وزیر نیرو: موضوع تخصیص آب بدون سند جامع آمایش سرزمینی حل نمی شود

سرویس کردستان- عصر امروز سه شنبه 26 آذر ماه رضا اردکانیان، وزیر نیرو در پایان سفری به استان کردستان در یک نشست خبری در جمع اصحاب رسانه به برخی سوالات خبرنگاران جواب داد.

به گزارش کُرد پرس، مسئله مهمی که در اکثر سئوالات خبرنگاران در این نشست مطرح شد، مسئله اختصاص آب به بخش کشاورزی کردستان با توجه به فاصله فاحش کشت آبی در کردستان با میانگین کشوری بود که با پاسخ های آکادمیک و تا حدی دانشگاهی وزیر نیرو مواجه شد.

پاسخ هایی که شاید در کلیت خود درست باشد اما انتظارات مردم کردستان را جوابگو نیست و مردم کردستان احساس می کنند در این حوزه مورد بی مهری قرار گرفته اند.

اردکانیان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات مهم توسعه کشور نبود «سند جامع آمایش سرزمینی» است، گفت: اگر چنین سندی تدوین شده بود امروز با چنین سئوالاتی مواجه نبودیم و می دانستیم در هر نقطه ای از کشور چه برنامه ای را باید دنبال کنیم.

وی با اشاره به اینکه نمی توان موضوع توسعه کشاورزی بر پایین دست و بالا دست بودن در خوضه آبریز تعیین کرد به طور تلویحی تاکید کرد: مشکل تخصیص آب کشاورزی در کردستان بدون تدوین سند جامع آمایش سرزمینی در کشور حل نمی شود و از رسانه ها خواست تدوین این سند را به مثابه یک مطالبه جدی و مهم در کشور دنبال کنند.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه از زمان آغاز طرح پویش «هر هفته الف - ب - ایران» تاکنون ۲۱ پروژه در کشور کلنگ‌زنی شده است، گفت: شروع عملیات اجرایی ۴۶ هزار میلیارد تومان پروژه در نیمه دوم امسال در کشور برنامه‌ریزی شده است.

اردکانیان گفت: در پویش هر هفته الف- ب - ایران، ۲۲۷ طرح با ۳۳ هزار میلیارد تومان افتتاح می‌شود که امروز نهمین هفته آغاز این پویش در کشور است و توانستیم با احتساب کردستان، به پانزده استان کشور برای افتتاح طرح‌ها سفر کنیم.

وی با بیان اینکه ۶۹ طرح با ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در این مدت به بهره‌برداری رسیده است، اضافه کرد: تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب، آبرسانی شهری و روستایی، نیروگاه‌های تجدید پذیر، حرارتی، خطوط انتقال و پست های برق از جمله طرح های افتتاح شده در این مدت است.

وزیر نیرو یادآور شد: از زمان اجرای این طرح تاکنون ۲۱ پروژه با ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار در مناطق مختلف کشور کلنگ‌زنی شده است.

اردکانیان با اشاره به اینکه برگزاری جلسه ارتباط مردمی از جمله برنامه‌هایی است که برای نخستین بار در کشور از کردستان آغاز می‌شود، افزود: معاون اول رییس جمهور اخیرا بخشنامه ای مبنی بر اختصاص زمان و فرصتی برای برقراری ارتباط مسوولان با مردم صادر کردند.

وی تاکید کرد: با توجه به تجربه گذشته به این نتیجه رسیدیم که ارتباط مردمی به جای برگزاری در ساختمان وزارتخانه در سفرهای استانی در هر استان با اعلام قبلی برگزار شود.

وزیر نیرو یادآور شد: امروز در دنیا به این سطح از توسعه یافتگی رسیدیم که توسعه در یک حوزه آبریز مشترک بین کشورها مفهومی پیوسته است و نمی توان آنرا به بالادستی و پایین دستی تقسیم کرد.

اردکانیان با بیان اینکه تبعیض و ناعادلانه برخورد کردن در همه جا مشکل زا است، گفت: ولی اطلاق آب به یک استان نه از لحاظ هیدرولوژیکی ونه عملیاتی در محدوده منافع ملی یک کشور صحیح نیست.

وی افزود: البته این بدین معنا نیست که میلیاردها مترمکعب آب در منطقه‌ای وجود داشته باشد ولی مردمان آن مشکل آب شرب داشته باشند و یا ما به دنبال اجرای طرح‌های بزرگ انتقال آب در نقطه دیگرباشیم.

وزیر نیرو اظهار داشت: در ۲ سال اخیر اقدامات زیادی در راستای آبی کردن اراضی کشاورزی استان انجام شده و در این مدت میزان تخصیص منابع آب سدها به اراضی کشاورزی رشد ۲۰۰ درصدی داشته است.

اردکانیان افزود: اگر بتوانیم سیستم مناسبی براساس مدیریت منابع بگذاریم و نظارت دقیق انجام شود دیگر جایی برای طرح مباحث مدیریت آب در استان‌ها نمی‌ماند.

وی با اشاره به اینکه اساس کار وزارت نیرو شایسته گزینی و مدیریت صحیح است، اضافه کرد: سیستم انتصابات در وزارت نیرو براساس فراخوان عمومی و شایسته گزینی تعیین شده است.

توضیحات نه چندان قانع کننده آقای معاون در مورد کیفیت آب شرب استان

در ادامه این نشست وزیر نیرو در پاسخ به سئوال خبرگزاری کُرد پرس در مورد کیفیت بد آب استان و شهر سنندج پاسخ به این سوال را به معاون خود واگذار کرد و حمیدرضا جانباز هم با پاسخ هایی نه چندان روشن گفت: برنامه ریزی برای بهبود کیفیت آب انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور ، گفت: موضوع تغییر کیفیت آب شرب مناطقی که از آب سطحی استفاده می‌کنند رویه‌ای متعارف است.

جانباز افزود: در اکثر سدها در ۲ نوبت در سال که تغییرات دمایی ایجاد می‌شود شاهد تغییر کیفیت آب خواهیم بود.

وی با اشاره به وجود پدیده لایه‌بندی در آب،اضافه کرد: تغییر دما باعث تغییر دانسیته آب می‌شود و آب از لایه‌های پایینی به بالایی حرکت می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه اکثر سدهای طراحی شده در کشور برای مصرف کشاروزی بوده است، گفت: برای رفع این مشکل پیش آمده در دنیا تغذیه‌گرایی به سد را کاهش می‌دهند.

جانباز از دیگر راهکارهای حل این مشکل استفاده از ازن و کربن فعال ذکر کرد و یادآور شد: ارتقای تصفیه خانه سنندج از جمله برنامه‌های کوتاه مدت ما است.

وی اضافه کرد: طرح میان مدتی هم تهیه شده که سه تا چهار سال زمان برای اجرای آن در نظر گفته شده است انتقال آب از سد آزادبه طور مستقیم به تصفیه خانه سنندج است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور هم گفت: کیفیت آب شرب سنندج بسیار بهتر شده است و با ارتقای تصفیه خانه در سنوات آینده دیگر شاهد این میزان از کاهش کیفیت آن نباشیم.

گفتنی است: وزیر نیرو همراه با مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور صبح سه‌شنبه به صورت زمینی از طریق زنجان وارد بیجار شد و در اولین مرحله از سفر یک روزه خود به استان کردستان، تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهرهای بیجار و حسن آباد یاسوکند را در قالب طرح «هر هفته - الف - ب - ایران» با سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد ریال افتتاح کرد.

در جریان سفر یک روزه اردکانیان وزیر نیرو، بخش دوم سامانه انتقال آب سد آزاد به سد قوچم دهگلان و تامین آب چهار هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی دیم این مسیر نیز به بهره‌برداری رسید.

وزیر نیرو در آخرین برنامه سفر یک روزه به کردستان، در دیدار مردمی به بررسی مشکلات مربوط به حوزه‌های آب و برق و فاضلاب تعدادی از مشترکان سنندجی پرداخت و دستورات لازم برای پیگیری و رفع این مشکلات را صادر کرد.

کد خبر 159858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha