جو بایدن به فکر منافع آمریکاست نه کردها

سرویس جهان- هفته نامه گرین لفت نوشت: این که برخی رسانه های آمریکایی و منطقه خاورمیانه جو بایدن را طرفدار کردها قلمداد کرده اند درست نیست زیرا او هم بیشتر به فکر حفظ منافع آمریکاست.

به گزارش کردپرس، از زمانی که جو بایدن به عنوان رییس جمهور منتخب آمریکا جای دونالد ترامپ را گرفته است تحلیل ها و گزارش های زیادی درباره موضع او نسبت به کردها بویژه در عراق و ترکیه منتشر شده و تقریبا اکثر آنها نوشته اند جو بایدن نسبت به سایر روسای جمهور آمریکا حمایت بیشتری از کردها خواهد کرد. این دسته از رسانه ها دلیل خوشبینی خود در مورد حمایت بایدن از کردها را اظهارات وی مورد کردها در عراق، سوریه و ترکیه عنوان کرده اند. جو بایدن خواستار تعامل بهتر ترکیه با کردهای این کشور شده، رها کردن نیروهای کرد سوریه توسط دولت ترامپ را خیانت نامیده و زمانی در پارلمان اقلیم کردستان گفته بود کردها به جز کردها دوستان دیگری هم دارند که منظور وی آمریکا بود.

اما نشریه گرین لفت در تحلیل رفتارهای آمریکا با کردها تاکید کرده است نباید کسی گول این نوع اظهارات را بخورد و جو بایدن نیز مانند سایر روسای جمهور آمریکا فقط به فکر منافع آمریکا خواهد بود.

هفته نامه گرین لفت چاپ استرالیا که حامی جنبش های ضدامپریالیستی و محافظت از محیط زیست است، هشدار داده است دولت جو بایدن شاید در ظاهر به نفع برخی جریان های کردی وابسته به خود مانند حزب دموکرات کردستان عراق عمل کند اما دولت آمریکا هیچ وقت مدافع جنبش های ضد سرمایه داری نبوده و کردهای سوریه نباید منتظر باشند دولت بایدن از آنها حمایت سیاسی کند و برای مثال اداره خودگردان کردی در شمال سوریه را به رسمیت شناخته و موضع ترکیه در مورد کردهای سوریه را که آنها را تهدیدی امنیتی تلقی می کند نادیده بگیرد.

گرین لفت با اشاره به این که جو بایدن زمانی معاون باراک اوباما بوده و بخشی از اقدامات این دولت مقابله با پ.ک.ک و کمک به ترکیه برای از بین بردن این گروه معارض کرد در ترکیه بود، تغییر زیادی در موضع دولت جدید آمریکا نسبت به کردها بویژه در مورد کردهای سوریه نمی بیند.

گرین لفت حمایت آمریکا از کردهای سوریه را بازی شکننده و مبهم نظامی با آنها دانسته که نباید تبدیل آن به حمایت سیاسی را از آن انتظار داشت.

این هفته نامه بر این باور است که جو بایدن تلاش خواهد کرد که خود را به عنوان دوست و همراه قدیمی کردها نشان دهد اما از نظر او کردها ممکن است به دو دسته تقسیم شوند که «کردهای خوب» مانند حاکمان اقلیم کردستان آنهایی هستند که در مسیر مورد نظر آمریکا حرکت می کنند و «کردهای بد» مانند پ.ک.ک جزء گروه های «تروریستی» بوده و باید با کمک ترکیه با آن مقابله کرد.

گرین لفت در پایان به این نتیجه رسیده است که جنبش های کردی نباید انتظار حمایت و کمک را از جو بایدن داشته باشند بلکه آنهایی مورد حمایت وی خواهند بود که در راستای منافع آمریکا حرکت کنند.

کد خبر 2013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha