2654 هکتار از مراتع کردستان امسال طعمه حریق شد/وقوع 153 فقره آتش سوزی

سرویس کردستان - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: امسال ۱۵۳ فقره آتش‌سوزی در مراتع و جنگل های استان رخ داده که بر اثر آن ۲ هزار و ۶۵۴ هکتار از مراتع کردستان طعمه حریق شده است.

به گزارش کرد پرس به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان, سعدی نقشبندی گفت: طبق بررسی‌های به عمل آمده بیشتر آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها و مراتع استان در خارج از ساعات کاری اداری و روزهای پایانی هفته و ایام تعطیلات روی داده است.

وی با بیان اینکه بیشترین سطح آتش‌سوزی در جنگل های طبیعی استان با ۲ هزار و ۹۴ هکتار روی داده است، افزود: از این میزان یک‌ هزار و ۷۱۸ هکتار طی ۶۸ فقره در جنگل های مریوان بوده و ۱۹ فقره در بانه با ۵۹.۶ هکتار و ۱۸ فقره با ۳۱۶ هکتار در سروآباد به ثبت رسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، کامیاران را رکورددار آتش‌سوزی مراتع اعلام کرد و اظهار کرد: از ۴۰ فقره اتش‌سوزی با وسعت ۴۳۲.۶ هکتار در مراتع استان، ۱۵۳ هکتار در مراتع کامیاران بوده و بعد از آن سروآباد با ۸۲، بیجار با ۸۱، سقز با ۶۰، سنندج با ۳۶، قروه با ۱۹ بانه با ۱۱ هکتار در رده های بعدی قرار دارند.

نقشبندی به وقوع یک فقره آتش‌سوزی در جنگلهای دست‌کاشت با ۰.۳۵ هکتار و هفت فقره در اراضی جنگلی با ۱۲۷.۷ هکتار اشاره کرد و ادامه داد: مریوان در مجموع با ۷۱ فقره و یک هزار و ۷۳۱ هکتار بیشترین وسعت درگیر حریق را داشته است.

وی یادآور شد: از آنجایی که بعدازظهرها وزش باد شدت می یابد مردم باید توجه کنند که در این زمان به هیچ عنوان آتش روشن نکنند، چون با کوچکترین بی احتیاطی، به علت وزش باد سطح وسیعی از جنگل و یا مرتع در آتش خواهد سوخت و غیر فابل کنترل خواهد بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان بیان کرد: برای پخت و پز و تهیه غذا از لوازم گاز سوز قابل حمل استفاده کنند و در صورتی که مجبور به روشن کردن آتش هستند حتماً از درختان اطراف فاصله گرفته، گیاهان علوفه ای خشک شده را از محل استقرار آتش دور کرده و حتما در پایان استفاده از آتش با اطمینان از خاموش شدن آتش توسط آب و یا خاک ، محل را ترک کنند.

نقشبندی گفت: پیشگیری و مدیریت اطفای حریق در عرصه‌های منابع طبیعی نیاز به مشارکت همگانی دارد و مردم، همیاران و دوستداران طبیعت با مشاهده کمترین دود یا آتش سوزی بلافاصله با ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی از طریق شماره تلفن شبانه روزی ۱۵۰۴ تماس بگیرند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه اغلب آتش سوزی ها در عرصه های منابع طبیعی در مناطق دور دست شهر و روستا اتفاق می‌افتد، مردم تا رسیدن گروه های اطفای حریق با رعایت کامل نکات ایمنی از گسترش حریق جلوگیری کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: بر اساس بررسی های به عمل آمده قریب ۲۵ درصد عرصه های منابع طبیعی که تخریب و یا تصرف شده، سالهای قبل درگیر حریق شده بوده که این مهم در تشکیل پرونده های تخریب و تصرف و اعلام به مقام قضایی لحاظ شده است .

نقشبندی ادامه داد: برخی از کشاورزان به اشتباه بقایای گیاهان در مزارع را آتش می زنند که این اقدام تاثیری بر اهداف مدنظر ندارد و فقط باعث سوختن و از بین رفتن گیاهان می‌شود و همچنین به همراه آن بافت خاک نیز آسیب میبیند و در برابر باران و باد بسیار سست شده و با کمترین باران، شاهد فرسایش خاک و بروز سیل خواهیم بود.

وی یادآور شد: تعداد بسیار زیادی از گونه‌های جانوری موجود نیز در اثر آتش و حرارت آن از بین خواهند رفت، لذا از همه شهروندان به‌ویژه بهره برداران و گردشگران می‌خواهیم تا به طور بسیارجدی نسبت به رعایت موضوع اقدام کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان بیان کرد: برابر ماده ۲۰ "قانون هوای پاک" مرتکبین، به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد علاوه بر این ماده قانونی در خصوص آتش زدن درختان جنگلی، بوته‌ها، بقایای گیاهی در مزارع و باغات بر اساس ماده ۶۷۵ و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲ و ۲۲ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده ۴۵ و ماده ۴۷ قانون حفاظت از جنگل‌ها و مراتع آتش زدن در جنگل و مرتع جرم محسوب می‌شود .

نقشبندی گفت: اطلاع رسانی، آگاهی‌بخشی، فرهنگ‌سازی، آموزش، توانمندسازی و گسترش مشارکت مردم در طرح‌های منابع‌طبیعی در تمام برنامه‌ها مورد تاکید است به طوری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با حمایت و همکاری خانه مطبوعات و رسانه های استان کردستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری کردستان و صدا و سیمای مرکز استان، نخستین جشنواره منابع طبیعی و رسانه را با هدف اشاعه، گسترش و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت، احیای توسعه، اصلاح و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی و رشد و تعالی سواد رسانه‌های استان، مردم و بهره برداران در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری را برگزار می‌کند.

وی افزود: در ضمن تولید و پخش انیمیشن های آموزشی نمایشهای طنز و گزارشهای خبری در شبکه های اجتماعی، رسانه‌ها و صدا و سیما، تولید اینفوگرافی‌های آموزشی پیشگیری از حریق و رفع تصرف، توزیع تراکت و انتشار پیام در اماکن عمومی و فضای مجازی و نقاط بحرانی و نصب پوستر و بنر از دیگر اقدامات این اداره‌کل در راستای فرهنگ‌سازی بوده است.

کد خبر 18637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha