به گزارش خبرنگار کردپرس، عارف خدرلو، امروز یکشنبه ٢٨ آذر ماه، در جلسه شورای حفاظت آب این شهرستان افزود: گفت: کارگروه سیل در شهرستان مهاباد باید فعالانه تر عمل کرده و برنامه ریزی مطالعات سیل نیز باید بر اساس اولویت بندی ها انجام بگیرد، تا ورود سیل به داخل شهر جلوگیری شود.
خدرلو افزود: کارگروه تخصصی مطالعات سیلاب در مهاباد تشکیل شده و بر اساس آن شهرداری باید برنامه ریزی های لازم را جهت لایروبی ها و ایجاد کانال های مقابله با سیل انجام دهد.
او تاکید کرد: برای اجرایی کردن طرح های مورد نظر، تمام دستگاه های اجرایی باید با شهرداری همکاری کرده و جابه جایی تاسیسات نهادهای مختلف نیز در قالب اجرای این طرح باید با همکاری ادارات در کمترین زمان ممکن انجام شود.
نظارت بر چرای غیر مجاز دام ها/ کنترل پسماند و فاضلاب روستاهای بالا دست سد
فرماندار مهاباد با اشاره به پوشش گیاهی از دست رفته و تاثیر این مورد در وقوع سیلاب ها گفت: اداره منابع طبیعی و جهاد کشاورزی باید در زمینه چرای غیر مجاز دام اقدام کنند و نظارت بیشتری داشته باشند.
خدرلو در خصوص دکه های حاشیه سد مهاباد نیز ادامه داد: باید معایب استقرار این دکه ها از طریق صدا و سیما اطلاع رسانی های شود زیرا وجود این دکه ها بدون مجوز و غیرقانونی بوده و دستگاه های متولی باید طبق مفاد قانون نسبت به جمع آوری آنها اقدام کنند.
او با اشاره به کنترل پسماند و فاضلاب روستاهای بالا دست سد نیز گفت: کنترل و رفع این موضوع باید با حضور مدیران کل استانی صورت بگیرد.
ابلاغیه نهایی جمع آوری دکه های حاشیه سد آماده شد
در ادامه مدیر اداره امور مهاباد در این جلسه گفت: ظرف چند روز آینده اخطاریه نهایی با امضای چهار دستگاه متولی و با حضور نیروی انتظامی و صدا و سیما به صاحبان دکه های حاشیه سد مهاباد داد خواهد شد.
رضا جهین بیان کرد: از روز ابلاغ آن صاحبان این دکه ها یک هفته فرصت دارند نسبت به جمع آوری آن که مشکلات زیادی از نظر بهداشتی و امنیتی برای سد به وجود آورده است اقدام کنند.
شناسایی ۵۳۶۴ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان مهاباد
جهین گفت: در شهرستان مهاباد در مجموع ۱۵۷۵ حلقه چاه صنعتی و کشاورزی مجاز وجود دارد و در مقابل آن ۵۳۶۴ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شده است از سال ۹۳ تا کنون ٧٦٠ چاه غیر مجاز نیز مسدود شده است.
او ادامه داد: امسال مقرر شده ۱۲۰ حلقه چاه مسدود شود که تاکنون ۶۲ حلقه چاه غیر مجاز مسدود شدهاند و مابقی تا پایان سال مسدود خواهند شد.
جهین با اشاره به افزایش تعداد چاههای غیرمجاز در منطقه گفت: فرونشست زمین در کل کشور وجود دارد در حال حاضر در بخش میاندوآب کاهش ۱۵ تا ۲۰ متری آبخوانها و در مهاباد کاهش ٢متری آبخوانها وجود دارد. باید جلوی حفر چاه های غیر مجاز گرفته شود.
وجود سازه های غیر مجاز و غیر مقاوم در مسیل روستای سیدآباد
او با اشاره به مسیل روستای سیدآباد نیز گفت: در این منطقه سازه های مسکونی چندان مقاوم نیستند و در صورت وقوع سیلاب احتمال خسارت بالا وجود دارد. حتی برخی از سازه در مسیل ساخته شدهاند عمدتا فاقد مجوز هستند.
مدیر امور آب مهاباد در خصوص مسیل خره سنجوان نیز بیان کرد: سیلاب سال ۹۸ از این مسیر به دلیل انسداد مسیل ها وارد شهر شد، علیرغم اخطاری که به شهرداری داده شد بود در حال حاضر نیز مسیل دوباره پر شده و لازم است که شهرداری نسبت به آزادسازی این مسیل ها اقدام کند.
پوشش گیاهی بالا دست منطقه مکریان به ١٠ درصد رسیده است!
سپس، آتش بار، کارشناس اداره امور آب مهاباد با اشاره به اینکه فراوانی متوسط سیل در کشور ٧.٥ برابر افزایش داشته است، در خصوص سیل اخیر در منطقه مکریان مهاباد نیز گفت: در قسمت بالا دست این منطقه حجم ۷۰ درصدی پوشش گیاهی به ١٠ درصد رسیده است که این مورد تا ۳۶ درصد بر سرعت روان آب ها افزوده است.
کارشناس اداره امور آب ،عوامل وقوع سیلاب را توسعه و ایجاد شهرکهای جدید در حاشیه شهرها و عدم مدیریت روان آب ها به دلیل عدم زهکشی مناسب به بیان کرد و گفت: تبدیل مراتع به خیابان و ساخت و سازها و شهرکهای مسکونی ۷۰ درصد نفوذ ناپذیری حجم سیلاب ها را افزایش داده است همین مورد کاهش نفوذپذیری و نبود پوشش گیاهی سبب شده که زمان تاخیر سیلاب ها نسبت به دهه قبل ۵۰ درصد کاهش پیدا کند و روان آنها با سرعت بیشتری در مناطق مسکونی جریان پیدا کنند .
به گزارش کردپرس، طی بارش های یک ماه گذشته مناطق مختلف شهر مهاباد به ویژه منطقه موکریان این شهرستان ۲ بار دچار سیل و خسارت مالی شد.
نظر شما