به گزارش کُرد پرس، نهاد دانشگاه از جایگاه اجتماعی و معنوی بالایی برخوردار بوده تا جایی که مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاهها در بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان تصریح نمودند: «کار بزرگی بر دوش استادان دانشگاهها و اعضای هیئت عملی دانشگاهها است که حقیقتاً با کمتر شأنی و جایگاهی در کشور قابل مقایسه است. اگر با دقت به جایگاه استاد دانشگاه و تربیتکننده دانشجو و جوان توجه بشود، براحتی قابل قبول است که این جایگاه حقا و انصافا یک جایگاه کمنظیری است؛ حالا نمی گوییم منحصر به فرد اما واقعا کمنظیر است. و همین جایگاه حساس موجب این است، یعنی اقتضا می کند که هم خود اساتید محترم، هم دستگاههای مدیریت آموزش عالی در این زمینه با دقت بیشتر، با مراقبت بیشتر حرکت کنند و اقدام کنند و تصمیم بگیرند....»
با این مقدمه باید گفت تاسیس دانشگاه ها در شهرهای محروم قدم های مناسب و کم نظیری بوده که باید مرکز تولید علم، ایده و انسان های خلاق و متعهد باشد و اساتید دانشگاه و دانشجویان وظیفه روشنگری و بی طرفی در امورات جناحی و مناقشات را برعهده بگیرند.
اما شوربختانه مدیران این نهاد در استان کردستان در دام سنگین بازی های بی فرجام سیاسی و انتخاباتی افتاده، بکارگیری ها و فعالیت ها بیشتر معطوف به همین اهداف سیاسی است و کمتر به توسعه و تولید اندیشه و ایده توجه شده وگر نه باید امروز همه به دانشگاه ها بعنوان مرجع فکری نگاه و تمسک می نمودند.
چندی پیش فایل تصویری یک برنامه تبلیغاتی زودهنگام در کانال های خبری بانه منتشر شد که نشان از سخنرانی و فعالیت خاص روسای دانشگاه های پیام نور و فنی حرفه ای این دو شهرستان برای نماینده این شهرها داشت و قسم و قرآن می خوردند بهتر از فلانی را سراغ ندارم و بقیه موارد.
رئیس یکی از همین دانشگاه ها که اتفاقا دستی در کار وکالت هم دارد در یک مساله انتقادی بین یک استاد دانشگاه و نماینده سقز روی داده، بجای حل موضوع و داوری بین آنان، فورا وکالت موضوع را برعهده گرفته و از این استاد دانشگاه شکایت نموده است.
حال باید پرسید نهاد اجتماع چه دیدگاهی نسبت به دانشگاه و روسای آن خواهد داشت؟ وقتی امکان تنوع سلایق در دانشگاه نباشد و اساتید دانشگاه در مسائل اجتماعی مستقل نباشند پیکره دانشگاه حتما بیمار شده است و باید عقلای قوم در فکر درمان آن باشند.
امیدواریم وضعیت طوری باشد که نهاد دانشگاه در استان کردستان مروج و پیشتاز مشارکت فعال و آگاهانه باشد نه طوری رفتار کند که باز هم شائبه «رای کثیف» را افزایش می دهد.
نظر شما