به گزارش کردپرس، پارلمان عراق در یک اقدام کم سابقه از دولت عراق خواسته است زمینه برای خروج نیروهای خارجی را فراهم کند. البته این موضوع بیشتر به حضور بیش از 5000 نیروهای آمریکا در این کشور مربوط می شود.
برخی کارشناسان حوزه عراق و آمریکا تحلیل های مختلفی درباره اقدام پارلمان عراق داشته اند. ویلیام ویشلر مدیر مرکز رفیق حریری در این باره به نشریه شورای آتلانتیک گفته است اقدام برای اخراج نیروهای آمریکا از سوی پارلمان عراق حتی حضور دیپلماتیک واشنگتن را نیز در عراق تحت تاثیر قرار می دهد و ممکن است به آمریکا اجازه فعالیت تجاری در مناطق زیادی از عراق را ندهد.
وی به آمریکا هشدار داد یک معنی این اقدام پارلمان عراق این است که آمریکا باید از کل منطقه خاورمیانه بیرون برود و ممکن است این مسئله تحقق یابد.
عباس کاظم، مدیر بخش عراق در شورای آتلانتیک نیز معتقد است اقدام پارلمان عراق هم از نظر نمادین و هم از نظر عملی مهم است. آمریکا از مسئله آموزش نظامیان عراق برای اهداف دیگر استفاده کرده است و اگر عراقیها با فشار وادار شوند میان ایران و آمریکا یکی را انتخاب کنند عراقیها قطعا ایران را به عنوان متحد قبول دارند. آمریکا حاکمیت عراق را نقض کرده است.
کریستن فونتن رز، مدیر مرکز مطالعات استراتژِک خاورمیانه هم معتقد است درست است پارلمان عراق امر به خروج آمریکا کرده اما توصیه آن الزام آور نیست. مسئله حضور آمریکا بر اساس تصمیم دولت عراق بوده و دولت عراق می تواند در این باره تصمیم گیری کند و با توجه به این که دولت فعلی حالت دولت موقت را دارد عادل عبدالمهدی نمی تواند در این باره تصمیم گیری کند.
متیو کورنیگ، نایب رییس مرکز سکوکرافت برای امنیت و استراتژی معتقد است خروج نیروهای آمریکا از عراق باعث افزایش نفوذ ایران در عراق می شود.
هولی داگرس، پژوهشگر غیرمقیم این مرکز نیز معتقد است اخراج نیروهای آمریکا ممکن است مورد سوء استفاده ترامپ قرار گیرد و اعلام کند این مسئله در راستای درخواست وی برای بازگرداندن نیروها به خانه بوده است.
توماس واریک از موسسه رفیق حریری هم گفته است این اقدام پارلمان عراق ممکن است دولت ترامپ را وادار کند وارد تعامل با عراق، اقلیم کردستان و دیگر کشورها به صورت دیگری شود و مذاکرات با آنها را با در نظر گرفتن استراتژی خاص و جدید در پیش بگیرد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما