سایت مشترک پسماند مهاباد و میاندوآب منتفی شد

سرویس آذربایجان غربی- فرماندار مهاباد گفت: پس از انجام مطالعات کارگروه پسماند شهری مهاباد، این کارگروه به دلایل متعدد از ایجاد سایت مشترک پسماند با میاندوآب منصرف شده است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، سایت‌های فعلی دفع پسماند شهرهای میاندوآب و مهاباد جزو سایت‌های مشکل‌دار در کشور محسوب می‌شوند و تاکنون بارها مردم نسبت به وضعیت این دو سایت تجمعاتی اعتراضی تشکیل داده اند.

آخرین مهلت تعیین تکلیف این دو سایت پایان آذر ماه بود. هر چند این دو شهرستان از سال گذشته تا کنون قصد داشتند یک سایت مشترک با همکاری هم ایجاد کنند و تا کنون در این امر موفق نبوده اند.

به گفته کارشناس خدمات شهری دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان‌غربی؛ ایجاد سایت مشترک پسماند بین ۲ شهر میاندوآب و مهاباد یک تصمیم کشوری است و دولت نیز از نظر مالی این طرح را حمایت خواهد کرد.

بر اساس توافق و کارهای کارشناسی، آذربایجان‌غربی در ایجاد سایت‌های مشترک برای مدیریت پسماند شهری به ۹ منطقه تقسیم شده است که یکی از این مناطق حدفاصل میاندوآب و مهاباد است. این سایت مختص زباله شهری این دو شهر نیست بلکه مناطق شهری، بخشی و نقاط روستایی را نیز شامل می‌شود.

اما روز گذشته کارگروه پسماند مهاباد پس از یک سال کند و کاو، مهر باطل بر ایجاد این سایت مشترک زد و اعلام کرد که به دلایل متعدد از ایجاد سایت پسماند مشترک با شهرستان میاندوآب، منصرف شده است.

فرماندار مهاباد در کارگروه پسماند شهری در خصوص دلایل انصراف مهاباد اظهار کرد: محل انتخاب شده برای سایت پسماند مشترک دو شهر مهاباد و میاندوآب در کارگروه پسماند شهرستان مهاباد بررسی شده و پس از مطالعات مشخص شد که این محل به دلیل نزدیکی به جاده اصلی، دور بودن مسافت 35 کیلومتری از شهر مهاباد، وجود چاه های متعدد، چشمه و قنات و نزدیکی به سطح آب های زیرزمینی در آن محل، نزدیکی به بازار هفتگی مهاباد و اختصاص این زمین به کاربری صنعتی، از ایجاد سایت مشترک با میاندوآب در این محل منصرف شده است.

ایرج شجاعی ادامه داد: به دلیل به اتمام رسیدن ظرفیت سایت فعلی پسماند شهرستان مهاباد محل جدیدی برای تعیین سایت پسماند در نظر گرفته شده و پیشنهادات آن در کارگروه پسماند شهری مطرح شده اما باید پس از بررسی کارشناسان محیط زیستی، منابع طبیعی، شبکه بهداشت و درمان و امور آب امور، این سایت جهت تصویب به استان ارسال شود.

او در خصوص سایت پیشنهادی جدید پسماند مهاباد گفت: 3 سایت پیشنهادی برای انتقال سایت پسماند شهرستان مورد بررسی قرار گرفته و مطالعات مناسب ترین مکان برای ایجاد سایت جدید در حال انجام است هر چند محل پیشنهادی از لحاظ محیط زیست تایید شده است اما به دلیل نزدیکی به معادن به بررسی های بیشتر احتیاج دارد و با اتمام این مطالعات به زودی عملیات انتقال سایت پسماند فعلی مهاباد نیز انجام خواهد گرفت.

پیش از این معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی از سیستم تعریف شده برای پسماند استان انتقاد کرده و گفته بود: گره‌های موجود، بی‌توجهی، بی‌تفاوتی و عدم امید و اطمینان موجب شده تا مسوولان و سرمایه‌گذاران به این زمینه زیاد توجه نکنند و بدبینی مردم به طرح های مدیریت پسماند نیز ناشی از عملکرد ضعیف مدیران این حوزه است.

به گفته رحمانی؛ موضوع پسماند با تمام مردم ارتباط دارد و دولت موظف است تا شرایط لازم برای مدیریت این مساله را بر اساس استانداردهای لازم انجام دهد.

اکنون مهاباد در تلاش است تا پسماند شهری خود را مدیریت کند و بر غده سرطانی سیدآباد( سایت فعلی دفن پسماند) فائق آید. زیرا چندین ماه است سایت دفن زباله در منطقه سیدآباد مهاباد با سابقه ایی 20 ساله، به بن بست کامل رسیده است. سایتی که هیچ گونه مجوزی از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت نکرده و دفن پسماند در آن محل منطبق با شرایط و ضوابط محیط زیستی انجام نمی گیرد اما سال هاست که به محل دفن زباله شهری تبدیل شده و حیات و سلامت شهروندان این مناطق را تهدید می کند.

روز گذشته دوم دی ماه، علاوه بر وعده انجام مطالعات سایت جدید و انتقال سایت پسماند به مکان پیشنهادی از سوی کارگروه پسماند شهری مهاباد، صحبت هایی هم از ایجاد کارخانه بازیافت پسماند شد وعده ایی محقق نشده که از زمان شورای اسلامی دور چهارم تا کنون گاه و بی گاه مطرح می شود.

در نهایت باید دید این کارگروه چه زمانی وعده خود را جهت ایجاد سایت جدید و انتقال به آن مکان به سرانجام می رساند.

کردپرس پیشتر در گزارشی به نام سرنوشت سایت پسماند مشترک مهاباد و میاندوآب در سایه بدبینی ها! (کلیک کنید) به صفر تا صد مشکلات و معضلات سایت های پسماند دو شهرستان مهاباد و میاندوآب پرداخته بود.

کد خبر 160310

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha