عملکرد دستگاه های اجرایی دولت در تکاب ارزیابی می شود/نمره توسعه تکاب چند؟

سرویس آذربایجان غربی- مدیر کل بازرسی استانداری آذربایجان غربی گفت: عملکرد اقدامات توسعه ای دستگاههای اجرایی آذربایجان غربی در خصوص شهرستان تکاب بعنوان یکی از شهرستان های کم برخوردار استان، ارزیابی می شود.

به گزارش کردپرس، سال گذشته پروژه برند شهری تکاب به نام «سنگ فرش طلا» به تصویب رسید تا به عنوان یکی از برنامه های جامع برای محرومیت زدایی و رشد و توسعه این شهرستان لحاظ شود و این برند بتواند زمینه برگزاری جشنواره بین المللی «سنگ فرش طلا» در سال 99 را رقم بزند و به معرفی مهمترین اهداف این برند شهری بپردازد.

شهرستان تکاب یکی از شهرهای دارای استعدادهای طبیعی و بکر آذربایجان غربی است که با وجود ذخایر عظیم طلا و سنگ و آثار باستانی در سطح جهانی و صنایع دستی مشهوری به نام فرش "افشار"، تمامی خصوصیات تبدیل شدن به یک برند شهری مشهور در دنیا را دارد.

وجود دو معدن طلای "زره شوران" (بزرگترین معدن طلای خاورمیانه) و معدن طلای "آقدره" در شهر تکاب، با ۱۴۰ تن ذخیره انباشته شده طلا، همچنین کارخانه استحصال و فرآوری طلای "آقدره" تکاب بعنوان دومین کارخانه بزرگ تولید طلای کشور نتوانسته از این شهرستان محرومیت زدایی کند چرا که مردمانش سهمی از آن معادن ندارند و خبری هم از بازگشت 9 درصد ارزش افزوده معادن به این شهر نیست.

علاوه بر آن ایجاد مجتمع های طلا سازی و تکمیلی ساخت مصنوعات طلا هم نتوانسته تا کنون دردی از دردهای این شهر دوا کند، همچنین بی‌توجهی به راه اندازی صنایع تبدیلی، خام فروشی معادن را باب کرده و ظرفیت های توسعه ایی این شهرستان را یکی، یکی می بلعد.

فرسوده بودن زیرساخت‌های توسعه شهری و فضاهای بهداشتی و درمانی موجود، کمبود فضای مجهز بیمارستانی و آموزشی، نبود راه های مواصلاتی مناسب، عدم فرآوری مواد، اوقافی بودن اراضی، راکد بودن واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و دامی و ... در شهری که می توانست قطب گردشگری باشد و صدها پروژه اشتغال و درآمدزایی را تنها از مسیر گردشگری جذب کند، روی هم تلنبار شده اند.

اکنون عملکرد دولت در یکی از محروم ترین شهرهای آذربایجان غربی که می خواهد، عنوان برند شهری «سنگ فرش طلا» را کسب کند، توسط وزارت کشور رصد می شود.

شهرستان تکاب به عنوان نمونه ایی از شهرستان های کم برخوردار در آذربایجان غربی انتخاب شده و امروز 21 دی ماه جلسه ارزیابی توسعه شهرستانهای کم برخوردار بصورت ویدئو کنفرانس با وزارت کشور و همزمان با استانهای سراسر کشور برگزار شد.

مدیر کل بازرسی استانداری آذربایجان غربی در این جلسه گفت: عملکرد اقدامات توسعه ای دستگاههای اجرایی استان در خصوص شهرستان تکاب در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، عمرانی و فرهنگی مورد ارزیابی و سنجش قرار می گیرد .

رسول مقابلی افزود: مجموعه اقدامات انجام یافته در شهرستان بایستی منجر به بهبود شاخص های توسعه گردد که در نهایت این بهبود ارزیابی خواهد شد.

او همچنین با اشاره به ضرورت پیش بینی اعتبارات لازم در لایحه بودجه در این خصوص بر رفع مشکلات اعتباری مربوط به زیرساخت راههای مواصلاتی شهرستان تکاب تأکید کرد.

در این جلسه همچنین مقرر شد 100 شاخص که در حوزه های مختلف برای ارزیابی اقدامات توسعه ای شهرستان های کم برخوردار تدوین شده است در سامانه مورد نظر درج و مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرند

باید دید در این ارزیابی ها دستگاههای اجرایی استان چه کارنامه ایی را در خصوص اقدامات توسعه ایی تکاب کسب می کنند! و در کدامین شاخص ها به توسعه دست یافته اند؟

پیشتر عملکرد دولت در تکاب مورد اعتراض امام جمعه این شهرستان واقع شده بود.

عیسی برادری آبان ماه سال جاری در پی سفر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به آذربایجان غربی در نامه ایی سرگشاده به استاندار نوشت: «سفرهای اخیر مقامات کشوری برای تکاب چه عایدی دارد؟ لطفا مردم مظلوم این خطه را نیز در جریان ثمرات سفرهای متعدد دولتمردان قرار دهید!.... و مردم شریف و نجیب این خطه از این کم توجهی های آزار دهنده نخواهند گذشت و شعارها و وعده ها را فراموش نخواهند کرد».

او اعلام کرد: «آقای استاندار سهم شهرستانی که ۳۰ درصد طلای کشور را‌ تولید می کند از وعده ها شعارها و اقدامات را شفاف سازی بفرمایید».

کد خبر 161573

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha