به گزارش کردپرس، 51 سازمان، نهاد و حزب فعال در خاورمیانه و اروپا، از جمله حزب زحمتکشان، اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) ،جنبش تغییر، پلتفرم زاگرس، انستیتوی مطالعات کردی، حزب دموکرات کرد، Tevgêrê Azadî ،Kongra Star ،PYD و ... با ارسال نامه ای به کمیته اجرایی دفتر خلع سلاح سازمان ملل متحد و سازمان منع تسلیحات شیمیایی (OPCW) به استفاده ترکیه از سلاح شیمیایی در اقلیم کردستان اعتراض کردند و خواستار بررسی و اقدامات پیشگیرانه از سوی این دو سازمان بین المللی شدند.
در بخش هایی از این نامه آمده است:
«از آوریل 2021 تا کنون شاهد مداخله نظامی ترکیه در داخل مرزهای عراق و در محدوده اقلیم کردستان بوده ایم. در این جنگ که از نظر سازمان ملل می تواند به عنوان حرکت اشغالگرانه تعریف شود، نقض حقوق بشر و استفاده از سلاح های ممنوعه بسیار رایج است. همچنین به دلیل این که این منطقه درگیر جنگ و به عبارتی منطقه جنگی است، به روی هیات های غیر نظامی و مستقل بسته بوده و نمی توان درباره آن اطلاعات کافی به دست آورد.
بر اساس اطلاعات به دست آمده در بازه زمانی 6 ماهه حداقل 232 بار از سلاح شیمیایی استفاده شده است. تعداد زیادی از نیروهای حزب کارگران کردستان (PKK) مستقر در منطقه به دلیل استنشاق گاز شیمیایی جان خود را از دست داده اند و سه تن از نیروهایی که جان به در برده اند درباره بو، طعم، و اثرات گاز اطلاعات قابل استفاده ای را ارائه داده اند. آنها همچنین مشاهدات خود را درباره نحوه جان باختن دیگر افراد ارائه داده اند. این داده ها ما را متقاعد می کند که باید این موضوع به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد.
همچنین می توان مشاهده کرد که دولت ترکیه در جنگ خود علیه مردم کرد به خشونت و کشتار وحشیانه علیه غیرنظامیان پرداخته است. مردم کرد می دانند که دولت ترکیه ظرفیت استفاده از سلاح شیمیایی را دارد. اما آنچه قابل توجه است این واقعیت است که قدرتها، نهادهای بینالمللی و آنها که خود را مستقل معرفی میکنند، در برابر این حملات غیر قانونی و غیرانسانی سکوت میکنند.
سکوت شما به عنوان سازمان منع سلاح های شیمیایی ما را بیش از همه تحت تاثیر قرار می دهد. آیا این که مردم کرد از شما به عنوان معتبرترین نهاد برای منع استفاده از سلاح شیمیایی، انتظاراتی داشته باشند حق طبیعی آنها نیست؟ آیا دلیل وجود شما منع استفاده از سلاح شیمیایی نیست؟ پس چرا سکوت می کنید؟»
این سازمان ها در ادامه نامه خواستار ارائه توضیحات جدی درباره دلایل سکوت OPCW در برابر اقدامات ترکیه، همچنین اقدامی جدی برای پیشگیری از حملات شیمیایی این کشور در خاک کردستان شدند.
نظر شما