100 هزار دانشجو یا 100هزار شغل؛ مسئله این است/ مناقصه ای شدن دانشگاه های کرمانشاه

سرویس کرمانشاه ـ در حال حاضر از 20 کرمانشاهی یک نفر از آنها دانشجو می باشد و این یعنی در آینده ای نزدیک یکصدهزار نفر متقاضی کار در این استان خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار کردپرس، نوع بافت فرهنگی ساختار اجتماعی هر کشوری را تشکیل می دهد و همین بافت و نوع نگاه فرهنگی نیز باعث تنوع آرمان ها می گردد.

امروز آرمان بیشتر فرزندان این آب و خاک ورود به دانشگاه و اخذ مدرک دانشگاهی به هر قیمتی است و در مقابل ایجاد قارچ گونه دانشگاه های مختلف در سطح کشور و به ویژه در استان کرمانشاه باعث شده است که هر کسی بتواند به راحتی خود را در کلاس درس دانشگاه ببیند در حالی که تا دهه پیش راه یابی به دانشگاه به عنوان یک آرزو نگریسته می شد.

لذا با توجه به آسان شدن ورود به دانشگاه و نیز تنوع دانشگاه ها و رقابتی شدن آنها باهم دیگر، اکنون براساس آمار از هر 20 کرمانشاهی یک دانشجو داریم!!

بی شک این دانشجو بعد از پایان تحصیلات عالیه تنها با داشتن مدرک عالی ولی از هر حرفه و فن خالی؛ مترصد میز و تشکیلاتی است.

آیا کرمانشاه برای بیش از 100 هزار دانشجو شغل دارد؟!، بی شک هم بخش دولتی و هم بخش خصوصی هرگز قادر نخواهند بود که این خواسته بعید را برآورده کنند.

شیوع فرهنگ مدرک گرایی و در مقابل خروج دانشجویی که حتی آشنایی با مقدمات کامپیوتر ندارد، چه معنا و پیامی برای برنامه ریزان فرهنگی کشور و استان دارد.

دکتر سپیده صفری؛ استاد دانشگاه به خبرنگار کردپرس گفت: در حال حاضر مشکل کشور، اشتغال است و آمار بیکاری در استانی به مانند کرمانشاه فاجعه می باشد، با این وجود در سالهای آینده جوانان تحصیلکرده زیادی متقاضی کار خواهند بود که یک می تواند به یک مشکل بزرگ اجتماعی تبدیل شود.

وی افزود: زمانی که برنامه ای برای میزان پذیرش دانشگاه ها نداریم و نیز نظارتی بر عملکرد دانشگاه ها وجود ندارد بی شک این وضعیت پیش خواهد آمد.

دکتر صفری ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات قشر دانشجو این است در دوران تحصیل در هر مقطعی که هستند، از نظر فنی و عملی نیرویی منفعل می باشند و روحیه و انگیزه ورود به عرصه کارآفرینی را ندارند و اگر هم داشته باشند در دانشگاه از بین می رود که این همانند یک سونامی برای آینده استان باشد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر دانشگاه ها با هم رقابت می کنند، البته نه رقابت در بحث کیفیت، بلکه رقابت در بحث میزان پذیرش دانشجو و... تا جایی که متاسفانه برخی از دانشگاه ها در استان کرمانشاه شرایط پذیرش دانشجو را تبدیل به یک مناقصه نموده اند تا متقاضی بیشتری برای کلاس های دانشگاه خود جمع کند!!

وی با تاکید بر اینکه در ایام دانشجویی فقط شاهد اتلاف عمر و وقت گرانبهای جوانان هستیم، افزود: یکی دیگر از مشکلات ساختار نظام آموزشی ما این است که نگاه خود را تنها در بحث نظری خلاصه کرده است و از نظر فنی و عملی چیز خاصی از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور و استان تاکنون ندیده ایم.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه باید نگرش به دانشگاه و بازار کار را تغییر دهیم، گفت: متاسفانه تمام نهادها و سازمانهایی که به نوعی وظیفه فرهنگ سازی دارند نه تنها در این زمینه کار مثبتی انجام نداده اند، بلکه خود باعث تشدید این مشکل شده اند.

دکتر صفری عنوان داشت: باید هرچه سریعتر قوانین مربوط به دانشگاه ها و مراکز عالی کشور بازنگری شود یعنی این بازنگری باید هم در حوزه کیفی باشد و هم کمی. کیفی یعنی اینکه چه چیزی به دانشجو می آموزیم و چه روحیه ای برای وی ایجاد می کنیم و در بعد کمی هم برمی گردد به میزان و چگونگی پذیرش دانشجو.

با این حال به نظر می رسد که با وجود اینکه کرمانشاه در بحث بیکاری در کشور همیشه مقام دار بوده است در سال های آینده با هجوم سونامی وار متقاضیان کار آنهم متقاضیانی با تحصیلات عالی، شاهد وضعیت اسفباری در جامعه خواهیم بود.

کد خبر 160046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha