به گزارش کردپرس به نقل از شبکه تلویزیونی روداو، نچیروان بارزانی امروز سه شنبه 25 آبان / 16 نوامبر، طی سخنرانی در اجلاس صلح و امنیت خاورمیانه در دهوک، گفت عراق زمانی کشوری موفق است و به ثبات و امنیت می رسد که همه طیف های ساکن در آن به آسودگی زندگی کرده و یکدیگر را قبول داشته باشند و طیف های مختلف عراق به جز قبول یکدیگر و سازش با همدیگر هیچ راه دیگری ندارند.
رئیس اقلیم کردستان درباره انتخابات زودهنگام مجلس عراق با اشاره به اینکه این انتخابات زودهنگام نتیجه اعتراضات سال های 2019 و 2020 بود و اکنون نیز با نگاهی به وضعیت عراق پیش از داعش و عراق پس از داعش مشخص می شود که عوامل پیدایش داعش ریشه کن نشده است.
وی افزود که درخواست های دیگری در عراق وجود دارد، از جمله بهبود وضعیت معیشتی شهروندان، خدمات رسانی و فرصت های شغلی و مشارکت دادن جوانان در دولت و ریشه کن کردن فساد و اکنون زمان مناسبی است که به درخواست های مردم توجه شود و این خود ضامن امنیت و صلح و ثبات است.
وی تاکید کرد که مسائل مربوط به کردها در کشورهای عراق، ترکیه، سوریه و ایران نیز موضوعی داخلی در این کشورها است و باید هر یک از آنان این موضوع را در چارچوب مرزهای داخلی خود حل کرده و به آن اهمیت دهند.
رئیس اقلیم کردستان تاکید کرد که کردها نباید از کشورهای منطقه جدا شوند، بلکه باید جایگاه خود را داشته باشند و بر اساس جایگاه خود در اداره کشور و تصمیم گیری ها مشارکت داده شوند. ملت های فارس و کرد و ترک و عرب پیش از به وجود آمدن این کشورها و دولت های کنونی نیز در منطقه وجود داشته و با یکدیگر دارای جغرافیا و تاریخ مشترکی بوده اند و بدون شک به عنوان ملت های همسایه کنار هم باقی می مانند و حال که فارس ها، ترک ها و عرب ها دارای دولت هستند، وظیفه دارند که حقوق فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کردها را در چارچوب کشورهای خود تامین کنند.
وی خاطر نشان ساخت که هر چقدر هم که تلاش برای حذف طرف مقابل طولانی و خشونت آمیز باشد در نهایت به سازش و خوانش طرف مقابل می رسد و گفت: باید این واقعیت در نظر گرفته شود که هیچ یک از ما قابل حذف نبوده و هیچ کداممان هم تصمیم نگرفته اینجا را ترک کند و به همین دلیل زندگی در چارچوب یک کشور، راه حل ما است.
بارزانی تاکید کرد که در خاورمیانه طرف هایی که به جنگ ها پایان داده و به مطالبات شهروندان خود پاسخ می گویند و تصمیم به همزیستی مسالمت آمیز و رفاه و پیشرفت در کشور خود می گیرند، برنده خواهند بود.
وی اشاره کرد با وجود پایان دادن به خلافت خود خوانده داعش، اما هنوز راه درازی برای ایجاد ثبات و امنیت در عراق باقی است و این کشور در مرحله پایان دادن به جنگ و تضمین صلح است و باید برای ریشه کن کردن عوامل جنگ و ناامنی و پیدایش داعش تلاش کند و هشدار داد که اگر بخشی اصلی از یک کشور از مشارکت در قدرت، اداره و مدیریت آن محروم شود، این محرومیت می تواند به آشوب و اغتشاشی که امنیت همگان را تهدید کند، منجر شود.
نظر شما