آغاز اجرای طرح ساماندهی دست فروشان فردوسی  و مشکلات  بی پایان

سرویس کردستان- امروز 14 دی ماه، طرح ساماندهی دستفروشان در خیابان فردوسی سنندج در حالی آغاز شد که با حضور نیروی انتظامی در پیاده راه افتتاح شده، خبری از حضور دستفروشان نبود. اما به نظر نمی رسد این روال را بتوان در دراز مدت ادامه داد چرا که همین امروز، دستفروشان در تجمعی، مخالفت خود را در برابر تصمیمات شهرداری برای ساماندهی دستفروشان اعلام کردند.

به گزارش کُرد پرس، هر چند ساماندهی خیابان فردوسی و ازدحام حاصل از حضور دستفروشان در این خیابان منتهی به بازار این شهر یکی از مطالبات قدیمی شهروندان این شهر بوده و اجرای پیاده راه فردوسی با هزینه ای که از سوی استاندار کردستان «100 میلیارد تومان» اعلام شده ، در این راستا اجرایی شده است، اما به نظر می رسد یکی از مغفول های مهم اجرای این طرح عدم توجه به «معیشت دستفروشان» و همچنین «اقتصاد کاذب حاصل از این فعالیت» در طی سالیان متمادی است.

مسئله ای که اکنون با بهره برداری این طرح، کم کم خود را نشان می دهد و به نظر نمی رسد در میان مدت و بلند مدت بتوان خیابان فردوسی را یک خیابان عاری از فعالیت دستفروشی تصور کرد. شهرداری در طرحی اعلام کرده است که برای ساماندهی دستفروشی در شهر سنندج، 7 نقطه را برای فعالیت این افراد در نقاط مختلف شهر با شرایط و ظوابطی تعیین کرده است، اما آنچه در اظهارات دستفروشان در تجمع امروزشان مشخص شده است این است که آنان از این تصمیم ناراضی هستند و همانطور که پیش بینی می شد حاضر نیستند به مکان های تعیین شده برای فعالیت بروند چرا که به نظر آنان شهروندان برای خرید از آنان به این مکان ها نخواهند رفت.

بر اساس خبری که خبرگزاری ایرنا منتشر کرده است، تعدادی از دستفروشان خواهان تغییر ساعت فعالیت آنان در خیابان فردوسی از 18 و 30 بعدازظهر (در 6 ماهه دوم سال) به ساعت 16 و 30 هستند و این یعنی همزمان با حضور مردم برای خرید در بازار آنان هم بتوانند بساط خود را پهن کنند. شهرداری اگر با این خواسته موافقت کند، که به معنی این ست که اساسا چیزی تغییر نکرده است و اگر موافقت نکند به نظر نمی رسد در میان مدت بتوانند همچنان دستفروشان را به تبعیت از ساعت تعیین شده مجبور کند چه اینکه نمی توان یک خیابان را با نیروی قهریه مدیریت کرد.

« آنان می‌گویند به ممنوعیت پهن کردن بساط در طول روز پایبند هستیم اما ساعت شب بازار باید از ۱۸:۳۰ به ۱۶:۳۰ تغییر کند، چراکه روز کوتاه و مردم بخاطر سرما در ساعت تعیین شده در سطح شهر حضوری بسیار کمرنگ دارند.

یکی از دستفروشان با اشاره به اینکه شهرداری میزهایی را برای پهن کردن بساط ما در نظر گرفته که در قبال آن اجاره دریافت می‌کند که ما قادر به پرداخت اجاره به شهرداری نیستیم اضافه کرد: نقاط هفتگانه‌ای که شهرداری برای فعالیت ما در سطح شهر تعیین کرده، اصلا مناسب نبوده و به دلیل دوری از مرکز شهر، امکان حضور شهروندان در این نقاط و خرید وجود ندارد.

یکی دیگر از دستفروشان هم گفت: همین زمان فعالیت ما در پیاده‌راه فردوسی را به ساعت ۱۶:۳۰ برگردانند، برای ما کفایت می‌کند و هیچکدام از دستفروشان حاضر نیستند به نقاط تعیین شده شهرداری برود و بساط پهن کنند. / ایرنا- 14 دی ماه»

این بخشی از صحبت های دستفروشان است که خبرگزاری دولت منتشر کرده است البته در ادامه همین خبرگزاری صحبت هایی از قول حشمت الله صیدی شهردار سنندج در پاسخ به خواسته این دستفروشان منتشر کرده است که خود حاوی نکات جالبی است: «شهردار سنندج هم در این رابطه گفت: ساماندهی دستفروشان یک تصمیم جمعی با مشارکت چندین دستگاه و اداره است و تنها تصمیم شهرداری نبوده که بخواهیم تغییری را به صورت یکطرفه در آن ایجاد کنیم. حشمت‌الله صیدی افزود: در واقع این تصمیم در ادامه ابلاغیه وزارت کشور که برگرفته از قانون است اجرا می‌شود و ساماندهی دستفروشان و ایجاد شب بازارها در تمام دنیا جواب داده است.

وی با بیان اینکه تنها برای ساماندهی محل دستفروشان در شهرک بهاران حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه شده است اضافه کرد: هفت نقطه را در شهر برای این دستفروشان تعیین کرده و میزهایی هم تعبیه شده که حرمت آنها را حفظ می‌کند و عادلانه است.

صیدی یادآور شد: بیشتر کسانی که معترض این ساماندهی شده‌اند یا مغازه دارانی هستند که مغازه خود را به اجاره داده‌اند و یا عوامل خود را برای فروش اجناس مغازه به صورت دستفروشی به خیابان می‌فرستند./ ایرنا – 14 دی ماه»

در این گفته ها اولا آقای شهردار سعی کرده است مسئولیت سایر ارگان ها را یادآور شود و دوما مغازه داران فردوسی را متهم کرده است که آنها هستند که این تحرکات را دامن می زنند. مسئله ای که پرداختن به علل آن در این مقال نمی گنجد. از سویی آقای صیدی از هزینه هایی سخن گفته که برای جانمایی محلی برای دستفروشی انجام شده و تنها یک قلم آن را 300 میلیون تومان برآورد کرده است. مکان هایی که ظاهرا از سوی دستفروشان مورد استقبال هم قرار نگرفته و شاید در آینده سرنوشتی شبیه پل عابر پیاده میدان آزادی در انتظارشان باشد.

در هر صورت عدم توجه به ریشه یابی علل شکل گیری دستفروشی در سنندج به نظر می رسد پروژه پیاده راه فردوسی را تحت شعاع قرار دهد.

کد خبر 2471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha