به گزارش کردپرس، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن روز دوشنبه در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری "فرانس 24" فرانسه، به مسائل مختلف منطقه و در راس آنها کشمکش میان تهران و واشنگتن و همچنین وضعیت عراق پس از ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، ابومهدی المهندس، نایب رئیس فقید سازمان حشد الشعبی و همراهان آن در حمله هوایی هفته گذشته آمریکا در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد پرداخت.
عبدالله دوم در این مصاحبه ضمن تاکید بر این که جهان هم اکنون سرگرم آن چیزی است که میان ایران و آمریکا روی می دهد در حالی که وضعیت در شرایط کنونی به سوی کاهش تنش در جریان است، اظهار داشت: کشورهای خاور میانه یک بحث را با اروپا در راستای ایجاد فرمتی برای هماهنگی تلاش های میان دو منطقه آغاز خواهند کرد.
پادشاه اردن در پاسخ به این پرسش که آیا دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با ترور سردار سلیمانی، اقدام موفقیت آمیزی انجام داده یا خیر؟ تصریح کرد: این تصمیم، یک تصمیم صرفا آمریکایی است؛ ما وارد دهه (میلادی) جدیدی شدیم و امیدواریم به صورت مثبت وارد این مرحله شویم چرا که هدف همان کاهش تنش و حساسیت های میان کشورها است به ویژه این که مشکلات در یکدیگر آمیخته هستند؛ در این منطقه همه چیز در هم پیچیده است و آن چه در تهران روی می دهد، روی بغداد، دمشق و بیروت و روند صلح میان فلسطینیان و اسرائیلی ها نیز تاثیر خواهد گذاشت.
عبدالله دوم در ادامه نیز به این پرسش که آیا نگران بروز درگیری های فرقه ای میان شهروندان عراقی است؟ با "بله" پاسخ داد با این حال خاطر نشان ساخت که اطمینان دارد مردم این کشور در مسیر درست حرکت خواهند کرد.
پادشاه اردن در این باره و در اشاره به استعفای عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق از ریاست دولت فدرال افزود: عراق طی دو سال گذشته شاهد پیشرفت قابل ملاحظه ای بود با این حال سرنگونی دولت منجر به کاهش عملکرد کشور شد و شاید وضعیت این کشور را دو گام به عقب برگرداند، به همین دلیل نیز باید در راستای جلوگیری از بازگشت مشکلات فرقه ای از یک سو و از سوی دیگر نیز برای مهار داعش که شروع به پیدایش دوباره نه تنها در غرب و شرق سوریه بلکه حتی در غرب عراق کرده، با جدیت تلاش کنیم.
عبدالله دوم در ادامه نیز ضمن درخواست افزایش همکاری میان نیروهای آمریکایی مستقر در عراق و کشورهای منطقه برای جلوگیری از بازگشت گروه تروریستی داعش نه تنها در عراق و سوریه بلکه در لیبی نیز به عنوان یک کشور نزدیک اروپا، تاکید کرد که طی رزوهای آینده همه این مسائل با کشورهای اروپایی مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.
پادشاه اردن در پاسخ به این پرسش که آیا نگران حمله احتمالی ایران به کشورش است نیز تصریح کرد: اردن تهدیدهای زیادی دریافت کرده و همین مسئله نیز باعث شد در سال 2019 وضعیت حد اکثر آمادگی نظامی را اعلام کند؛ با وجود عدم وقوع هیچ گونه حمله ای، باید گفت و گوی میان خود را از سر گیریم چرا که هر گونه اشتباهی انجام شود، هزینه های آن برای همگان هنگفت خواهد بود.
عبدالله دوم در بخش دیگری از سخنان خود نیز درگذشت قابوس بن سعید، سلطان عمان را یک خسارت بزرگ برشمرد و خاطر نشان ساخت که وی به عنوان یک شخصیت بی طرف و عاقل معروف بود، مردم را به یکدیگر نزدیک می کرد و حلقه ارتباطی میان ایران، جهان عرب و جامعه بین الملل به شمار می رفت.
نظر شما