به گزارش خبرنگار کردپرس، پس از انتشار گزارش های تحقیقی خبرگزاری کردپرس در خصوص تخلفات شهرداری قروه از تخلفات کشف شده توسط سازمان بازرسی گرفته تا نامه استعفای نامعلوم شهردار و لیست بیمه غیراصولی پیمانکار خدمات شهری و...؛ واکنش هایی صورت گرفت. واکنش هایی که گاهی با زبان تهدید بود و گاهی هم تشویق از سوی شهروندان. گاهی به نصیحت می رسید و گاهی هم به تأکید بر بی تفاوتی و نگاه کردن صرف!
گرچه تشویق ها و نصیحت ها و تأکید ها به نوعی قابل قبول اند اما تهدیدها را نه می توان پذیرش کرد و نه حتی تحلیل! مگر نه اینکه می گویند «آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است!» پس اگر افرادی از خود مطمئن هستند و تأکید بر پاکی و صداقت در کار دارند؛ این تهدیدها و فضاسازی های روانی برای افشاگران چیست که راه انداخته اند؟!
ماجرا از کجا شروع شد؟
ماجرای تهدید خبرنگار کردپرس توسط شهرداری و در کل مدیریت شهری قروه و یا ذینفعان مرتبط، به زمان روی کار آمدن شورای دوره پنجم باز می گردد. آن زمانی که شورا به ریاست «غلامرضا خسروی» روی کار آمد و به انتخاب و یا ابقا شهردار قروه پرداخت. انتخابی که بدون حضور خبرنگاران و با ابهامات بسیاری همراه بود.
در همین زمینه وقتی خبرنگار کردپرس با حضور در شورای شهر خواستار ارائه لیست افراد متقاضی در سمت شهردار قروه و امتیازاتی که کسب کرده اند شد، سه نفر از اعضای شورا «غلامرضا خسروی، هادی مرادیانی و ابراهیم خسروی» با برخوردی تند از ارائه لیست خودداری کرده و حتی «غلامرضا خسروی» به عنوان رئیس وقت شورا اقدام به تهیه صورتجلسه ای با مضمون «معرفی خبرنگار به دادگاه» کرد که با پادرمیانی دیگر اعضای شورا این کار انجام نشد.
جدای از این وقتی خبرنگار کردپرس در خصوص نحوه ابقا «حسین پروندی» به عنوان شهردار پیگیری هایی را داشت به اطلاعاتی دست یافت که نشان می داد موارد نامعلومی از جانب افرادی در این زمینه وجود داشته که با بررسی موضوع تنها پاسخی که از جانب یکی از این افراد دریافت شد «ممنوعیت ورود خبرنگار کردپرس به مدت 6 ماه به فرمانداری قروه» بود و این ممنوعیت تنها برای پاسخگویی و چرایی ماجرا بود.
این تنها بخشی از تهدیدات و فعالیت های ضد شفافیت مجموعه مدیریت شهری قروه است و این روند ادامه داشت تا اینکه جریان قرارداد غیرقانونی «بلوار سیدجمال قروه» مطرح شد. قراردادی که شهرداری با برادر «هادی مرادیانی» یکی از اعضای شورای شهر منعقد کرده بود. طبق قانون نباید شهرداری با بستگان درجه یک اعضای شورای شهر وارد معامله شود این در حالی است که این مورد حتی پس از پیگیری و شکایت جمعی از افراد به نوعی به نفع شهرداری تمام شد! مسئله ای که امروز توسط سازمان بازرسی به عنوان تخلف عنوان شده و همین نشان می دهد تا چه میزان خط های رعایت قانون و عدالت و شفافیت؛ گنگ و نامفهوم هستند.
در همین زمینه وقتی خبرنگار کردپرس با پرسیدن دو سؤال از «حوریا کلوندی» یکی از اعضای شورای شهر قروه، به دنبال مشخص شدن جریان بود با برخورد تند شهردار مواجه شد. «حسین پروندی» در فرمانداری قروه در برابر سؤالی که حتی مرتبط به این موضوع هم نمی شد با تندی گفت که «شما به چه حقی در مورد شکایت از شهرداری و قرارداد بلوار سید جمال از اعضای شورا پرسیده اید؟ اعضای شورا نمی توانند در این زمینه نظری داشته باشند!» سپس پس از توضیح خبرنگار کردپرس با این عنوان که «پرسیدن سؤال حق خبرنگار است و شورا هم وظیفه نظارت بر عملکرد شهردار را دارد و من هم براساس مدرکی که بوده سؤال کرده ام...»؛ شهردار با تندی بیشتری بیان کرد که «شما عددی نیستید که بخواهید بر علیه من کاری کنید!»...
تهدیداتی که جدی و بیشتر شد
به هر حال تمامی این موارد همچنان در جریان بود و گاهی کمرنگ می شد و گاهی هم پررنگ تا اینکه پای کارشناسان سازمان بازرسی به شهرداری قروه باز شد. کارشناسانی که توانستند تخلفاتی را از شهرداری گرفته و آن را به مراجع قضایی ارائه دهند.
در این میان خبرنگار کردپرس پس از بررسی در خصوص تخلفات کشف شده سازمان بازرسی در شهرداری، به انتشار گزارشاتی در این زمینه پرداخت. گزارشاتی که گرچه همه با مستندات بود اما انکار و تکذیب عوامل شهرداری را به همراه داشت.
پس از منتشر شدن تخلفات شهرداری و نامه استعفای غیرواقعی شهردار و لیست بیمه افراد شاغل در جاهای دیگر و... زبان تهدید مجموعه مدیریت شهری و مدافعان آن گشوده شد و در چندین مرحله خبرنگار کردپرس را تهدید کردند.
نخستین تهدید توسط مسئول خدمات شهری شهرداری قروه در دو مرحله بود. «خسرو عزتی» یک بار پس از انتشار گزارش لیست بیمه افراد خارج از قرارداد خدمات شهری، خبر از تهدید به شکایت کردن داد و یک بار هم پس از گزارش تخلفات شهرداری بود که در نشست شورای آموزش و پرورش به زبان آورد.
اما تهدیدهای جدی تر زمانی شروع شد که واکنش مردم در فضای حقیقی و مجازی افزایش یافت و منجر به ارائه بیانیه های حمایتی و جمع کردن امضا از جانب گروه های مختلف گردید.
این بار به جای تهدید به شکایت آن هم به صورت شناخته شده؛ کار به تهدید توسط افرادی ناشناس در فضای مجازی کشیده شد. پیامی در بخش «گفت و گوی مخفی یا همان secret chat تلگرام» با پروفایلی ناشناس به خبرنگار کردپرس داده شد که در آن نه تنها حریم اخلاقی رعایت نشده بلکه به راحتی تمام امنیت جانی یک انسان را خطاب قرار داده است. باتوجه به اینکه بخش هایی از پیام از نظر اخلاقی قابلیت بیان و انتشار را ندارد لذا به بخشی از آن اشاره می شود که عنوان شده:
-«خانم محترمی که مدعی هستی خبرنگاری به خیالت هنر کردی چارتا تخلف رو زدی نوشتی
داری با مهدی ملکی که ************** و اون پرستو شکری که **************** تحریک میشی
شهردار پاکه و تو و امثال تو محاله بتونید کاریش کنید خیالت تخت اونایی که به زودی نقش بر آب میشن تو و امثال تو ******************************* هستن
بهتره حواست باشه وگرن اون صورت بیبی فیست ممکنه زیرورو بشه
این حرف تهدید نیست هشداره که پی این ماجرارو نگیری به نفع خودته بکشی کنار
حرفمو گوش کنی هواتو داریم خلاصه از ما گفتن بود خبرنگار»-
جدای از این پیام تهدید آمیز غیراخلاقی؛ در عرض یک هفته دو پیام دیگر به خبرنگار کردپرس رسید. یک مورد به صورت تلفنی از طرف فردی ناشناس از تهران با این توضیح «تو جوونی و خوب نیست وارد این کارها بشی... با خبرگزاریت حرف زدیم... کارت درسته تا همین جاشم ریسک کردی ولی دیگه سعی کن پیگیری نکنی...» بود.
مورد بعدی هم درست همزمان با شهادت سردار «سلیمانی» در روز جمعه 13 دی ماه، صورت گرفت. این بار اما نه خبری از پیام تلفنی بود و نه مجازی... بلکه برگه ای تا شده داخل کیف خبرنگار کردپرس پیدا می شود؛ برگه ای با نوشته ای تایپ شده و تکرار یک جمله در چند خط... «خانم خبرنگار خواهرت که اهوازه حالش خوبه انشاالا»... این پیام یعنی کار دیگر از تهدید شخصی خبرنگار مدنظر گذشته و به خانواده او رسیده است و به نظر می رسد هرچه پیش تر می رود، بیشتر هم خواهد شد.
تهدید تنها برای خبرنگار نیست
بررسی ها نشان می دهد این سابقه تهدید کردن ها چه توسط مدیریت شهری و چه توسط ذینفعان این نهاد و چه افراد مرتبط دیگر، تنها برای خبرنگاران نیست بلکه حتی گریبان خود اعضای شورای شهر را هم گرفته است. به عنوان نمونه می توان به تهدید «پرستو شکری» رئیس سابق شورای شهر اشاره کرد. او که در زمان ریاستش یک روند شفاف و متفاوتی را رقم زد؛ روندی که به مذاق عده ای خوش نیامد و به دنبال تشویش در زمان ریاست او بودند به طوری که با شفافیت هایی که «شکری» لحاظ کرده بود، دست به تهدید کردن او زدند. از تهدید جانی گرفته تا اخلاقی!
این تهدیدها که به نوعی راهی برای جلوگیری از پیگیری های «شکری» محسوب می شد در زمان ریاست او بسیار شدید بود و ادامه داشت تا اینکه مدت زمان ریاستش پایان یافت و بررسی های خبرنگار کردپرس نشان می دهد دیگر این تهدیدها و حرف ها کم شده و اینجا این سؤال پیش می آید که چه جریاناتی در مدیریت شهری شکل گرفته و یا در حال شکل گرفتن است که تا این حد واکنش منفی نشان داده می شود؟! چرا بعد از اتمام ریاست «پرستو شکری» دیگر تهدید آنچنانی وجود ندارد؟ چون آن زمان به عنوان رئیس شورا می توانست نفوذ پیدا کند و اطلاعات بگیرد اما حالا به عنوان یک عضو شاید چنین اختیاراتی را نداشته باشد؟!
حتی اطلاعات به دست آمده نشان می دهد که «پرستو شکری» شکایتی را در خصوص پیگیری برای همین تهدیدها ارائه داده و هنوز که هنوز است به پاسخی نرسیده! و باز هم باید پرسید سکوت دستگاه قضایی برای چیست؟!
همچنین این تهدیدها برای تعدادی از افرادی که بیانیه حمایتی منتشر شده در شبکه های اجتماعی را امضاء کرده اند هم صورت گرفته و گفته شده که از جانب شهرداری قروه با این افراد تماس برقرار گشته و از آنان خواسته شده که امضا و نام خود را پس بگیرند وگرنه برایشان گران تمام می شود!
از توپهای خالی نباید ترسید
حال باتوجه به آنچه گفته شد و پیام های تهدید آمیزی که برای خبرنگار کردپرس و عضو شورای شهر و دیگر افرادی که به دنبال شفافیت سازی هستند، ارسال شده... باید گفت که این روزها دیگر زمان تهدید کردن نیست و در واقع دوران پنهان کاری گذشته... بنابراین بهتر است افرادی که دست به تهدید می زنند به طور شفاف هرچه که هست را مطرح کنند چرا که طبق قانون؛ یک خبرنگار حق پرسیدن سؤال، پیگیری موارد مختلف و تحقیق و بررسی مفاسد و تخلفات و به دنبال مدارک و مستندات رفتن را دارد و نمی توان مانع فردی شد که وظیفه قانونی خود را انجام می دهد و هچنین براساس قانون؛ تهدید کردن یک فرد و حتی سلب آرامش از او و خانواده اش در هر حالی و به هر دلیلی جرم محسوب می شود. لذا با انتشار تمامی پیام های تهدیدآمیز برای خبرنگار کردپرس و دیگر افرادی که در این زمینه کار کرده اند، مسئولان قضایی و نهادهای نظارتی و امنیتی نیاز است مطلع باشند که همین برخوردها خود نوعی تخطی از قانون بوده و باید پیگیری و مهم تر از همه جلوگیری شود.
همچنین شهرداری قروه و مدافعان این مجموعه بهتر است بدانند با تهدید و ایجاد تنش روانی نمی توانند مانع روشن شدن حقیقت و شفافیت برای افکار عمومی شوند چرا که دیگر «کسی از توپ های خالی نمی ترسد و قرار نیست ماستی را کیسه کنند»./
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما