وعده های تبلیغاتی کاندیداها و نظریه بهبود اوضاع!/ آزادزارع‌منبر

سرویس آذربایجان غربی- در این یادداشت به قلم «آزاد زارع منبر» فعال مدنی می خوانید:«بسیارند منتخبان مردمی از جمله نماینده، شورا، هیأت امنا و غیره که ثمره‌ عملکردهای غیرقابل قبول آنان، شک و تردید رأی دهنده از انتخاب خود را بدنبال خواهد داشت... و در این میان نظریه‌ بهبود اوضاع در دوره‌های آتی، در ذهن شهروندان غالب است.»

بازوی محرک و پویایی شهر و جامعه‌ی مدنی را اندک منتقدان آن تشکیل می دهند. چه‌بسا مدنیت فاقد فعالین، منتقدین و ناظرین از بطن جامعه، بسان برخی از کشورها، پهنه را جهت ایجاد رانت فراهم‌کرده و سیستم را به‌سوی مفسدترین‌های جهان هدایت خواهدکرد.

تفویض اختیارات مدیریتی از طریق آرای فردی به نمایند‌گان و شوراهای شهری، ذهنیت مردمداری و خدمت پاک و دلسوزانه از سوی منتخبین را قوت خواهد بخشید.

بسیارند منتخبان مردمی از جمله نماینده، شورا، هیأت امنا و غیره که ثمره‌ عملکردهای غیرقابل قبول آنان، شک و تردید رأی دهنده از انتخاب خود را بدنبال خواهد داشت.

مسلماً مشارکت مردمی در مدیریت سازمانها و ارضای نیاز شهروندان و متخصصین حوزه های مختلف، موجب ارتقای کیفیت زندگی و محتملاً قدم نهادن در راه مدینه‌ فاضله خواهد بود.

با وصف وعده‌های انتخاباتی کاندیداهای نمایندگی شهرستان و شوراهای شهر به عنوان اصل قابل اجرا البته در زمان صلح! بدون شفافیت و گشودن درب‌های جلسات و استفاده از ظرفیت احساس مسئولیت شهروندان از طریق شورایاری‌ها و کانونهای معتمدین محلات، رسیدن به کمال مطلوب شهری غیرممکن خواهد بود که بر این اساس پیشنهاد می شود اگر آنرا پوپولیسم تعبیر نکنند، جلسات در فضاهای عمومی شهر، مانند پارکها برگزار گردند و یا می توان با پخش مستقیم از صداوسیما آنرا برگزار کرد تا شهروندان صرفا ناظر بر تصمیمات منتخبان خویش باشند.

شهر توریستی و گردشگرپذیر مهاباد، از قاعده‌ بازی وعده وعیدهای کاندیداها مستثنی نبوده، اتمام پروژه‌های ناتمام عمرانی، در اکثر برگه‌های تبلیغاتی کاندیداهای ادوار مختلف خودنمایی کرده است.

پروژه‌های شکست‌خورده‌ گردشگری و عمرانی مهاباد با وصف عدم کارشناسی صحیح و آینده‌نگری معقولانه، مؤید این ادعاست که گاهاً پروژه‌ عظیمی در شهر با تَلاقی چند قطعه زمین یا مسکن شهروندان با وجود هزینه‌های میلیاردی به بن‌بست رسیده است.

بازار تاناکورا نیز با اینکه قلب اقتصادی مهاباد و یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری و توریستی شهر به حساب می‌آید، مغفول مانده، آنگونه که باید، مورد توجه قرار نگرفته است.

فروش غیر قانونی هر سانتیمتر بازار به نرخ تجاری و عدم تعبیه‌ فضاهای امکانات رفاهی و مشاع و تاسیساتی و غیره، عملی ضدگردشگری و ضد شهروندی در مدیریت شهری است که از ادوار گذشته استارت خورده و مدیران جدید نیز ادامه دهنده‌ راه گذشتگان بوده‌اند.

در این میان نظریه‌ بهبود اوضاع در دوره‌های آتی، در ذهن شهروندان غالب است ولی قطعاً تغییر رویکرد مدیریتی از هم‌اکنون باید شروع شود.

عدم بهره‌مندی از گاز شهری چندهزار غرفه‌ی تجاری در بازار تاناکورای مهاباد پس از یک دهه از احداث آن و پروپاگاندای تلاش نماینده‌ شهرستان در گازرسانی به روستاهای دورافتاده و عملکرد غیرمقبول ایشان در این زمینه نیز نمونه‌ بارز ضدگردشگری و عدم مردمداری یکی از منتخبین به شمار می‌آید.

از سوی دیگر نقش سازنده‌ رسانه‌های محلی‌مردمی به عنوان پل ارتباطی شهروندان و مدیریت شهری در به چالش کشیدن مدیران و شعارهای ایشان و پیگیری مشکلات و معضلات ریز و درشت جامعه و روشنگری شهروندان با قلمی غیرقابل انعطاف به سمت قدرتمند آنسوی معادله و پشتیبانی بلاقیدوشرط از جامعه‌ی مدنی، محبوبیت مقبول تمامی عوامل آن از سوی یکایک شهروندان را در‌پی خواهد داشت.

کد خبر 161247

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha