به گزارش کردپرس، به نقل از ایرنا؛ عباس تابش یکشنبه شب در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان غربی با محوریت سیب زیر درختی در ارومیه، افزود: به استناد بند ۲ قانون انتزاع سال ۱۳۹۱ وزارت جهاد کشاورزی مکلف است طوری برنامه ریزی کند که سالانه ۱۰ درصد از میزان واردات کم شود.
او گفت: اگر این قانون درست اجرا شده بود برای مثال باید نیاز ما به واردات ذرت ۹۰ درصد کاهش می یافت و یا کشت سویا توسعه یافته بود و جایگزین هندوانه می شد.
تابش درباره خروج مشمولیت قیمت گذاری سردخانه ها یا آزاد سازی قیمت، افزود: هردو طرف باغدار و سردخانه دار برای تعیین این قیمت مشکل دارند و انجمن سردخانه داران هنوز منافع صنعت را لحاظ نمی کند و منافع شخصی را ترجیح میدهد و تا این گونه پیش برود نمیشود قیمتها را آزاد کرد.
اوی با اشاره به حق الحفظ سردخانه داران ادامه داد: بعد از شنیدن سخنان اعضای انجمن سردخانه و بررسی میدانی موضوع درباره آن تصمیم گیری می شود.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه مدیریتهای غلط ما را از تصمیمات خوب دور می کند، تاکید کرد: شبکه تامین و توزیع در کشور منسجم نیست و وقتی ذینفعان زیاد می شود سود موجود برای تولید کننده سیب نصف می شود و باید با کمک و همکاری این مسیر اصلاح شود تا کشاورزان متضرر نشوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی نیز در این نشست گفت: مدت مدیدی است که تلاش می شود الگوی کشت استاندارد اعمال شود ولی کشاورزی به شکل سنتی حرکت میکند و لازم است تا کشاورزان سطح دانش خود را بالا ببرند تا میزان بهره وری بالا رود.
نادر صادقی بیان کرد: بحث آنالیز قیمت سردخانه ها هم بسیار مهم است و داشتن یک چهارچوب میتواند مبنای ما در عمل باشد.
آذربایجان غربی تولید کننده سالانه ۱.۲ میلیون تن سیب درختی است که ۳۰ درصد آن سیب زیر درختی است که اغلب در کنار جاده ها انباشته و با قیمتی پایین تر از قیمت خرید تضمینی توسط دلالان روانه کارخانه ها می شوند.
نظر شما