باور به نقش و تاثیرگذاری زنان باید در خانواده شکل گیرد

سرویس کردستان - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: تا زمانی که باور به نقش و اهمیت زنان در خانواده شکل نگیرد این قشر به جایگاهی که در شان آنها باشد، دست پیدا نمی کنند.

به گزارش کرد پرس، محمدابراهیم زارعی در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده کردستان که با حضور جمعی از اعضای فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد، گفت: مشکل اساسی در جامعه ما این است که نگاه به دختران هم چون پسران نیست و آنها را در مرتبه پایین تری می بینند.

وی بر تغییر نگاه جامعه نسبت به زنان تاکید کرد و افزود: زنان هم باید به توانمندی و استعدادهایشان باور داشته و تمایل به پذیرش مسوولیت داشته باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان اظهار کرد: بعد از شناخت ریشه آسیب اجتماعی باید به فکر پیشگیری از استمرار آن باشیم چراکه منفعت در این مسئله بسیار بیشتر از راهکارهای دیگر است.

زارعی با بیان اینکه باور نخبگان به زنان هم تاثیر فراوانی در رشد و ترقی این قشر دارد، ادامه داد: نیازهای زنان استان و مشکلات اساسی آنها را تهیه و به فراکسیون زنان و خانواده مجلس ارائه دهیم تا در راستای پیگیری آن مسوولان را یاری دهند.

اقتصاد و معیشت دغدغه اول زنان کردستان است

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: مسایل مالی و معیشتی دغدغه و مشکل اول زنان استان است که حکایت از توسعه نیافتگی و عدم رشد اقتصادی بانوان دارد.

لیلا آژیر یادآور شد: براساس سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان، هفت مشکل در اولویت اول حوزه زنان قرار دارد که اقتصاد و معیشت، طلاق، سواد و آموزش، سلامت، آسیب‌های اجتماعی، ضعف بسترهای مشارکت سیاسی و مدنی و عدم تقویت جایگاه زنان در سازمان های مردم نهاد و مشارکت اجتماعی، این موارد هستند.

وی گفت: نرخ باسوادی زنان استان، از سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ در مقایسه با میانگین کشوری پایین‌تر بوده است، بنابراین امر سواد و آموزش بانوان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان اظهار کرد: کمبود فضای کافی برای فعالیت ورزشی و فرهنگی بانوان، افرایش خشونت علیه زنان، افسردگی و کمبود حمایت های موثر از گروه های آسیب دیده از دیگر مسایل و مشکلات بخش بانوان است.

آژیر، ضعف بسترهای مشارکت سیاسی و مدنی را از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد و افزود: تعداد اندکی از زنان ما در حوزه سیاستگذاری و تصمیم گیری حضور دارند و ما همچنین ردیف بودجه مشخصی را برای برنامه های زنان و خانواده نداریم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان با اشاره به عدم تقویت جایگاه زنان در سازمان‌های مردم نهاد و مشارکت اجتماعی، ادامه داد: ما در زمینه سمن‌ها رشد خوبی داشتیم اما نسبت به میانگین کشوری هنوز پایین است.

۶۹.۵ درصد از زنان کردستان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: ۶۹.۵ درصد از زنان کردستان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند که نسبت به میانگین کشوری وضعیت مناسبی را نداریم.

ابراهیم قادری با بیان اینکه مصرف مناسب لبنیات در زنان استان ۱۶ درصد، ماهی ۱.۳ درصد، میوه ۱۰.۴ درصد و سبزی ۲۸ درصد است، میزان مصرف سیگار در زنان استان را سه دهم درصد اعلام کرد که نصف میانگین کشوری است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: شیوع دیابت در زنان استان ۹ درصد است و ۵۵.۸ درصد از زنان ما فعالیت فیزیکی کافی ندارند.

قادری با اشاره به اینکه شیوع چاقی و عدم تحرک باعث بلوغ زودرس در دختران شده است که همین مسئله سبب کوتاهی قد نیز می شود، گفت: یکی از مشکلات اصلی استان وجود حاشیه نشینی است که همین امر سبب بروز آسیب‌های اجتماعی شده است و باید تغییر سبک زندگی در این مناطق صورت گیرد.

۱۵ هزار زن سرپرست خانوار در کردستان زیر پوشش خدمات بهزیستی هستند

مدیرکل بهزیستی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه ۱۵ هزار زن سرپرست خانوار در استان زیر پوشش بهزیستی استان هستند، اظهار کرد: ۲۰۴ گروه همیار زنان سرپرست خانوار در استان تشکیل شده که در بخش های مختلف فعالیت دارند.

سیدصباح قریشی افزود: ۷۰۰ گروه خودیار هم در قالب گروه های ۱۰ تا ۱۵ نفر ایجاد شده و در این راستا ۱۲ هزار نفر زیر پوشش قرار گرفتند که این مهم باعث اشتغال و منبع درآمدی برای این زنان شده است.

وی یکی از مشکلات این زنان را نداشتن مسکن خواند و ادامه داد: در حال حاضر ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض در حوزه مسکن به زنان سرپرست خانواده پرداخت می شود که این مبلغ جوابگوی نیاز این افراد نیست.

مدیرکل بهزیستی کردستان یادآور شد: سهمیه زیرپوشش بیمه قراردادن زنان سرپرست خانوار چهار هزار نفر است که تاکنون یک هزار و ۲۰۰ نفر آنها بیمه شده‌اند و نیاز به اختصاص اعتبار بیشتری در این حوزه داریم.

مشاور بانوان اداره کل کمیته امداد کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه ۷۱ هزار و ۶۰۰ خانوار زیر پوشش این نهاد حمایتی هستند، بیان کرد: ۳۲ هزار و ۴۷۲ نفر زن سرپرست خانوار داریم که بیش از ۱۸ هزار نفر آنها ساکن شهرهای استان و بیش از ۱۳ هزار نفر هم در روستاها سکونت دارند.

شیوا چمنی گفت: زنان سرپرست خانوار در استان در مسیر دریافت تسهیلات اشتغال با موانعی از جمله تامین ضمانت نامه بانکی و ترس از بازار مواجه هستند.

وی اظهار کرد: توسعه مشاغل خانگی با ایجاد شبکه بازاریابی و خرید تضمینی محصولات زنان سرپرست خانوار زیرپوشش نهادهای حمایتی استان از موارد ضروری است که با اجرای آن مشکلات زیادی برطرف می شود.

مشاور بانوان اداره کل کمیته امداد کردستان افزود: چهار هزار زن مطلقه زیر پوشش داریم که در شرایط سخت اقتصادی کنونی و افزایش نرخ کرایه مسکن سقف پرداخت کمک هزینه ودیعه مسکن ۳۰۰ میلیون ریال است و باید این رقم افزایش یاید.

افزایش ۶ برابری اعتبارات مشاغل خانگی کردستان در سال جاری

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: امسال ۳۳۰ میلیارد ریال اعتبار مشاغل خانگی به استان تخصیص یافته که نسبت به پارسال رشد ۶ برابری داشته است.

برهان صلواتی ادامه داد: طی چند سال اخیر در بخش مشاغل خانگی این اداره کل با همکاری جهاد دانشگاهی گام‌های خوبی برداشته است که در نتیجه آن ۲ هزار و ۱۷۶ نفر از بانوان استان به بازار کار متصل شدند.

وی با اشاره به تدوین اطلس کارآفرینی بانوان استان، یادآور شد: طی سه سال اخیر نیز الگوی توسعه را در تعاونی‌های فراگیر بانوان دنبال کرده‌ایم که اشتغال بسیار خوبی را برای زنان در پی داشته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در این راستا به راه اندازی سه شرکت تعاونی طی ۲ سال گذشته در شهر مریوان اشاره کرد و گفت: در این تعاونی ها ۲۸۰ نفر از زنان مریوانی عضویت دارند که برای ۱۱۰ نفر از آنها اشتغال ایجاد شده است.

صلواتی افزود: زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند که بیشتر آنها فارغ التحصیل دانشگاهی بوده اما بیکار هستند و باید برای اشتغال آنها همه دستگاه‌ها کمک کنند.

مشکلات بانوان به صورت مستقیم بر کودکان تاثیر می گذارد

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: کودکان سرمایه‌های هر جامعه هستند که باید شرایط را برای رشد و پرورش آنها فراهم کرد.

سهیلا شیخی ادامه داد: مشکلات بانوان به صورت مستقیم بر کودکان تاثیر می‌گذارد پس اگر جامعه ای بانشاط و موفق را می خواهیم باید این کودکان در دامن مادرهای سالمی پرورش بیابند.

وی یادآور شد: در حال حاضر ۲۱ مرکز فرهنگی و هنری ثابت و چهار کتابخانه سیار روستایی به کودکان و نوجوانان کردستان خدمات‌رسانی می‌کنند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان به ضرورت راه اندازی کتابخانه های سیار روستایی بیشتری در استان تاکید کرد و بیان کرد: تعداد روستاهای استان زیاد است که باید در این راستا کتابخانه‌های بیشتری در کردستان راه اندازی شود.

کد خبر 19629

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha