به گزارش خبرگزاری کردپرس، محمدحسین صادقی افزود: طبق ماده 56 قانون انتخابات فعالیت تبلیغات انتخاباتی نامزدهای نمایندگی 8 روز قبل از اخذ رای (مرحله اول و دوم) آغاز و تا 24 ساعت قبل از اخذ رای ادامه خواهد داشت؛ گرچه ممکن است نامزدها از مدتها قبل جلسات و نشست هایی در این رابطه داشته باشند اما هرنوع فعالیت و تبلیغ علنی در سطح شهر باید در بازه زمانی قانونی انجام گیرد در غیر این صورت از مصادیق ماده ۵۶ قانون یاد شده و مشمول برخورد قانونی در این رابطه است.
دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه بیان داشت: ماده 56 قانون انتخابات تصریحی در مورد نوع این تبلیغات ندارد اما تبلیغات زودهنگام می تواند مصادیق بسیار زیادی داشته باشد که یکی از آنها هم تبلیغ در مجالس، محافل و هیات های مذهبی است.
صادقی افزود: با توجه به درخواست سازمان تبلیغات اسلامی و شورای هیات های مذهبی کرمانشاه و درخواست آن مراجع ذیصلاح از دادستانی مبنی بر جلوگیری از این امر و نیز نظرات برخی از شهروندان در این رابطه شاید بتوان نتیجه گرفت که در اذهان عمومی دعوت از کاندیدا به عنوان سخنران جلسات مذهبی و تبلیغات علنی و عمومی قبل از فرا رسیدن موعد قانونی تبلیغات از مصادیق تبلیغات زودهنگام و مشمول ماده ۵۶ قانون انتخابات بوده و تخلف انتخاباتی محسوب می شود.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری نیز در فرمایش های اخیرشان در این رابطه تصریح فرمودند عدهای با عجله از حالا مباحث انتخاباتی را شروع کردند و این فعالیت های زودهنگام انتخاباتی موجب منحرف شدن ذهن ها از مسائل اصلی، مشغول کردن افراد به یکدیگر و برخی بدگویی ها میشود و این امر به ضرر مصالح کشور است.
صادقی گفت: مردم ما فرمایش آیت الله شهید سیدحسن مدرس را از بارزترین اصول اعتقادی خود میدانند که سیاست ما عین دیانت ماست. مردم عزیز ایران همواره اتحاد و بصیرت را در امور دینی و سیاسی توأمان نصب العین خود قرار دادهاند که نمونه بارز آن را در روزهای گذشته در تشییع پیکر سید شهدای مقاومت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی دیدیم اما طبیعت انتخابات که در ایران ما شاخصههای آن کاملاً ملموس است مطرح نمودن سلایق مختلف و عقاید متفاوت و فعالیتهای جریانهای سیاسی متعدد است لذا ایجاد یا مطرح شدن اختلافات و نظریات در این مورد نه تنها نقیصه محسوب نمی گردد بلکه باعث رشد فکری جامعه می شود.
به گفته او «از آنجا که محافل مذهبی کانون وحدت و اتحاد است رای پسندیده آن است که این مجالس به گونهای برپا شود که آحاد مردم با هر سلیقه و نظر سیاسی بتوانند در آن حضور یابند؛ به فرموده مقام معظم رهبری هیئت سکولار نداریم و اعتقاد و انتظام به انقلاب و نظام اسلامی و ولایت فقیه از ارکان برپایی مجالس مذهبی است اما شأن والای این مجالس ایجاب نمیکند از آنها به عنوان مجالس تبلیغات انتخاباتی استفاده نماییم.
دادستان کرمانشاه عنوان کرد: در فعالیتهای انتخاباتی گاهی کاندیداها به مطرح کردن نظرات برنامه ها ایده های خود و گاهی انتقاد از دیگران میپردازند که ممکن است تا مرز تخریب افراد نیز پیش برود اما اولین درس محافل مذهبی بویژه مجالس عزای حضرت صدیقه کبری پرهیز از هرگونه اختلاف تحت لوای ولایت است.
وی افزود: تبلیغات انتخاباتی نه تنها در محافل مذهبی حتی در مجالس ختم نیز که فلسفه بر پایی قرائت قرآن، ذکر مصائب آل الله، تذکر و موعظه و طلب مغفرت و آمرزش برای میت و تسلای داغدیدگان است، امری ناشایست و دون شأن مجلس ترحیم، میت و بازماندگان اوست بویژه اگر منتهی به نام بردن از افراد تحت عنوان تشکر از حضور و... باشد و حتی ذکر نام افراد در مورد افراد عادی نیز دون جایگاه مجلس ختم ترحیم است.
دادستان کرمانشاه در پایان اظهار داشت: مقرر شده است که مراجع مرتبط و ذیصلاح مانند سازمان تبلیغات اسلامی و شورای هیات های مذهبی به سرپرستان هیات هایی که مبادرت به فعالیت تبلیغاتی زودهنگام نسبت به برخی از کاندیداها با عنوان سخنرانی مذهبی و غیره کرده اند، اخطار دهند که ظرف ۲۴ ساعت هر نوع تبلیغاتی که حاوی نام، عنوان یا عکس نامزدهای انتخاباتی است، جمع آوری کنند در غیر این صورت شهرداری اقدام به جمعآوری آنها خواهد کرد.
صادقی تاکید کرد: همچنین مقرر شده به همه هیات ها تذکر داده شود که از فعالیتهای مشابه در خارج از مهلت قانونی تبلیغات انتخاباتی به نام هیات ها یا محفل مذهبی یا عزاداری پرهیز کنند و کسانی که اقدام به نصب داربست برای این نوع تبلیغات خارج از مهلت قانونی می کنند، در صورتی که شهرداری داربست ها را جمع آوری نماید مسوولیتی در قبال جبران خسارت احتمالی وارد بر عهده آن سازمان و یا سازمان ها و یا ادارات دیگر نخواهد بود.
دادستان کرمانشاه گفت: همچنین در مورد برپایی مجالس ختم نیز به صاحبان تالارها، متصدیان مساجد، قاریان قرآن و مداحان تذکر داده شد که از بردن نام افراد در تمام ایام سال خودداری کنند بویژه پیش از مهلت قانونی تبلیغات انتخاباتی و نام بردن از کاندیداها ممکن است نوعی تبلیغ خارج از مهلت قانونی تبلیغات تلقّی و شمول ماده ۵۶ قانون انتخابات را به دنبال داشته باشد.
نظر شما