است اما با توجه به شرایط جوی و میزان بارندگی ها افتتاح این طرح به سفرهای آینده چند ماه دیگر سپرده شده است.

وی خاطرنشان کرد: آبرسانی به سقز و اتمام سد چراغ ویس، آبرسانی به بانه و اتمام سد عباس آباد و آبرسانی به کامیاران از دیگر پروژه های فعال در صنعت آب در کردستان است که در حال پیگیری و به سرانجام رساندن هستند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان در بخش دیگری از سخنان خود درباره میزان آب ذخیره شده پشت سدهای کردستان، وضعیت سدهای در حال احداث در این استان و میزان اعتبارات برای اتمام آنها، گفت: در حال حاضر ۱.۴ میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای کردستان ذخیره سازی شده است.

خرم اظهار داشت: امسال نسبت به میزان بارندگی پیش بینی شده بلند مدت بارندگی بیشتری داشته ایم اما این میزان نسبت به بارندگی های سال گذشته حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: سد قشلاق سنندج یکی از مهمترین سدهای این استان است که در حال حاضر ۱۶۱ میلیون متر مکعب آب پشت دیواره این سد ذخیره سازی شده در حالی که سال گذشته در این مقطع زمانی این میزان ۱۷۳ میلیون مترمکعب بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان با بیان اینکه البته به دلیل جلوگیری از سیلاب های احتمالی میزان ذخیره سازی آب پشت سدهای کردستان کنترل می شوند، ادامه داد: ظرفیت آب ذخیره شده پشت سدها در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

خرم در خصوص اتمام پروژه های سد سازی که نیمه کاره هستند نیز یادآور شد: چندین پروژه مهم در این استان باقی مانده که سال گذشته و امسال به دلیل محدودیت های اعتباری نتوانستیم آنها را به سرانجام برسانیم.

وی بیان کرد: خوشبختانه امسال توانستیم با کمک های سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، اعتبارات قابل توجهی را در لایحه بودجه سال ۹۹ برای این سدها بگنجانیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: ۱۳۷ میلیارد تومان برای سد گاران، ۹۰ میلیارد تومان برای سد امیرآباد – رمشت، ۳۰ میلیارد تومان برای سد سیازاخ، ۳۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به سقز و همچنین اعتباراتی نیز برای سد چراغ ویس، سد عباس آباد و سد سورال و سنگ سیاه در لایحه بودجه سال ۹۹ در نظر گرفته شده است که با توجه به اینکه بیشتر این پروژه های بالای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند در صورت تخصیص اعتبارات تا دو سال آینده به اتمام می رسند.

بهره‌برداری از 5 مجتمع آبرسانی روستایی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان نیز در این نشست اظهار داشت: در سفر وزیر نیرو به استان، پنج مجتمع آبرسانی با اعتبار ۲۳۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری می‌رسد که ۴۴ روستا و ۱۸ هزار نفر از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند می‌شوند.

صدیق محمدزاده با اشاره به اینکه مجمتع آبرسانی روستاهای آرندان سنندج، اورامان سروآباد، آلی‌پینک دهگلان، شیوه دی بانه و رستمان سقز از جمله این طرح‌ها است، افزود: احداث ۳۱ مجتمع آبرسانی روستایی با ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده است که ۴۷۳ روستای استان از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۱۰ مجتمع آبرسانی روستایی دیگر نیز آماده افتتاح است، اضافه کرد: با بهره‌مندی از این تعداد مجتمع، ۹۲ روستا از آب شرب سالم برخوردار می‌شوند، ضمن اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد روستاهای استان از خدمات این شرکت بهره‌مند هستند.

مدیرعامل شرکت آبفار کردستان گفت: در حال حاضر از یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه، یک هزار و ۵۴۲ روستا دارای لوله کشی هستند و یک هزار و ۶ روستا نیز تحت پوشش خدمات این شرکت قرار دارند.

محمدزاده، آمار روستاهای محروم از خدمات این شرکت را ۵۳۶ مورد اعلام کرد و افزود: ۱۳۵ روستا نیز فاقد لوله کشی آب هستند که شامل هشت درصد روستاهای استان می‌شود.

وی با بیان اینکه ۹۸ درصد روستاهای استان برای یک بار از آب آشامیدنی بهره‌مند شده‌اند، اظهار داشت: شاخص بهره‌مندی روستاها از دفع بهداشتی فاضلاب ۱،۷ درصد است که بالاتر از میانگین کشوری(۴۵ صدم درصد) است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان اضافه کرد: شاخص بهره‌مندی آب شرب روستایی در استان ۶۴،۸ درصد بوده که این رقم در کشور ۷۵ درصد است.

محمدزاده به وجود ۱۰۰ روستای استان نزدیک به کاسه سدها اشاره کرد و گفت: یک هزار میلیارد ریال برای اجرای دفع فاضلاب بهداشتی این روستاها نیاز است که در صورت تخصیص، اقدام به این کار می‌شود.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای تامین آب پایدار ۸۰۲ روستای استان در بلند مدت انجام شده است، افزود: در حال حاضر آب شرب مورد نیاز ۹۳ روستا از طریق آبرسانی سیار صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آبفار کردستان یادآور شد: طرح‌های احداث تصفیه خانه آب و فاضلاب روستای قلیان با ۸۰ درصد پیشرفت و ۱۳۰ میلیارد ریال و تصفیه خانه فاضلاب سراب قامیش با ۷۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

افتتاح و آغاز احداث ۱۲ طرح برق رسانی
مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان نیز گفت: در جریان سفر وزیر نیرو به استان، ۱۲ طرح برق رسانی با پنج هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود.

هیوا لهونیان افزود: احداث پست ۶۳ کیلوولت سنندج ۶، تامین برق مشترکان جدید، اتصالات خطوط و توسعه شبکه موجود، احداث پست ۶۳ کیلوولت سرنجیانه و خط ۴۰۰ کیلوولت حصار کرمانشاه - سنندج از جمله این طرح‌ها است.

وی ظرفیت نیروگاهی کردستان را یک هزار مگاوات اعلام کرد و یادآور شد: در حال حاضر ۶۵۴ هزار مشترک از خدمات این شرکت بهره‌مند هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان با بیان اینکه روستای بالای ۱۰ خانوار جمعیت بدون برق در استان وجود ندارد، اظهار داشت: امسال تاکنون به پنج روستای استان برقرسانی صورت گرفته و تا پایان سال جاری این تعداد به ۱۲ روستا خواهد رسید.

لهونیان یادآور شد: تاکنون برق یک هزار و ۱۲۳ روستا تکخوانی شده که ۱۰۰ مورد آن مربوط به امسال بوده است، ضمن اینکه تلاش برای تکخوانی کردن تمام روستاهای استان تا ۲ سال آینده ادامه دارد.

وی به وجود ۶ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون ۸۶۰ کیلومتر این مقدار شبکه اصلاح و به کابل خودنگهدار تبدیل شده است.

بهره‌برداری از ۲ پروژه آبفای شهری
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان هم در این نشست اظهار داشت: در سفر اردکانیان وزیر نیرو به استان، ۲ پروژه مربوط به این حوزه افتتاح می‌شود که بهره‌برداری از تصفیه خانه فاضلاب شهر بیجار از جمله این طرح‌ها است.

محمدحسین محمدی اضافه کرد: برای بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و در شبانه روز ۱۰ هزار مترمکعب فاضلاب تصفیه می‌شود.

وی با بیان اینکه تصفیه‌خانه فاضلاب روستای حسن آباد یاسوکند در بیجار نیز با ۹،۷ میلیارد ریال اعتبار افتتاح می‌شود، افزود: ظرفیت شبانه‌روزی این طرح یک هزار و ۳۰۰ مترمکعب است که هفت هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آبفای شهری کردستان گفت: ۷۴ درصد فاضلاب شهری در استان تصفیه می‌شود که ۲،۵ برابر میانگین کشوری است.

محمدی افزود: هشت هزار کیلومتر شبکه اصلی، فرعی و انتقال آب شهری در استان وجود دارد و سالانه ۳۰ هزار مورد تعمیرات در بخش آب و فاضلاب انجام می‌شود.

کد خبر 159614

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha