جلیل بالایی سرپرست فرمانداری پاوه در گفتگو با خبرنگار کردپرس گفت: سفری یک روزه در قالب یک هیات کاری به اقلیم کردستان داشتیم که در این سفر آقای شوشتری سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه و رایزن اقتصادی ایران در سلیمانیه و فرمانده هنگ مرزی حضور داشتند.
سرپرست فرمانداری پاوه افزود: در بدو ورود به اقلیم کردستان با استقبال رسمی مقامات اقلیم مواجه شدیم و سپس با حضور در یادمان و موزه شهداء بمباران شیمیایی حلبچه با قرائت فاتحه و امضاء دفتر یادبود به شهدای این شهر ادای احترام شد.
وی عنوان کرد: در ادامه این سفر، نشستی در استانداری حلبچه با حضور هیات ایرانی و آقای آزاد استاندار و فرماندار حلبچه برگزار شد و بر ضرورت همکاری دو استان به ویژه در حوزه اقتصادی و اجرای تفاهمات قبلی پیرامون توسعه زیرساختهای مرز شوشمی و ایجاد بازارچه سازان در بخش باینگان تاکید شد.
بالایی اقدامات اقلیم کردستان در این زمینه پیگیری این موارد را قابل تقدیر دانست و افزود: مقامات حلبچه ۲۳ میلیون دلار برای مناقصه پروژه های عمرانی زیرساخت از جمله ایجاد راه و پروژه ساخت احداث یک پل ارتباطی برای بازارچه سازان را انجام داده اند.
وی ادامه داد: موضوع تهیه زیرساخت ها جزو تعهدات طرف عراقی است و اکنون در مرحله انتخاب پیمانکار است و برای اجرایی شدن، منتظر تصویب توسط نخست وزیری عراق هستند.
سرپرست فرمانداری پاوه افزود: همچنین موضوع تامین برق بازارچه شوشمی و شیخ صله مطرح شد که خوشبختانه تعهدات در این حوزه مصوب شده و که این مورد هم برای اجرایی شدن منتظر امضای نخست وزیر عراق است.
وی در مورد آخرین وضعیت مرز سازان عنوان کرد: مرحله اول انجام کار دریافت مجوز بازارچه سازان از دولت عراق بود و در ادامه موضوع اجازه تردد مسافری و کالا از بازارچه در قالب اختیارات محلی مقامات استان حلبچه است و مشکلی در این زمینه ندارند.
بالایی افزود: در این نشست مقرر شد با توجه به پیشرفت تعهدات متقابل به صورت حداکثر فصلی با حضور فرمانداران پاوه و حلبچه و یا استانداران دو استان این موارد رصد شود تا هر چه زودتر شاهد محقق شدن این مطالبه دو طرفه باشیم.
وی در ادامه به شرح دیگر موارد و مباحث مورد مذاکره در این نشست پرداخت و گفت: در این نشست بر تعمیق و توسعه همکاریهای دو جانبه به ویژه در حوزه اقتصادی، تجارت و گردشگری، پیگیری انجام توافقات قبلی تاکید شد.
بالایی عنوان کرد: بهره مندی از ظرفیت علمی و مهندسی تولید و با تنظیم و مبادله یادداشت و تفاهمی پایانی از دیگر موارد صورت گرفته در این نشست بود.
سرپرست فرمانداری پاوه تاکید کرد: امیدواریم این نشست آغاز راهی برای توسعه مبادلات تجاری دو طرف در مرزهای مشترک و بهره گیری از ظرفیت این بازارچه ها برای بهبود وضعیت معیشت مردم و رونق اقتصادی منطقه باشد.
نظر شما