ارسال ٦٠ اثر صنایع‌دستی ایران به برنامه مهر اصالت بین‌المللی شورای جهانی

سرویس آذربایجان غربی- مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: تاکنون داوری ٥ منطقه کشور با نظارت مستقیم نمایندگان ستاد مرکزی با بیش از ۶۰ اثر از استان‌های کشور برای حضور محصولات منتخب در رقابت برنامه مهر اصالت بین‌المللی شورای جهانی صنایع‌دستی برگزار شده است.

به گزارش کردپرس، ویدا توحدی بیان کرد: در راستای تحقق استقلال استانی برنامه داوری مهر اصالت ملی صنایع‌دستی ایران که پیش زمینه حضور محصولات منتخب در رقابت برنامه مهر اصالت بین‌المللی شورای جهانی صنایع‌دستی محسوب می‌شود، کشور به ۹ منطقه تقسیم شده که هر منطقه شامل چند استان می‌شود و هر منطقه نیز به مرکزیت یک استان اداره می‌شود.

توحدی تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر ۶۰ اثر از استان‌های کشور جمع‌آوری شده تا برای شرکت در برنامه داوری مهر اصالت بین‌المللی شورای جهانی صنایع‌دستی ارسال شود. این داوری قرار است در شهر بخارای کشور ازبکستان توسط داوران بین‌المللی منطقه آسیا و اقیانوسیه شورا برگزار شود. امید است در این برنامه آثار استادان و تولیدکنندگان صنایع‌دستی ایران خوش بدرخشد.

او با اشاره به اینکه تاکنون داوری پنج منطقه کشور با نظارت مستقیم نمایندگان ستاد مرکزی انجام شده است، افزود: داوری منطقه یک در شهر اهواز استان خوزستان از ۶ تا ۷ آذرماه ۱۴۰۰ انجام شده است. استان خوزستان برای این داوری ۸۲ اثر ارائه کرده است که ۵۲ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند. استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۵ اثر ارائه داده است که هشت اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند.

توحدی ادامه داد: استان فارس ۶۷ اثر ارائه داد که ۲۹ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی و پنج اثر نیز عنوان اثر فاخر دریافت کردند. همچنین استان بوشهر ۳۲ اثر ارائه داد که ۱۸ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی تصریح کرد: داوری منطقه ۲ در شهر ارومیه استان آذربایجان غربی نیز ۱۳ آذرماه ۱۴۰۰ انجام شد. استان آذربایجان شرقی ۵۴ اثر ارائه داد که ۲۰ اثراز آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند. استان اردبیل ۳۲ اثر ارائه داد که ۱۸ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند. استان آذربایجان غربی ۶۰ اثر ارائه داد که ۲۰ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند.

او ادامه داد: داوری منطقه ۳ در شهر کرمان استان کرمان ۲۷ آذرماه ۱۴۰۰ انجام شد. استان کرمان ۵۱ اثر ارائه داد که ۴۸ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند. استان هرمزگان ۲۱ اثر ارائه داد که ۱۵ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند. استان سیستان و بلوچستان ۶۴ اثر ارائه داد که ۳۴ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند.

توحدی تصریح کرد: داوری منطق ۴ در شهر ساری استان مازندران ۴ دی‌ماه ۱۴۰۰ انجام شد. استان گلستان ۴۸ اثر ارائه داد که ۲۵ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند. استان سمنان ۲۹ اثر ارائه داد که ۱۶ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند. استان مازندران ۵۰ اثر ارائه داد که ۲۸ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی گفت: داوری منطقه ۵ در شهر کرج استان البرز ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۰ انجام شد. استان مرکزی ۵۰ اثر ارائه داد که ۲۲ اثر از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند. استان البرز ۲۹ اثر ارائه داد که ۱۴ عدد از آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند. استان تهران ۴۲ اثر ارائه داد که ۳۱ اثراز آن‌ها مهر اصالت ملی دریافت کردند.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی هدف اصلی از برگزاری برنامه داوری مهر اصالت ملی صنایع‌دستی ایران، آشنایی استادان و تولیدکنندگان صنایع‌دستی با آخرین استانداردهای تولیدی مورد نظر بازارهای جهانی و تقویت آنان برای آمادگی حضور در عرصه‌های بین‌المللی دانست.

توحدی تاکید کرد: ساختار جدید برگزاری برنامه مهر اصالت ملی مطابق با مناطق استانی کشور است که هدف آن تمرکززدایی از مرکز و برون‌سپاری به استان‌ها است تا امکان رشد تولیدکنندگان و توان کارشناسی و داوری تخصصی در این مناطق افزایش پیدا کند.

او گفت: شواهد نشان می‌دهد این برنامه در کوتاه‌مدت با موفقیت همراه بوده و از هم‌اکنون جنب‌وجوش‌های مثبتی در مناطقی که این رویداد در آن‌ها برگزار شده، دیده می‌شود، به‌ویژه که این روند، استقلال پرورش داوران حاذق را در مناطق استانی تقویت و تسریع می‌کند و روز به روز، توانمندی‌های آن‌ها را افزایش می‌دهد.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، مقرر است تا در آینده نزدیک سایتی طراحی و راه‌اندازی شود تا به طور مداوم و پیوسته داوری مهر اصالت ملی از طریق آن انجام شود و تولیدکنندگان ناچار نباشند، منتظر بمانند تا بازه زمانی دوساله آن فرا برسد.

او در پایان به میراث آریا گفت: رایزنی‌هایی نیز با شورای جهانی صنایع‌دستی انجام شده است تا در آینده برای این داوران، گواهینامه بین‌المللی داوری صادر شود و از این طریق امکان حضور بیشتر جمهوری اسلامی ایران در برنامه‌های برون کشوری مرتبط با صنایع‌دستی رسمی‌تر و بیشتر شود.

کد خبر 24839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha