به گزارش کردپرس، روز گذشته اخباری در رسانه های اقلیم کردستان مبنی بر اخراج لاهور شیخ جنگی رئیس مشترک اتحادیه میهنی افراد نزدیک به وی از جمله آراس شیخ جنگی برادر لاهور و رئیس دستگاه اطلاعات و امنیت وابسته به اتحادیه میهنی و آلا طالبانی، شادمان ملا حسن و ژینو محمد، منتشر شد.
سایت خبری درو میدیا در این مورد گزارش داد که بافل طالبانی در مقام یکی از روسای مشترک اتحادیه میهنی با امضای یک حکم، همتای خود را از حزب اخراج کرده است و این تصمیم را با استناد به اختیاراتی که از سوی شورای رهبری حزب به وی داده شده،اتخاذ کرده است.
درو اشاره کرده که شورای رهبری اتحادیه میهنی پس از وقایع و رویدادهای 8 جولای که اختلافات میان بافل طالبانی و لاهور شیخ جنگی آشکار شد، تاکنون هیچ نشستی را برگزار نکرده، اما طالبانی در این اواخر، دیدارهای جداگانه ای را با رهبری حزب در اربیل، سلیمانیه و دهوک، انجام داد و نتیجه این دیدارها این بود که شورای رهبری در تاریخ 25 اکتبر تصمیم موسوم به شماره 311 را اتخاذ کند.
بر اساس این تصمیم کمیته ای برای رسیدگی به مشکلات و اختلافات اخیر در اتحادیه میهنی تشکیل شده و اعضای آن نیز شامل بافل طالبانی، رفعت عبدالله مسئول سورای اجرایی، شالاو علی عسکری مسئول امور هماهنگی، امین بابه شیخ سخنگو و شالاو کسرت رسول عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی است.
روز سه شنبه 11 آبان / 2 نوامبر،لاهور شیخ جنگی در پیامی ویدئویی درخواست کرد مشکلات و تنش در اتحادیه میهنی از طریق راهکارهای حزبی حل شده و شورای رهبری در مورد اختلافات تصمیم گیری کند.
منابع داخلی در اتحادیه میهنی اعلام کرده اند که پس از این پیام، بافل طالبانی نشستی را با اعزای کمیته مذکور برگزار و تصمیم اخراج لاهور شیخ جنگی را از حزب، اتخاذ کرده است، اما برخی منابع دیگر می گویند لاهور با علم به اینکه کمیته تصمیم به اخراج وی گرفته، برای جلوگیری از اجرای آن، این پیام را منتشر کرده است.
تصمیم اخراج یک رئیس مشترک، توسط دیگر رئیس مشترک حزب، موجب بروز دو دستگی در اتحادیه میهنی شده و یک جناح این تصمیم را در تناقض با اساسنامه داخلی حزب دانسته و جناح دیگر تاکید می کنند که در چارچوب اساسنامه اتخاذ شده است.
جناح اول بر این باور هستند که رئیس مشترک و اعضای شورای رهبری با رای حاضرین در کنگره چهارم حزب انتخاب شده و فقط از طریق کنگره می تون آنان را اخراج کرد و بنا به ماده 15 اساسنامه سلب اعتماد از رئیس مشترک باید ابتدا در برنامه کاری شورای عالی حزب قرار گرفته و بنا به ماده 16 اجرای سلب اعتماد و اخراج رئیس مشترک و اعضای دفتر سیاسی و تغییر آن ها با رای دو سوم اعضای شورای رهبری میسر است.
در بند ب از ماده 36 اساسنامه اتحادیه میهنی نیز آمده که اگر هر دو رئیس مشترک یا یکی از آنان به وظایف خود پایبند نبوده و قوانین را نقض کند، فقت با رای دو سوم اعضای شورای رهبری از سوی سلب اعتماد می شود.
جناح دوم نیز که تصمیم بافل طالبانی را قانونی می دانند، تاکید می کنند که این تصمیم با استناد به تصمیم اخیر شورای رهبری گرفته شده که اختیار کامل را به بافل طالبانی برای تشکیل کمیته ای ویژه و حل اختلافات و مشکلات حزب را داده و این تصمیم نیز با در نظر گرفتن اینکه حزب با خطرات داخلی مواجه شده و باید رئیس مشترک در چنین شرایطی برای بهبود وضعیت تصمیم گیری کند، اتخاذ شده است.
این دسته اشاره می کنند افرادی که حکم اخراج آنان از حزب صادر شده در انتخابات اخیر مجلس عراق، نه تنها از اتحادیه میهنی حمایت نکرده اند، بلکه از رای دهندگان خواستند به دیگر احزاب و جریان ها رای دهند.
لازم به ذکر است که طی ماه های گذشته تنش های شدیدی میان بافل طالبانی و لاهور شیخ جنگی روی داده و بافل طالبانی در ماه جولای، به همراه برادر خود قباد طالبانی معاون نخست وزیر اقلیم، علیرغم مخالفت های شدید لاهور شیخ جنگی و به صورت تک جانبه، با استفاده از نیروهای مسلح تحت فرمان خود، اقدام به برکناری افراد نزدیک به شیخ جنگی از فرماندهی دستگاه اطلاعاتی و سازمان ضد ترور حزب کرد و اصرار لاهور شیخ جنگی برای لغو این تصمیمات بی نتیجه بوده و افراد جدید در این مناصب طی مراسمی با حضور بافل و قباد آغاز به کار کردند.
همچنین بافل طالبانی، لاهور شیخ جنگی پسر عموی خود را متهم کرد که از اختیارات خود و نیروهای اتحادیه میهنی سوءاستفاده کرده و دچار فساد مالی و درگیر شدن در قاچاق شده و در نهایت اختیارات لاهور شیخ جنگی با رای اعضای دفتر سیاسی اتحادیه میهنی به نفع بافل طالبانی لغو شد.
از سوی دیگر دفتر سیاسی حزب طی اطلاعیه ای اعلام کرد که اتحادیه میهنی تصمیم گرفته لاهور شیخ جنگی تا پایان انتخابات مجلس عراق، از اقلیم کردستان خارج شود و 98 عضو شورای رهبری نیز تصمیم خروج لاهور شیخ جنگی را امضا کرده اند، اما شیخ جنگی بە هیچ عنوان زیر بار چنین تصمیمی نرفت.
نظر شما