به گزارش کردپرس، سعدی احمد پیره در گفتگو با رادیو صدای آمریکا، گفت که سهم کردها از ریاست سران سه قوه عراق به تصدی و سهمیه بندی سه منصب کلیدی در اقلیم کردستان یعنی ریاست اقلیم، نخست وزیری و ریاست پارلمان مربوط و وابسته است و تصدی این مناصب به یکدیگر گره خورده اند.
عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی افزود که به همین دلیل این حزب در دوره آتی نیز در صدد تصدی دوباره منصب ریاست جمهوری عراق است.
وی گفت که اتحادیه میهنی هنوز هیچ نامزدی را برای این منصب انتخاب نکرده وآنچه اعلام شده فقط هیاهوی رسانه ای و تبلیغاتی است، اما افراد مناسب بسیاری برای این منصب در حزب وجود دارند، از جمله برهم صالح عضو شورای رهبری که رئیس جمهور فعلی عراق است و این موضوع بعد از برگزاری انتخابات مجلس عراق و مشخص شدن نتایج نهایی می شود.
لازم به ذکر است که بر اساس توافق میان کردها و شیعیان و سنی ها در عراق، منصب ریاست جمهوری برای کردها، نخست وزیری برای شیعیان و ریاست مجلس برای سنی های این کشور است و طی توافق میان اتحادیه میهنی و حزب دمکرات که منتج و تابع توافق مذکور با عراقی ها است، ریاست و نخست وزیری اقلیم برای حزب دمکرات و ریاست پارلمان برای اتحادیه میهنی است.
بر این اساس طی 15 سال گذشته این منصب در اختیار اتحادیه میهنی بوده است؛ اما حزب دمکرات کردستان (پارتی) در دوره پیشین انتخابات مجلس عراق با استناد به اینکه بیشترین تعداد کرسی های مجلس را به عنوان یک حزب کسب کرده بر تصدی منصب ریاست جمهوری عراق تاکید کرده و فواد حسین را برای این منظور نامزد کرد، اما در نهایت برهم صالح موفق به کسب آرای نمایندگان مجلس عراق شد.
طی هفته های گذشته مقامات حزب دمکرات از قصد این حزب برای در اختیارت گرفتن منصب ریاست جمهوری عراق طی دورە آتی، خبر دادند.
نظر شما