مشارکت مراکز علمی در توسعه و بهبود وضعیت کشاورزی کردستان ضروری است

سرویس کردستان - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه بخش کشاورزی بخش مهم و گسترده ای است که رفاه، بهبود و سطح تغذیه جامعه به آن وابسته است, گفت: مشارکت مراکز علمی در توسعه و بهبود وضعیت استان بخصوص بخش کشاورزی یک ضرورت است.

به گزارش کرد پرس, محمدفرید سپری در همایشی که به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه کردستان با هدف بحث و بررسی پیرامون ارایه مجموعه مباحثی در مورد راه های توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی استان برگزارشد، گفت: ما جزو 5 کشور عمده جهان هستیم که در تولید 20 محصول عمده کشاورزی نقشی عمده و بسزا را ایفا می کنیم.

وی با اشاره به اینکه تولید محصولات کشاورزی در کردستان سه میلیون تن در سال است, افزود: قطعا با برنامه هایی که داریم میتوانیم به تولید 5.5 میلیون تن در سال دست یابیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی اظهار کرد: کردستان قطب غله کشور است و 10 درصد گندم کشور در کردستان تولید می شود.

سپری با اشاره به اینکه علم و دانش در کنار تولید 2 بال توسعه یافتگی هستند, ادامه داد: همکاری علم و دانش در کنار تولید موجب توسعه یافتگی بسیاری از کشورها خصوصا در عرصه های مختلف کشاورزی شده است و مانیز از ایده های نو در کنار تولید محصولات کشاورحمایت می کنیم.

وی در ادامه با اشاره به این مطلب که در کردستان سالانه 2 هزار تن عسل تولید می شود, یادآور شد: بسیاری از فرآورده های زنبورعسل مانند بره موم، زهر عسل و ژل رویال از محصولاتی هستند که با بکارگیری علم و دانش درآمدزیادی را برای زنیوردار به همراه داشته و با کار کارشناسی کماکان در حال افزایش است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: در گذشته تولید ژل رویال برای زنبورداران استان دور از تصور بود اما امروزه این محصول با قیمت هرکیلو ۲۰ میلیون تومان در استان تولید می‌شود.که تولید امسال استان 350 کیلو از این محصول بود.

سپری به تنوع اقلیمی میوه های سردسیری و نیمه گرمسیری در استان اشاره کرد و افزود: کمتر استانی دارای چنین پتانسیلی است.

وی گریزی به تعریف سازمان‌های مردم نهاد زد و اظهار کرد: نهادهای اجتماعی، تشکل های مختلف اجتماعی، نظام صنفی، نظام مهندسی کشاورزی، نظام دامپزشکی دست در دست هم پایه های پیشرفت را خصوصا در صنعت کشاورزی بنا می کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: با برنامه های مدون، نجات بخش خاک باشیم چرا که کشاورزی وابسته به خاک است و هر تلنگر نابود کننده ای برای خاک نابودی کشاورزی را در پی دارد.

سپری با اشاره به منابع آبی و توازن منابع آبی و خاکی, یادآور شد: 88 درصد اراضی کردستان دیم است، 86 درصد زمینهای کشاورزی در شرق استان است و تنها 17 درصد منابع آبی در آنجا مستقر است, برعکس 14 در صد زمین ها در غرب استان است اما ۸۳ درصد منابع آبی در آن جاست که این آمار، خود برنامه هایی مدون در تولید را می طلبد.

وی در ادامه با اشاره به تلاش محققین و ارایه فن آوری های نوین به کشاورزان خصوصا در بحث انگور دیم, بیان کرد: با بکارگیری دانش توانسته ایم 57 تن انگور سیاه در هکتار تولید کنیم که این خود نشان دهنده این است که علم عظمت ایجاد می کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به وجود فضای سرمایه گذاری در بحث کشاورزی اشاره کرد و گفت: در سال ایده آل از نظر بارش 7 هزار میلیارد تومان فقط در بحث تولید گندم عاید استان میشود که نشان دهنده استعداد استان در تولید این محصول استراتژیک است.

سپری در خصوص ایجاد تحول در زمینه دامپروری نیز اظهار کرد: امروز در جهان برای حفظ نژادهای مختلف و خصوصا آن هایی که در حال انقراض هستند اهمیت زیادی قائل می شوند، در این راستا حفظ نژاد بز مرخز هم در استان کردستان یکی از اولویت های سازمان جهادکشاورزی است که ایستگاه هایی برای حفاظت از این دام در حال انقراض ایجاد شده که نیازمند تامین اعتبار است.

کد خبر 23107

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha