به گزارش کردپرس، به نقل از استاندار آذربایجان غربی؛ هادی طباطبایی در نشست توسعه مشاغل خانگی در مناطق تحت پوشش دفاتر تسهیلگری در محل دفتر تسهیل گری محله دیزج سیاوش ارومیه اظهار کرد: جهاد دانشگاهی استان تا کنون در بحث توسعه و گسترش مشاغل خانگی خوب عمل کرده است.
او تاکید کرد: ایجاد اشتغال پایدار یک مسئله و راهکار مهم در رفع معضل بیکاری است اما متاسفانه عمده مشکل کار آفرینی و رونق مشاغل خانگی عدم انتخاب درست نوع فعالیت و بازار فروش است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی با تاکید به اینکه دفاتر تسهیلگری در کنار جهاد دانشگاهی، صندوق کار آفرینی امید و تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برای توسعه مشاغل خانگی کمک خواهد کرد، افزود: با تصمیمی که اتخاذ شده به زودی برای رونق فروش محصولات دفاتر تسهیلگری در یکی از پارک های پر رفت وآمد ارومیه یا در ترمینال برون شهری ارومیه نمایشگاه دائمی فروش محصولات دفاتر تسهیلگری حاشیه نشین برپا خواهد شد.
طباطبایی مشاغل خانگی را راهکاری مناسب و میانبر برای ایجاد اشتغال و کسب درآمد خانواده ها دانست و ادامه داد: روند توسعه مشاغل خانگی در استان در سال های اخیر موفق بوده است. اتصال به بازار یک حلقه مفقوده در طرح های مشاغل خانگی است که می بایست در این خصوص تدابیر لازم اندیشیده شود.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی نیز در این نشست بیان کرد: دغدغه معیشت و درآمد حاشیه نشینان را از تمرکز و اصلاح و بهبود وضعیت و کالبد محل سکنی خود دورنگه می دارد.
امین رستم زاده، اظهار کرد: بهترین و میانبرترین و سریعترین استراتژی کمک به خانواده حاشیه نشینان از بعد اقتصادی بسترسازی تحقق مشاغل خانگی و افزایش درآمد از طریق آن برای حاشیه نشینان است که کمترین سرمایه گذاری را متناسب با شرایط خاص خانواده ها نیاز دارد و از طرفی این مهم از بعد روانشناسی و جامعه شناسی هم برای این خانواده بسیار پربرکت مفید و اثربخش است.
به گزارش کردپرس، حاشیه نشینی در شهر ارومیه در مقایسه با سال 1382 روند رو به رشدی داشته بطوری که این مناطق از یازده محله در سال 82 با جمعیت برابر با 90 هزار نفر به 31 محله با جمعیت 240 هزار نفر در سال 96 افزایش یافته است.
اکنون 340 هزار نفر حاشیه نشین در ارومیه شناسایی شده که ۳۷ درصد جمعیت این شهرستان را تشکیل می دهند.
مهاجرت بی رویه از روستاها و شهرستان ها به مرکز استان از عوامل رشد این مناطق بوده است. وسعت سکونتگاههای غیر رسمی در شهر ارومیه با 1140 هکتار است.
نظر شما