به گزارش خبرنگار کردپرس، با ثبت نام 42 نفر روند یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در قروه رقم خورد. سپس با انصراف 8 داوطلب تعداد 34 نفر برای احراز صلاحیت در مرحله نخست در عرصه رقابت باقی ماندند که با رد صلاحیت 3 نفر این تعداد به 31 داوطلب رسید.
پس از آن در مرحله دوم بررسی صلاحیت ها این بار از 31 کاندیدای باقی مانده 18 نفر رد شدند و تنها میدان رقابت برای 13 نفر مهیا گردید. در واقع بیشتر داوطلبانی که چهره بودند رد شدند و افرادی باقی مانده اند که شاید مردم چندان شناختی از آنان نداشته باشند. هرچند احتمال داده می شود عده ای از داوطلبان رد شده بعد از اعتراض بازگردند اما نیاز است تا قطعی شدن این احتمالات، داوطلبان تأیید شده فعلی بهتر معرفی شوند. اینکه با چه مدرکی، سابقه و گرایش سیاسی و مهم تر از همه با چه هدفی به این کارزار سیاسی قدم گذاشته اند. در میان داوطلبان تأیید شده عده ای با هدف و برنامه آمده اند و عده ای اما بدون هیچ گونه هدف خاصی پای در این میدان رقابت نهاده اند، بیشتر این داوطلبان گرایش خود را مستقل اعلام و تعداد اندکی اما جناح خود را مشخص گفته اند.
تغییر قوانین در حوزه بانوان
در میان 13 کاندیدای تأیید شده یک خانم وجود دارد. بانویی که از 5 داوطلب خانم ثبت نام شده در این میدان ماند و با 12 مرد که هر کدام برای خود برنامه ای دارند به رقابت می پردازد.
این بانوی 54 ساله با مدرک کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق هدف از شرکت در انتخابات را تغییر یکسری از قوانین به ویژه در حوزه زنان و خانواده می داند. «فکر می کنم خواسته های انقلاب در رابطه با خانم ها و خانواده اجرا نشده. یکسری کمبود قانون و یکسری کمبود اجرای درست وجود دارد. باید یکسری قوانین جدید اضافه شود و حمایت های ویژه ای از خانواده ها لحاظ گردد.»
او به دنبال تغییر و تحول در حوزه زنان است و این را مهمترین کاری می داند که می تواند در حوزه خانواده اثربخش باشد.
این کاندیدا معتقد است کمبود قانون و کمبود اجرای درست قانون در کشور وجود دارد و در واقع یکسری موارد باید عوض شود و یکسری حمایت های ویژه ای از خانواده ها شکل گیرد.
به گفته او مشکلات یکسری منطقه ای است و با رایزنی حل می شود و یکسری بر می گردد به مسایل کلان که نیاز دارد ورودی کلی داشت لذا برای ایجاد تحول لازم است دیدها عمقی شود.
همچنین نگاه به مشکلات پنهان بانوان و فراهم کردن شرایط برای حمایت خاص از زنان و دختران آسیب پذیر جامعه از نظر فکری و امکاناتی، از دیگر مواردی است که این کاندیدای اصول گرا در اهداف خود لحاظ کرده است.
این کاندیدای اهل شهرستان قروه ساکن استان قم بوده و مدیر یک مؤسسه غیردولتی در این استان است.
تقویت وحدت و اتحاد
یکی از چهره های نام آشنا در منطقه است. او که گرایش خود را مستقل عنوان کرد اما نزدیک به راستی ها بوده و با ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی با شعار وحدت و اتحاد برای رفتن به بهارستان اعلام آمادگی کرده است.
این داوطلب با 49 سال سن فرهنگی بوده و هدف از حضور در این دوره از انتخابات را تعهد خود به کشور می داند و از مطالبات مردم و استفاده از ظرفیت های منطقه گفت. او خود را حامی هیچ حزبی نمی داند و باور دارد هر حزبی که قانون اساسی اجازه فعالیت دهد قابل احترام است.
این کاندیدا که به اعتقاد بسیاری از فعالان سیاسی تنها چهره شناخته شده در میان 13 داوطلب تأیید شده است و برد بالایی دارد، توسعه هر دو شهرستان قروه و دهگلان را می خواهد. «در راستای تعهدی که برای آب و خاک و سرزمین است اگر بتوان در راستای مطالبات مردم با استفاده از پتانسیل و ظرفیت منطقه گامی برای توسعه منطقه برداشت و کمک کار مردم بود و در راستای این اهداف منادی اتحاد و وحدت باشیم، بسیار تأثیرگذار خواهد بود.»
جوان گرایی و دوری از شعار
33 سال دارد. عضو جمعیت پیشرفت عدالت ایران اسلامی بوده و دانشجوی دکترای جغرافیای سیاسی. این جوان داوطلب مطالعات بسیاری را درباره منطقه قروه و دهگلان انجام داده و به دنبال این است که طیف جوان را وارد عرصه مدیریت کند. «بیشتر از همه دنبال این هستم که طیف جوان را وارد مدیریت کرده چون احساس می کنم این پتانسیل هست که جوانان مدیریت را بگیرند.»
او به عرصه های بین الملل هم توجه ویژه دارد و تعامل با جهان را برای مطرح شدن کشور ضروری خواند و بر اصلاح نگاه به خارج از کشور تأکید دارد.
این داوطلب که بیشتر گرایش سیاسی اش به راست می خورد از برآورد خود درباره انتخابات گفت. «در حقیقت مردم بدببین هستند و نسبت به شعارها و وعده ها و سخنانی می شود دلخوش نیستند چون اکثراً خارج از وظایف خود شعار می دهند و از مواردی سخن می گویند که نمی شود کار کرد. اما اگر افرادی جوان که صادق هستند بیایند و به اصل و اساس تبیین شده پایبند باشند حس می کنم می شود این دیدگاه را تغییر داد.»
مطابق سخنان او حضور جوانان تحصیل کرده می تواند این بدبینی را کاهش دهد و در ضمن می تواند در حل مشکلات کشور تأثیر داشته باشد.
تعیین چارچوب فکری مشخص
با چهره اصلاح طلبی بیشتر او را می شناسند اما گرایش خود را مستقل اعلام کرده و البته هستند کسانی که معتقدند به جناج راست نزدیک تر است. مدرک کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی دارد و کارمند است. این داوطلب 45 ساله هدف از حضور خود در این عرصه را انجام وظیفه می داند. «احساس کردم که به یک درجه ای از شناخت و توان و تجربه رسیده ام و باتوجه به شناختی که دارم و نبود یک پارادایم و چارچوب فکری مشخص برای حل مسایل و مشکلات احساس وظیفه کردم برای حضور و در نهایت نظر مردم هرچه باشد قابل احترام است.»
بر این باور است که همه به عنوان نامزد باید در چارچوب قانون رعایت اخلاق و حرکات تبلیغی درست، فضا را برای مشارکت حداکثری مردم فراهم کنند.
تشکیل یک مجلس انقلابی
هدفش تشکیل یک مجلس انقلابی پیشرو در راستای توسعه و پیشرفت مطابق با قوانین کشور است. کاندیدایی که دارای مدرک دکترای آینده پژوهی بوده و بعد از بازنشستگی از سپاه خود را وارد عرصه انتخابات کرده است.
او با گرایش اصول گرایی و 50 سال سن اهل شهرستان قروه بوده و در حال حاضر ساکن تهران است و حضور و افزایش مشارکت مردم در انتخابات را مهم می داند.
علاقه شخصی و دوری از کلیشه
کاندیدای بعدی علاقه شخصی خود را عامل ورود به این ماراتن سیاسی می داند. 44 ساله بوده و دارای مدرک ارشد زبان و ادبیات فارسی. او با شغل فرهنگی خود گرایش سیاسی اش را مستقل اعلام کرده است. «علاقه شخصی دارم و می خواهم در این رقابت سیاسی تلاش خود را داشته تا در جهت خدمت به مردم و یکسری برنامه های مرتبط کار کنم.»
این کاندیدا دوری از کلیشه ای بودن را ملاک کار قرار داده است. « می خواهم نماینده ای متفاوت باشم و از حالت کلیشه ای دوری می کنم و همه این ها را در تمامی برنامه هایم از تبلیغات و مابقی در نظر دارم که به اجرا در بیاورم تا بتوان رقابت سالمی را ارائه داد.»
کاندیداهایی با اهداف نامشخص
تا به این جا از 13 داوطلب تأیید شده 6 نفر به طور مشخص اهداف و برنامه های خود را تا حدودی اعلام کردند اما کاندیداهای دیگر شواهد ظاهری نشان می داد که چندان آمادگی لازم برای بیان اهداف خود را ندارند و با آمادگی لازم وارد این عرصه نشده اند.
یکی از این کاندیداها که ارشد زبان شناسی دارد با 48 سال سن هدف خود را تنها فراهم کردن بستر خدمت رسانی به مردم می داند. او فرهنگی بوده و ساکن سنندج اما اهل شهرستان قروه است و با گرایش سیاسی مستقل به این صحنه رقابت سیاسی آمده است.
کاندیدای بعدی 45 ساله بوده و با حقوق جزا و جرم شناسی آمده برای خدمتگزاری و و استفاده از پتانسیل ها و کمک به مردم. او هم ساکن سنندج بوده و با شغل فرهنگی خود گرایشش را مستقل اعلام کرده است.
در ادامه این داوطلبی است با مدرک پزشکی که وظیفه خود را دانسته تا به میدان بیاید. او گرچه گرایش خود را مستقل اعلام کرده اما اصول گرا بوده و با 41 سال سن در لیست تأیید شده ها قرار دارد.
همچنین دیگر کاندیدایی که کارمند بانک بوده تنها هدف خود را خدمت صادقانه به مردم می داند و با 45 سال سن به صورت مستقل با مدرک ارشد حقوق خصوصی خود را به این کارزار رسانده است.
و اما دیگر کاندیدای تأیید شده دارای مدرک ارشد فیزیک هسته ای با 42 سال سن آمده تا یک عنوان فرزند این ملت توانمندی خود را نشان دهد. این داوطلب فرهنگی بوده و گرایش خود را مستقل اعلام کرده است.
پس از آن نوبت به کاندیدایی می رسد با مدرک ارشد میکروب شناسی و شغل آزاد. او با 34 سال سن به صورت مستقل وارد این عرصه شده و اهداف خاصی را فعلا برای خود ندارد.
و آخرین کاندیدا 52 ساله بوده و کارمند. او که در تهران ثبت نام کرده گرایش سیاسی خود را مستقل زده و با مدرک کارشناسی در این رقابت وارد شده است.
نبود یک سابقه سیاسی
بررسی ها نشان می دهد کاندیداهای تأیید شده چندان سابقه و رزومه سیاسی ندارند. یعنی آن طور که باید در فعالیت ها سیاسی شرکت نداشته و به عرصه های سیاست ورود پر استقبالی نکرده اند. همچنین با رد شدن تعدادی از چهره ها و ماندن افرادی که چندان شناخته شده نیستند، به نظر می رسد روند تبلیغات در این دوره از انتخابات با تفاوت چشم گیری همراه باشد به طوری که برای معرفی خود باید بسیاری از کلیشه ها را خط و تنها روی گزینه های مخاطب پسند کلید کنند.
با این وصف با مقایسه تعداد کاندیداهای این دوره با دوره قبل که از 18 نفر ثبت نامی 7 نفر تأیید شدند، می توان این احتمال را داد که انتخابات یازدهم با مهندسی متفاوتی پیش رو است. چرا که از یک طرف احتمال بازگشت تعدادی از افراد رد شده وجود دارد و از طرفی دیگر شنیده ها خبر از تغییر حوزه تعدادی از افراد بومی شهرستان که در جاهای دیگر ثبت نام کرده اند، می دهد. حال با توجه به تمامی این موارد باید دید ساختار این مهندسی، اسیر یک چرخش برای توسعه اساسی در منطقه می شود یا نه؟!/
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما