مراجعه به گفتاردرمانگر، اولین قدم در مواجهه با لکنت کودکان

سرویس ایلام - مهدی رستمی، پاتولوژیست گفتار و زبان در گفتگو با کردپرس، ضمن معرفی لکنت زبان و بایدها و نبایدهایش، عنوان کرد: خانواده هایی که با مشکل لکنت فرزندانشان مواجه می شوند، قبل از هر اقدامی با یک گفتاردرمانگر مشورت کنند.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، این گفتاردرمانگر ایلامی در خصوص لکنت زبان گفت: لکنت زبان نوعی اختلال در گفتار است که معمولا در کودکی شروع شده و تا بزرگسالی ادامه پیدا می کند و برخلاف سایر اختلالات صوتی و گفتاری، به سهولت اصلاح و درمان نمی شود.

رستمی با بیان اینکه لکنت می تواند تأثیر منفی روانی ماندگاری بر شخص و ارتباط او با دیگران بگذارد، توضیح داد: بین لکنت زبان و عواملی چون سابقه ژنتیکی در خانواده، عوامل محیطی مانند ترس و اضطراب و عوامل برهم‌زننده روال عادی زندگی کودک مانند طلاق و تولد فرزند جدید و یا حتی تغییر در محل زندگی، ارتباط معناداری وجود دارد.

این پاتولوژیست گفتار و زبان در خصوص نحوه مواجهه با لکنت گفت: قبل از هر چیز لازم است که در اسرع وقت و قبل از مراجعه به هر جایی، در کمترین زمان مشاهده لکنت در فرزندان به یک آسیب شناس گفتار و زبان که در زمینه لکنت از تجربه و شناخت کافی برخوردار است مراجعه شود.

او افزود: متاسفانه اکثر والدین به محض مشاهده ناروانی گفتاری در فرزندانشان، به امید درمان خودبخودی کودکان، هفته ها و ماهها درمان او را به تعویق می اندازند که این خطا موجب شدت گرفتن لکنت، بروز علایم فیزیکی و کاهش اعتماد به نفس کودک می شود.

از رستمی پرسیدم که آیا لکنت درمان می شود؟. او گفت: درمان لکنت بسیار تخصصی است که عواملی چون تجربه گفتاردرمانگر، استفاده از تکنیک‌های درمانی مناسب با سن و شدت لکنت، استفاده از روشهای شناختی-رفتاری مناسب، گروه درمانی، استفاده از تکنیک‌های درمانی خانواده محور و... در درمان موفق و بدون بازگشت لکنت مؤثر هستند.

این گفتاردرمانگر ایلامی در خصوص نحوه رفتار خانواده با کودک دچار لکنت زبان، عنوان کرد: هر چقدر که محیط خانه آرامش بیشتری داشته باشد، باعث کاهش تنش، استرس و اضطراب کودک شده و کنترل این عوامل تنش‌زا و کاهش هیجانات کودک می تواند تأثیر زیادی در روانی گفتار او داشته باشد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: عواملی چون تنبیه، برچسب زدن، قطع کردن صحبت کودک به هنگام لکنت، تکمیل کردن کلماتی که کودک حین گفتن آنها دچار لکنت می شود، عدم توجه و تماس چشمی با کودک حین صحبت کردن و بروز نگرانی والدین از لکنت کودک، هم باعث افزایش شدت لکنت و هم موجب اختلال در روند درمان او می شود.

کد خبر 161350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha