تکرار بی مسولیتی  در آبخوان جِنیان قروه/خطر آلودگی آب شرب 21 روستا

سرویس کردستان- مسئول انجمن سراب سبز قروه با انباشت مجدد زباله در بالادست آبخوان جنیان این مسئله را خیانتی در حق مردم دانست و نسبت به تکرار خطر آلودگی آب برای 21 روستای منطقه ابراز نگرانی کرد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، پس از انباشت مجدد زباله های قروه در منطقه آبخیز جنیان که واکنش منفی سمن ها و کشاورزان منطقه را در پی داشت این بار مسئول انجمن سراب سبز شهرستان قروه در بازدید میدانی از محل دپوی زباله نسبت به وضعیت ایجاد شده و خطرات پیش رو هشدار داد.

«انوشیروان انور» در گفت و گو با خبرنگار کردپرس با بیان اینکه هم اکنون زباله های قروه در منطقه بالادست آبخوان جنیان دپو می شوند، عنوان کرد: این منطقه به مسیر گردشگری می رود و ابتدای آن زباله تخلیه شده و این به گردشگری شهرستان به ویژه در حوزه بوم گردی هم آسیب جدی وارد می کند.

او به روستاهایی که از آبخوان جنیان تغذیه می شوند اشاره کرد و افزود: نزدیک به دو کیلومتری همین منطقه مجتمع آبرسانی مظفرآباد که از آبخوان جنیان تغذیه می شود وجود دارد که آب شرب 21 روستا و شهر سریش آباد را تأمین می کند و این روستاها هم اکنون در مرز خطر آلودگی آب قرار دارند.

مطابق اظهارات «انور» علیرغم هشدارهای داده شده توسط سمن ها و کشاورزان و اخطار محیط زیست و دیگر نهادهای متولی اما شهرداری قروه با این بهانه که مکانی برای تخلیه زباله نیست، جای جای این شهرستان را آلوده کرده است.

او از آلوده کردن پایین دست جنیان در سال های قبل گفت و تصریح کرد: شهرداری در حالی اقدام به تخلیه مجدد زباله در منطقه آبخیز جنیان کرده که هنوز آثار آلودگی انباشت زباله در پایین دست همین منطقه در سال ها قبل پاک نشده و همچنان شهرداری درگیر مسایل قضایی و پرداخت جریمه های میلیاردی است.

آن طور که «انور» می گوید در بخش پایین دست حوضه آبخیز جنیان هنوز 150 هزار تن زباله انباشت شده و با وجود تأکید دستگاه قضایی برای حمل این زباله ها و پاکسازی آن منطقه اما شهرداری بی توجه به این مسئله بار دیگر دست به آلوده کردن منطقه زده است.

این فعال محیط زیست در ادامه از هزینه کردهای غیراصولی متولیان برای پسماند زباله انتقاد کرد و یادآور شد: مسئولان شهرستان در حوزه پسماند هیچ برنامه ای ندارند و به جای اینکه هزینه های غیراصولی داشته باشند بهتر است در حوزه تفکیک زباله و فرهنگسازی در این زمینه هزینه کنند.

«انو شیروان انور» هزینه کردن برای تفکیک زباله را دارای مزیت های فراوان منجمله اشتغالزایی و کاهش آلودگی محیط زیست دانست و بیان کرد: کار شهرداری و دیگر متولیان شده دفن غیربهداشتی زباله و اصلاً برنامه ای برای تفکیک و دفن بهداشتی زباله ندارند و معلوم نیست چگونه می خواهند پاسخ نسل آینده را بدهند.

به گفته او وقتی 21 روستا از آب این حوضه استفاده می کنند و شهرداری نسبت به آلوده شدن این آب بی تفاوت است از نظر انسانی جنایتی است که به آیندگان و مردم می شود و باید پاسخ گو باشند.

«انور» با تأکید بر اینکه نفوذ شیرابه به زمین باعص آلودگی تمامی آبخوان های شهرستان می شود، نسبت به تبعات اجتماعی که در آینده برای تمامی روستاهای شهرستان رخ می دهد هشدار داد./

در این زمینه بیشتر بخوانید:

- جنیان در خطر

- بیانیه ای هشدارآمیز در خصوص ادامه بی مدیریتی حوزه پسماند قروه

- هشدار نظام صنفی کشاورزی قروه به انباشت مجدد زباله در حوضه آبخیز جنیان

- پاسکاری زباله های قروه میان متولیان/قانون پسماند اجرا نمی شود

- آلودگی حوضه آبخیز «جنیان» قروه در چرخش زباله

* گفت و گو: زیبا امیدی فر

کد خبر 24504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha