۲۲ درصد سکونتگاه های غیررسمی آذربایجان غربی در بوکان است

سرویس آذربایجان غربی- معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: در استان یک هزار و 444 هکتار سکونتگاه غیر رسمی وجود دارد که از این میزان 340 هکتار بافت فرسوده و 22 درصد از حجم سکونتگاه های غیررسمی استان در بوکان است.

به گزارش کردپرس، آیدین رحمانی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری شهرستان بوکان اظهار کرد: بوکان به عنوان یکی از شهرهای مهاجر پذیر استان، سالانه افراد زیادی را در خود پذیرفته و دارای درصد بالایی از سکونتگاه غیررسمی است که روز به این پدیده رشد پیدا می کند.

او با بیان اینکه بوکان جزو اولویت دار ترین شهرهای استان محسوب می شود، افزود: در برنامه ریزی های ستاد بازآفرینی شهری بوکان نگاه ویژه ای به این مقوله شده و امسال ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار پروژه های بازآفرینی بوده که ۱۰۰ درصد جذب شده و نوید بخش آن است که با برنامه منسجم در سالهای آتی شاهد تحولات مثبت شهری باشیم.

رحمانی ادامه داد: در استان ۱۴۴۴ هکتار سکونتگاه غیر رسمی وجود دارد که از این میزان ۳۴۰ هکتار بافت فرسوده و ۲۲ درصد از حجم سکونتگاه های غیررسمی استان در بوکان است.

سپس معاون امور عمرانی استاندار در خصوص مختومه شدن پرونده مسکن مهر در استان تا پایان سالجاری گفت: با توجه به عزم دولت در اتمام پرونده مسکن مهر تا پایان سالجاری امید داریم تا مساکن مهر باقیمانده استان نیز تا پایان امسال با تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی به مرحله بهره برداری برسند.

رحمانی افزود: از مجموع ۴۵ هزار و ۳۸۲ واحد مسکن مهر استان ۴۲ هزار و ۸۸۹ واحد تحویل شده و در بوکان نیز از ۲ هزار و ۷۲۴ واحد ۲ هزار و ۶۲۵ واحد به اتمام رسیده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گفت: در طرح اقدام ملی مسکن نیز در ۷ محور در قالب ۲۱ هزار واحد در مرحله اول در ۹ شهرستان استان ۴ هزار ۷۱۷ واحد ثبت نام شد که در بوکان ۱۶۴۵ واحد جزو برنامه ابلاغی بود و ۱۳۴۰ واحد ظرفیت احصا شده و نیاز است مسئولین هماهنگی برای تامین زمین و دیگر نیازها را انجام دهند.

رحمانی سپس در سفر به شهرستان بوکان و در جمع مردم روستای " گل بهی" حاضر شد و اظهار کرد: وقتی روستا از توسعه متوازن با مناطق شهری برخوردار باشد، روستایی برای رفع نیازهای خود مجبور نیست به مناطق شهری مهاجرت کند و یکی از سیاست‌های راهبردی دولت نیز، نگاه ویژه به روستا و عشایر برای ماندگاری آنان در مناطق روستایی است.

رحمانی افزود: مهمترین دلایل مهاجرت روستائیان به شهرها اشتغال، درمان و تحصیل است و دولت با شناسایی سه عامل اصلی مهاجرت روستائیان به شهر، تلاش کرده تا این کمبودها را جبران کند و با ایجاد مراکز بهداشتی، درمانی و آموزشی، بخش مهمی از نیازهای روستانشینان را برآورده کند.

او بیان کرد: حاشیه نشینی در شهرهای بزرگی چون بوکان مشکلات زیست محیطی، امنیتی، آسیب های اجتماعی، فاصله طبقاتی و خدشه دار شدن عزت و کرامت انسانی ناشی از عدم توجه به مناطق روستایی در سال‌های گذشته است.

حاشیه نشینی و سکونت گاه های غیر رسمی دامن گیر بوکان

سرپرست فرمانداری بوکان نیز در این نشست گفت: بوکان سومین شهر جمعیتی ومهاجرپذیرترین شهرستان استان است که رشد جمعیتی سریعی را تجربه کرده، اما امکانات شهرستان پاسخگوی این جمعیت نیست.

لقمان خسروپور افزود: 11 روستای شهرستان بوکان با مشکل حاشیه نشینی روبه رو است و ساکنان حاشیه های این روستاها از خدمات آب شهری، گاز و برق محروم هستند و در بازنگری طرح هادی این روستاها بعد ازتوقف یک ساله در کارگروه زیربنایی استان آذربایجان غربی این طرح برای چهار روستا تصویب شد.

او تاکید کرد: برای حل نهایی مسئله حاشیه نشینی در این یازده روستا نیاز به مصوبات کمیسیون ماده 99 است که جهت کوتاه کردن زمان بررسی ،اختیار برگزاری این کمیسیون به شهرستان واگذار شود.

سرپرست فرمانداری بوکان در ادامه با اشاره به الحاق چهار منطقه بوکان به محدوده شهری اظهار کرد: شورای معماری کشور با استناد به نامه از راه و شهرسازی استان، الحاق این چهار منطقه بوکان از اولویت خارج کردند و راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی معتقدند الحاق این چهار محدوده نیاز به تبصره 1 ماده یک دارد.

خسروپور افزود: تا زمانی که مشکلات سکونتگاه های غیر رسمی بوکان را حل نکنیم، مشکلات این شهرستان ادامه پیدا می کند و برنامه ریزی ها جواب نمی دهد و ستاد بازآفرینی بیشترین پتانسیل را برای حل این مشکلات را دارد.

کد خبر 161784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha