به گزارش خبرگزاری کُردپرس، دوباره زمستان آمد، دوباره برف و کولاک آمد و دوباره کولبران بر سر زبان ها افتادند. همان کولبرانی که گردنه های برفگیر و نفس گیر مسیر اشتغال و کسب درآمدشان است زمستان که می آید خوف به دلشان می افتد خانواده هایشان با دلهره و اضطراب راهیشان می کنند تا بتوانند برایشان لقمه ای نان بیاورند و از مرگ از گرسنگی نجات پیدا کنند اما آنان در کوه ها گرفتار برف و کولاک می شوند و از سرما جان می دهند. سه شنبه شب بود که گرفتار شدن کولبران در کولاک برف گردنه تته دل همه را به درد آورد و افکار عمومی را آزرده کرد. دو تن جان دادند و یک نفر هم مفقود شده است. نکته قابل تامل سن این کولبران است که یکی از جان باختگان تنها 17 سال دارد و آن دیگری که مفقود شده است و برادر نوجوان فوت شده است، 14 ساله است. نوجوانانی که باید در مدرسه باشند در کوه ها به دنبال لقمه ای نان برای خانواده هایشان اسیر برف و سرما شده اند. از نوجوان 13 ساله تا پیرمرد 70 ساله، زن و مرد فرقی ندارد همه و همه در مرزهای کردستان برای گذران زندگی بارهای سنگین وزن بر دوش حمل می کنند.تاسف بارتر این است که آنها بیمه هم ندارند که حداقل پس از مصدومیت و یا مرگ، خانواده هایشان تحت حمایت قرار گیرند.
منصور مرادی، نماینده مردم مریوان و سروآباد در گفت و گو با کُردپرس عنوان کرد طرح کولبران به صحن علنی مجلس می رود اما همچنان این طرح خاک می خورد و بر زمین مانده است. مرادی مسئله کولبران و اشتغال آنها را مربوط به رئیس جمهور می داند و می گوید که این رئیس جمهور است که باید به فکر کولبران باشد تا این اتفاقات رخ ندهد.
حکایت تلخ مرزنشینان کردستان تمامی ندارد تا زمانی که آنها از فرط بیکاری به شغل کاذب کولبری روی می آورند که نه تنها درآمد چندانی برای آنها ندارد بلکه خطرهای بسیاری هم دارد.
و معلوم نیست چند کولبر دیگر باید جان دهند تا مسئولان فکری برای آنها کنند و آنها را از این اضطراب رهایی بخشند.
مردم این خطه که استانی صنعتی نیست نیاز به توجه ویژه تر و شرایط ایجاد شغل دارند تا از این مشاغل کاذب نجات یابند و سروسامان گیرند. فعالیت بازارچه های مرزی نیاز امروز مرزنشینان کردستان است و مسئولان پیش از هرچیز باید برای این مسئله در استان چاره اندیشی کنند تا دیگر شاهد مرگ تلخ کولبران نباشیم.
نظر شما