توافق نفتی اربیل-بغداد در هاله ای از ابهام

سرویس جهان- اویل پرایس نوشت با توجه به این که کردها و دولت مرکزی عراق نتوانسته اند از سال 2014 توافقات خود را اجرا کنند و مشکلات دیگری به مشکلات داخلی عراق و اقلیم کردستان افزوده شده، انتظار نمی رود توافق روزهای اخیر میان اربیل وبغداد سرانجامی داشته باشد.

به گزارش کردپرس، دولت اقلیم کردستان عراق و دولت فدرال عراق در ادامه توافقات گذشته خود پیرامون نفت در برابر بودجه، اخیرا به توافق جدیدی دست یافته اند که دولت عراق در برابر تحویل روزانه 250000 بشکه نفت خام از سوی اقلیم کردستان، کمی بیش از 12 درصد از بودجه کل عراق را روانه اقلیم کردستان می کند.

با این حال با توجه به ادامه اعتراضات در عراق و استعفای نخست وزیری که موافقت خود را با معامله جدید اربیل و بغداد بر سر نفت و بودجه اعلام کرده، در مورد اجرای توافق تردید وجود دارد.

نشریه تخصصی نفت و گاز به نام اویل پرایس، در تحلیل خود از توافق نفتی میان اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی هشدار داده است که اجرای این توافق با خطر جدی روبه روست و ممکن است این توافق به مرحله اجرا نرسد.

این نشریه تخصصی در بیان تهدیدهایی که اجرای توافق نفتی اربیل-بغداد را به خطر می اندازد نوشت: نه تنها اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق با مشکلات و تحولات جدی سیاسی داخلی مواجه شده اند بلکه قدرت های خارجی نیز بر سر به دست آوردن سهمی از کیک نفت و گاز این کشور با هم رقابت می کنند که در این میان می توان به دو ابرقدرت چین و روسیه اشاره کرد.

این نشریه همچنین با اشاره به این که دولت های اقلیم کردستان و فدرال عراق قبلا هم با هم بر سر تحویل نفت در برابر بودجه به توافق رسیدند اما هیچ کدام به تعهداتشان عمل نکردند نوشت: باید یادآوری کرد که اربیل و بغداد در سال 2014 هم توافق کردند در مقابل تحویل روزانه 550000 بشکه نفت خام از سوی اقلیم کردستان به دولت مرکزی، 17 درصد از بودجه کل عراق را دریافت کند اما هر دو از انجام تعهداتشان خودداری کردند.

این نشریه به اختلافات عمیق میان اربیل و بغداد بر سر نفت اشاره کرده و نوشت: اقلیم کردستان از آن زمان تلاش کرده است نفت خود را مستقلال به جاهای مختلف از روسیه گرفته تا اسرائیل بفروشد و بغداد هم سعی کرده است اقلیم کردستان را در دادگاه های بین المللی وادار به پاسخگویی کند.

این نشریه مهم ترین دلیل عدم توافق کامل طرفین بر سر مالکیت نفت و گاز را ناشفاف بودن قانون در این کشور پیرامون این مسئله دانسته است.

اویل پرایس معتقد است بغداد در توافق اخیر خود با اربیل تاکتیکی به کار برده است تا سهم اقلیم کردستان را از 17 درصد به 12.67 درصد کاهش دهد به این بهانه که سهم کنونی به نسبت جمعیت اقلیم کردستان عادلانه و منصفانه است.

این نشریه با اشاره به این که روسیه در سال های اخیر کنترل خود را بر منابع نفت و گاز اقلیم کردستان افزایش داده و در حال تعمیم آن به دیگر منابع نفت و گاز تحت کنترل دولت فدرال عراق است، از نفوذ مسکو بر صنعت نفت و گاز عراق خبر داده و گفته است بخشی از موفقیت در اجرای توافق میان اربیل و بغداد به موافقت روسیه بستگی دارد.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 159905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha