افزایش تعاملات فرهنگی میان کردهای عراق و سوریه

سرویس جهان- خبرگزاری فرانسه گزارش داد در حالی که قبل از آواره شدن کردهای سوریه مراودات فرهنگی کمی میان کردهای عراق و سوریه وجود داشت اکنون آوارگان کرد سوریه در اقلیم کردستان زمینه تعاملات فرهنگی با کردهای عراق را افزایش داده اند.

به گزارش کردپرس، خبرگزاری فرانسه در گزارشی به بررسی تاثیر کوچ هزاران آواره کرد سوریه به اقلیم کردستان طی جنگ داخلی سوریه پرداخته است. بر اساس این گزارش، اکنون تعاملات فرهنگی میان آوارگان کرد سوریه و کردهای اقلیم کردستان که زمانی آشنایی چندانی با جنبه های فرهنگی یکدیگر نداشتند بیشتر شده است.

خبرگزاری فرانسه در ادامه نوشت درست است که کردهای سوریه و عراق از یک قومیت هستند اما تفاوت های لهجه و عادات زندگی در میان آنها قابل تمیز بود. با این حال، کردهای سوری زیادی طی این سالها به اقلیم کردستان مهاجرت کرده اند و اکنون با تعاملات فرهنگی که میان آنها صورت گرفته است دو گروه تعاملات بهتری با هم پیدا کرده اند.

عبدالصمد عبدالقادر از جمله کردهایی است که از شهر قامشلو در سوریه به اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق مهاجرت کرده است. این شهروند کرد می گوید بعد از ساکن شدن در اربیل قهوه خانه ای به سبک کردهای سوری در اربیل دایر کرده و تلاش کرده است از طریق تهیه قهوه تلخ نیازهای مالی خانواده اش را تامین کند اما کردهای ساکن اربیل که به نوشیدن آن عادت نداشته اند از مزه تلخ قهوه گلایه داشته و کارش درآمد بسیار کمی داشته است. با این حال، عبدالصمد اکنون از رونق قهوه خانه اش راضی است زیرا با بهبود تعاملات فرهنگی تعداد مشتریان هر روزه اش خیلی زیاد شده اند.

در حال حاضر 300000 شهروند سوری که بیشتر آنها کُرد هستند در اقلیم کردستان ساکن شده اند.

کردهای سوریه تعامل مثبت کنونی را حاصل برخورد مناسب با آوارگان کرد سوریه از سوی اقلیم کردستان می دانند. البته یادآوری کرده اند که به رسمیت شناخته شدن زبان کردی در اقلیم کردستان و تدریس گسترده این زبان و نیز وجود کانال های مختلف رادیویی و تلویزیونی نقش مهمی در احیای زبان کردی کردهای سوریه داشته است.

در گزارش خبرگزاری فرانسه همچنین به اشتغال به تحصیل کردهای سوریه در دانشگاه های اقلیم کردستان و فراهم بودن زمینه کار برای آنها اشاره شده. در این گزارش آمده است آنهایی که به اقامت طولانی مدت در اقلیم کردستان امیدوارند با کردهای اقلیم کردستان ازدواج کرده اند. به قول رودی حسین، پزشک کرد سوریه که در اقلیم کردستان مشغول به کار است وضعیت رابطه میان کردهای عراق و سوریه نسبت به سال های گذشته بسیار متفاوت است به دلیل ارتباطات و ازدواج هایی که صورت گرفته تعاملات فرهنگی میان آنها به یک امر مثبت و عادی تبدیل شده است.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 172104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha