خسارت بالای سیل به کشاورزان

سرویس آذربایجان غربی- نماینده مهاباد در مجلس با اشاره به سیل جنوب کشور و خسارت به کشاورزان گفت: متاسفانه بیشتر کشاورزان به دلیل عدم حمایت صندوق بیمه کشاورزی، فاقد بیمه هستند، یعنی در سالیان گذشته دولت خسارات آنها را به موقع پرداخت نکرده است و خسارتی هم که صندوق بیمه پرداخت می‌کند، خسارت حداقلی است.

به گزارش کرد پرس، جلال محمودزاده در این باره اظهار کرد: زمانی که سیل اتفاق می‌افتد به اراضی و محصولات کشاورزی خسارات فراوانی وارد می‌شود و در جریان سیل اخیری که در جنوب کشور حادث شد، اراضی کشاورزی بسیاری از کشاورزان تخریب و محصولاتشان از بین رفت.

نماینده مجلس یازدهم افزود: دولت در این شرایط باید نسبت به پرداخت خسارات اقدام کند چون متاسفانه بیشتر کشاورزان به دلیل عدم حمایت صندوق بیمه کشاورزی، فاقد بیمه هستند یعنی در سالیان گذشته دولت خسارات آنها را به موقع پرداخت نکرده است و خسارتی هم که صندوق بیمه پرداخت می‌کند، خسارت حداقلی است و بنابراین آنان رغبتی برای بیمه محصولات خود ندارند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: همین سبب می‌شود 75 درصد محصولات کشاورزی که کشت می‌شوند تحت پوشش بیمه‌ای نباشند و بنابراین باید از محل ماده 10 و 12 سازمان حوادث غیرمترقبه، تامین اعتبار شده و از این محل خسارات آنها توسط دولت پرداخت شود.

او در ادامه با اشاره به اینکه محصولی که قابل برداشت باشد در بازار به فروش می‌رسد بیان کرد: دولت می‌تواند برخی محصولاتی که دارای قیمت تضمینی هستند را خریداری کند و سایر محصولات نیز توسط کشاورزان در بازار به فروش می‌رسد.

محمودزاده گفت: اصل مطلب این است که دولت خسارات و ضرر و زیانی که به مردم وارد می‌شود را از دو محل، یکی از طریق صندوق بیمه کشاورزی برای زمین‌ها و محصولاتی که بیمه هستند را به موقع پرداخت کند و خسارات محصولاتی هم که بیمه نیستند نیز توسط صندوق حوادث غیرمترقبه و سازمان حوادث که از محل اعتبارات ماده 10 و 12 پرداخت شود.

او افزود: برای اینکه کشاورز بتواند سرپای خود بایستد و تولید را ادامه دهد باید دولت ضمن اینکه خسارات آنها را به موقع پرداخت می‌کند تسهیلات ارزان قیمت در اختیار بخش کشاورزی قرار بدهد تا بتوانند نهاده و بذر خریداری و ماشین‌آلات اجازه کنند تا آنان بتوانند محصول خود را برای سال آینده نیز کشت کنند.

نماینده مجلس در پایان به خانه ملت گفت: اگر دولت تسهیلات ارزان قیمت در اختیار این کشاورزان خسارت‌دیده قرار ندهد و خسارات آنان را به موقع پرداخت نکند، آنها نمی‌توانند ادامه تولید داده و نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان مثل کود، سم، بذر و سایر نهاده‌ها را به موقع تامین کنند./

کد خبر 25100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha