به گزارش کردپرس، آبان ماه سال گذشته بود که رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی از ابلاغ 2 هزار و 220 میلیارد ریال اعتبار ویژه برای اجرای طرح ها و پروژه های احیای دریاچه ارومیه خبر داد.
اما علیرغم اینکه پروژههای مربوط به ماده 10 و 12 در شهریور ماه سال جاری نهایی شده و نامه آن برای اخذ مصوبه ماده 10 و 12 ارسال هم شده بود، این اعتبار پس از یک سال تصویب شد.
به گفته مدیردفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، هفته گذشته، دولت پرداخت 200 میلیارد تومان به دستگاههای مرتبط با ستاد احیای دریاچه ارومیه را به تصویب رسانده و این اعتبار از محل ماده 10 و 12 تا پایان سال تزریق میشود.
در حال حاضر پروژههای احیای دریاچه ارومیه در دست دستگاهها بوده و در حال اجرا هستند و برخی از آنها دارای 80 تا 85 درصد پیشرفت فیزیکی بوده و با تزریق اعتبار تا پایان سال دستگاهها می توانند پیمانکار جذب و پروژهها را پیش ببرند هر چند فصل عمرانی هم به پایان رسیده است و مشکلات مالی و دیرکرد در پرداخت اعتبارات پروژه ها همچنان مهمترین مشکل در راه احیای دریاچه ارومیه است.
از سوی دیگر پروژه انتقال آب زاب به دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین پروژه های ستاد احیای دریاچه ارومیه است که از مشکلات مالی استثنا نبوده است.
شهریور ماه امسال بود که مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی از تامین ارز مورد نیاز برای ادامه روند پروژه تونل انتقال آب از رودخانه زاب به رقم 150 میلیارد تومان خبر داد و به کردپرس گفت: 20 درصد از این میزان اعتبار در حال تخصیص است و در این راستا، یک ماه زمان لازم است که بانک عامل، این ارز را تبدیل به ریال کرده و به وزارت نیرو تخصیص دهد.
اخیرا نیز مدیردفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه اعلام کرد: سازمان برنامه و بودجه، تزریق جدید مالی به مبلغ 170 تا 180 میلیارد تومان برای انتقال آب از زاب را مصوب کرده است.
مسعود تجریشی در گفت و گو با فارس اضافه کرد: زمانی که بودجه و اعتبار به اسناد خزانه تبدیل می شود، دستگاههای اجرایی براساس آن بودجه می توانند با پیمانکاران قرارداد ببندند. اکنون تمامی هم و غم دولت برای تزریق پول نقد برای پروژه انتقال آب از راه تونل است و سازمان برنامه و بودجه، تزریق جدید مالی به مبلغ 170 تا 180 میلیارد تومان برای انتقال آب از زاب مصوب کرده است.
او تاکید کرد: پروژههای اولویتدار ستاد احیای دریاچه ارومیه همانهایی هستند که در مرحله پایانی قرار دارند مانند تصویهخانهها و تونل، در 6 ماهه نخست سال آینده نیز پروژههای سردهنهسازی انجام میشود که نیازمند اعتبار چندانی نیست.
به گزارش کردپرس، در حال حاضر تراز دریاچه ارومیه 1271 متر است که در مقایسه با سال گذشته در همین زمان یک متر افزایش داشته است. وسعت دریاچه نیز هم اکنون 2 هزار و 794 کیلومتر مربع است که سال گذشته 2 هزار 24 کیلومتر مربع بود.
حجم دریاچه نیز با افزایش 177 میلیارد متر مکعبی نسبت به سال گذشته همراه بوده و اکنون 3.29 میلیارد متر مکعب حجم آب دریاچه ارومیه است.
نظر شما