۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۹
امنیت غذایی در خطر است

سرویس ایران- امنیت غذایی این روزها به دلیل پخش اخباری مبنی بر عدم سلامت موادغذایی بسیار تحت الشعاع قرار گرفته است و به گفته برخی از محققان در سال 99 ممکن است شاخص امنیت غذایی به کانال زیر 85 درصد ورود کند.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، این روزها اعتماد عمومی به سلامت موادغذایی بسیار خدشه دار شده است چرا که یک روز خبر می رسد که برنج آلوده به سم آرسنیک است، روز دیگر گفته می شود آب برخی از شهرها الوده به فاضلاب است، در جایی دیگر می گویند نانوایی ها به جای خمیر مایه از جوش شیرین استفاده می کنند که برای بدن مضر است، پس از آن کیک هایی وارد بازار می شود که در آن قرص وجود دارد و حالا هم که گفته می شود شیر و لبنیات آلوده به سم‌ آفلا توکسین است هر چند از سوی وزارت بهداشت تکذیب شد و ....

علاوه بر این مسائل، از سال گذشته هم که تورم افسارگسیخته کشور را فرا گرفت، بسیاری از مواد غذایی مفید مانند گوشت، ماهی و لبنیات با افزایش قیمت سرسام آور از سبد غذایی بسیاری از مردم حذف شد که درنهایت کاهش سرانه سلامت مردم پیامد این گرانی ها و از بین رفتن اعتماد عمومی نسبت به سلامت موادغذایی می شود که شاید اکنون چندان نمایان نباشد اما بی شک در آینده این زخم سر باز می کند و جامعه ای بیمار را به ارمغان خواهد آورد که خود هزینه های بسیاری به دنبال خواهد داشت.

مواد لبنی ای که برای تامین سلامت مردم الزامی است و باید در سفره غذایی گنجانده شود با افزایش قیمت ها، دیگر جای چندانی در سبد غذایی مردم ندارد و برای بسیاری حذف شده است و حالا هم با شایعه وجود سم آفلاتوکسین و خطر سرطان کبد ممکن است دیگر این ماده غذایی به طور کامل از سفره ایرانی ها حذف شود.

این در حالی است که به گفته متخصصان تغذیه، حذف مواد لبنی سلامت مردم را به خطر می اندازد و با مشکلاتی چون پوکی استخوان و کوتاهی قد ارتباط مستقیم دارد. به گونه ای که مرکز تحقیقات پوکی استخوان کشور نسبت به کاهش مصرف شیر در جامعه و شیوع پوکی استخوان هشدار داده است.

نقش تغذیه در سلامت، افزایش کارایی، یادگیری انسان‌ها و ارتباط آن با توسعه اقتصادی در پژوهش‌های وسیع جهانی به اثبات رسیده است و بررسی وضعیت امنیت غذایی کشورها در دهه کنونی به دلیل نقش برجسته آن در شکوفایی و باروری سرمایه انسانی هر کشوری حائز اهمیت است که بر اساس مطالعات صورت گرفته، در نقشه جهانی امنیت غذایی، کشور ایران جزو مناطق پرخطر قرار گرفته است. با این اوصاف این روزها زنگ خطر امنیت غذایی به صدا درآمده است و باید آن را جدی گرفت که به گفته دکتر حبیب الله موسوی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس بیم آن وجود دارد برای اولین بار پس از سال 1369، در سال 1399 شاخص امنیت غذایی به کانال زیر 85 درصد ورود نماید.

کد خبر 252253

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha